סלט עליכום: עשרה מתכונים של
סלטים מרוקאים, לרגל ההסכם

זאת נראית כמו רשימה ארוכה למדי, שאולי תכינו ממנה מנה או שתיים, אבל יש כאלה שעבורם זהו עניין שגרתי של יום שישי, נסו ותהנו: מזעלוק פשוט עד זיתים מבושלים

Xnet אוכל

|

13.12.20 | 07:31

זעלוק: סלט ירקות קלויים, גם בריא וגם טעים  (צילום: אסתר דורון צרפתי)
זעלוק: סלט ירקות קלויים, גם בריא וגם טעים (צילום: אסתר דורון צרפתי)

זעלוק / אסתר דורון צרפתי

 

מרכיבים

 

  • 1 חציל
  • 4 פלפלים אדומים
  • 1 פלפל חריף (לא חייבים)
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1/3 צרור כוסברה, קצוצה דק
  • 1/3 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • מיץ סחוט מעגבנייה אחת
  • 5 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה (לא חייבים)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מחוררים את החציל והפלפלים בעזררת מזלג וקולים אותם עד שהם שרופים היטב מכל הצדדים (אפשר על רשת, אז שמים את התבנית המרופדת למטה).
  3. מוציאים את הירקות מהתנור ומקלפים אותם בזהירות.
  4. קוצצים דק את הירקות, מוסיפים מעט מהקליפה השרופה של החציל ושמים בקערה.
  5. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

 

סלט גזר בלימון ושום / אסתר דורון צרפתי

 

 

מרכיבים

 

  • 2 גזרים, קלופים
  • 1/2 לימון
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • אפשרות: 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס
  • מעט שמן קנולה
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס

  

אופן ההכנה

  1. בעזרת קולפן חותכים את הגזר לרצועות ארוכות ודקות (ז'וליינים). שמים בקערה.
  2. סוחטים את הלימון. מוסיפים לקערה את המיץ ואת בשר הלימון שנותר במסחטה.
  3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

 

 

סלט סלק / אסתר דורון צרפתי

 

סלט סלק עם כוסברה (צילום: אסתר דורון צרפתי)
    סלט סלק עם כוסברה(צילום: אסתר דורון צרפתי)

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 2 סלקים גדולים
    • 4 כפות שמן
    • 1 כף מיץ לימון
    • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    • 1/2 כפית כמון
    • 1/2-1/4 צרור כוסברה טרייה, קצוצה

     

    אופן הכנה

    1. חותכים את הסלקים לרבעים (משאירים את הקליפה) ומבשלים אותם בסיר עם מים רותחים שעה-שעתיים, או עד שהסלק רך לגמרי.
    2. מוציאים את הסלקים מהסיר, שוטפים אותם במים קרים ומקלפים. פורסים דק או לקוביות (מה שמעדיפים) ושמים בקערה.
    3. מתבלים בשמן, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון. מערבבים טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים, מעבירים למיכל אטום ומצננים במקרר. מגישים ואוכלים קר.

     

    עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

     

     

     

    זיתים מבושלים ברוטב עגבניות פיקנטי / אפרת סיאצ'י

     

    זיתים מבושלים ברוטב פיקנטי (צילום: אפרת סיאצ'י)
      זיתים מבושלים ברוטב פיקנטי(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      4-3 מנות

       

      • 1 קופסת שימורים של זיתים ירוקים שלמים מגולענים, מסוננת מנוזלים
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 בצל בינוני קצוץ
      • 1 עגבנייה גדולה, מגוררת בפומפייה
      • 2 שיני שום, קצוצות או כתושות
      • 3 כפות רסק עגבניות
      • 1 כף דבש או סילאן
      • 1 כוס מים רותחים
      • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
      • 1/2 כפית פפריקה חריפה
      • כ-1/2 כפית מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. אם רוצים להפחית את מרירות הזיתים: שמים אותם בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים וטועמים – אם הזיתים עדיין מרים מדי, חוזרים על ההרתחה.
      2. מחממים את השמן בסיר קטן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבנייה המגוררת והשום ומערבבים. מבשלים 4-3 דקות.
      3. מוסיפים שאר המרכיבים ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-קטנה כ-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
      4. מגישים חם עם אורז או קר כסלט.

       

       

      סלט חצילים ופלפלים ברוטב עגבניות / אפרת סיאצ'י

       

      סלט חצילים ופלפלים ברוטב עגבניות (צילום: אפרת סיאצ'י)
        סלט חצילים ופלפלים ברוטב עגבניות(צילום: אפרת סיאצ'י)

         

        מרכיבים

         

        • 1 חציל, חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
        • 1 כף שמן זית
        • 1 בצל בינוני, חתוך גס
        • 3-2 שיני שום, פרוסות
        • 1 פלפל אדום, חתוך גס
        • 2 כפות רסק עגבניות
        • 2/3 כוס (160 מ"ל) מים רותחים
        • 1 כפית סילאן
        • 1/4 כפית כמון
        • 1/4 כפית מלח
        • מעט פלפל שחור גרוס

         

        אופן ההכנה

        1. מניחים את קוביות החציל במסננת, מפזרים עליהן מלח גס ומשהים חצי שעה-שעה, עד שהחצילים מגירים נוזלים. שוטפים את קוביות החציל מהמלח ומסננים.
        2. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום וקוביות החציל ומטגנים כ-2 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים כדקה.
        3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. אם יש צורך, מוסיפים מים.
        4. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
        5. מגישים את הסלט, חם, פושר או קר.

         

         

        עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

         

         

        סלט גזר מרוקאי

         

        סלט גזר מרוקאי
          סלט גזר מרוקאי

           

          מרכיבים

          10 מנות

           

          • 10 גזרים מקולפים, חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
          • 8 שיני שום, פרוסות דק
          • 1/2 צרור כוסברה, קצוץ דק
          • 1/4 כוס שמן זית
          • 2 כפות חומץ או מיץ לימון
          • 1 כף גדושה לימון כבוש
          • 1 כף גדושה אריסה
          • 1 כפית כמון טחון
          • מלח

           

          אופן ההכנה

          1. מבשלים את הגזר עד ריכוך (אבל לא יותר מדי, כדי שלא יהפוך לעיסתי).
          2. מערבבים את הגזר עם שאר המרכיבים.
          3. שומרים את סלט הגזר המרוקאי במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

           

          המתכון באדיבות מסעדת "ביל"ו גריל בר"

           

           

          מטבוחה פשוטה / אולגה טוכשר

           

          חריפה בול לטעם שלכם - מטבוחה ביתית (צילום: אולגה טוכשר)
            חריפה בול לטעם שלכם - מטבוחה ביתית(צילום: אולגה טוכשר)

             

            מרכיבים

             

            • 8 עגבניות גדולות, בשלות אך קשות
            • 2 פלפלים אדומים (אפשר גם בצבע אחר)
            • 1 פלפל ירוק חריף, או לפי הטעם
            • 5-4 שיני שום
            • 1/2 1 כפיות מלח
            • 1/2 1 כפיות סוכר
            • 1 כף פפריקה מתוקה
            • 1 כפית פפריקה חריפה (לא חייבים)
            •  1/2 כפית פלפל שחור (לא חייבים)
            • 4-3 כפות שמן זית

             

            אופן ההכנה

            1. יוצרים בבסיס העגבניות חתך בצורת X, חולטים אותן 30 שניות במים רותחים ומקלפים (מתחילים את הקילוף מהחתך). חותכים לקוביות גדולות.
            2. חותכים את הפלפלים האדומים והפלפל החריף לרצועות דקות, ואת השום לפרוסות דקות.
            3. מניחים בתחתית סיר את הפלפלים, ומעליהם את העגבניות והשום. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהעגבניות מפרישות את מיציהן והפלפלים מתרככים. אין צורך לערבב.
            4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים עוד 40-30 דקות על אש נמוכה, ללא מכסה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. אם רוצים מטבוחה סמיכה יותר, מבשלים קצת יותר זמן.
            5. מכבים את האש, מוסיפים את השמן ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול, אם צריך. שומרים את המטבוחה במקרר בכלי אטום.

             

            עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי"

             

             

            סלט שומר עם לימון ופטרוזיליה / מירב גביש

             

            רק אל תתעצלו לפרוס אותו דק - סלט שומר (צילום: מירב גביש)
              רק אל תתעצלו לפרוס אותו דק - סלט שומר(צילום: מירב גביש)

               

              מרכיבים

              4 מנות

               

              • 2 פקעות שומר, שטופות היטב (כולל הגבעולים)
              • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
              • 1/4 פלפל חריף, קצוץ דק
              • קליפה מגוררת מחצי לימון
              • 2 כפות גדושות של בשר לימון
              • 2 כפות מיץ לימון או יותר
              • 2 כפות שמן זית
              • 1/2 כפית מלח

               

              אופן ההכנה

              1. חותכים את פקעות השומר לפרוסות דקות באמצעות קולפן או מנדולינה. את הגבעולים חותכים דק עם סכין.
              2. שמים את כל המרכיבים בקערה, מערבבים ומשהים 5 דקות לפחות.
              3. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.

               

              עוד מתכונים מצוינים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"

               

               

              פלפלים חריפים קלויים / תמר אמור, "לאשה"

               

              פלפלים חריפים קלויים (צילום: איתן וקסמן)
                פלפלים חריפים קלויים(צילום: איתן וקסמן)

                 

                מרכיבים

                20 מנות

                 

                • 20 פלפלים ירוקים חריפים
                • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
                • 2 שיני שום, פרוסות
                • 2 כפות עלי תימין או עלי כוסברה קצוצים
                • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
                • מלח

                 

                אופן ההכנה

                1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
                2. מניחים את הפלפלים החריפים בתבנית וצולים אותם 10 דקות. הופכים וצולים כ-10 דקות נוספות, עד שהם מתרככים ונחרכים מעט.
                3. מעבירים את הפלפלים החמים לסיר, סוגרים את המכסה וממתינים 10 דקות (השהות בסיר הסגור תהפוך את קילוף הפלפלים לקל יותר). מקלפים את הפלפלים ומניחים להם להתקרר.
                4. יוצקים למחבת את שמן הזית ומחממים על אש נמוכה. מוסיפים את השום ומטגנים כ-2 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
                5. מניחים את הפלפלים בצלחת הגשה, זה לצד זה. מפזרים מעל את התימין (או הכוסברה) ומזלפים את שמן הזית עם השום ואת מיץ הלימון.

                מומלץ להכין את הפלפלים יום לפני ההגשה.

                 

                 

                סלט פלפלונים קלויים עם כוסברה ושום / תמר אמור, "לאשה"

                 

                טווסט מודרני לסלט מוכר, סלט פלפלים קלויים (צילום: איתן וקסמן)
                  טווסט מודרני לסלט מוכר, סלט פלפלים קלויים(צילום: איתן וקסמן)

                   

                  מרכיבים

                  כ-12 מנות

                   

                  • 3 חבילות (כ-600 גרם) פלפלונים
                  • 2 שיני שום, כתושות
                  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
                  • 1 כף שמן זית
                  • 2 כפות כוסברה קצוצה
                  • מלח
                  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

                   

                  אופן ההכנה

                  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
                  2. מניחים את הפלפלונים בתבנית וצולים אותם 10 דקות. הופכים וצולים כ-10 דקות נוספות, עד שהם מתרככים ונחרכים מעט.
                  3. מעבירים את הפלפלונים החמים לסיר, סוגרים את המכסה וממתינים 10 דקות (השהות בסיר הסגור תהפוך את קילוף הפלפלים לקל יותר). מקלפים את הפלפלים ומניחים להם להתקרר.
                  4. שומרים בצד כמה פלפלונים קלויים ואת השאר קוצצים. מערבבים את הפלפלונים הקצוצים עם השום, מיץ הלימון, שמן הזית, הכוסברה והמלח. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
                  5. מניחים את הפלפלונים השלמים בכלי הגשה, זה לצד זה. מסדרים לצדם את הפלפלונים הקצוצים ומפזרים מעל את הפלפל החריף הקצוץ.
                  • מומלץ להכין את הסלט יום לפני ההגשה, לספיגת טעמים.

                   

                  תמר אמור היא שפית, בעלת קייטרינג וסטייליסטית מזון

                   

                   

                   

                   
                  הצג:
                  אזהרה:
                  פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד