סוג של חמין שאוכלים בסוג של חורף: חמין מקרוני עם אסאדו וערמונים

אל תספרו לאיטלקים אבל הפסטה יכולה להשתלב נפלא בתוך מנה בשרית בבישול ארוך ולהחליף את הקטניות הכבדות - וזה מעולה לתקופה שבה מזג האוויר עדיין מתלבט

Xnet אוכל

|

11.12.20 | 09:38

אם החורף לא בא, נביא אותו לשולחן בעצמנו: חמין מקרוני ואסאדו (צילום: אפיק גבאי)
אם החורף לא בא, נביא אותו לשולחן בעצמנו: חמין מקרוני ואסאדו (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

5 מנות 

 

  • 5 כפות שמן זית
  • 5 חתיכות (1 קילו) אסאדו עם העצם
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 7 שיני שום שלמות, קלופות
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות עם בזיליקום קנוי או ביתי
  • 1 חבילת פסטה מסוג בוקטיני (ארוכה, עבה וחלולה), מוכנה לפי הוראות היצרן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • 3 כפות טימין טרי, רק העלים
  • 200 גרם ערמונים בוואקום
  • מים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-130 מעלות, משמנים נייר אפייה ומניחים אותו בתבנית.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים אותו מכל הצדדים. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
  3. מוסיפים את הבצל והשום, מערבבים ומטגנים כמה דקות, עד שהשוליים נצרבים.
  4. מערבבים בקערה גדולה מאוד את הפסטה, רוטב העגבניות, המלח, הפלפל, הפפריקה והטימין, עד לציפוי אחיד.
  5. מסדרים בתבנית שליש מכמות הפסטה, מניחים מעליה את הבשרף הבצל, השום והערמונים. מכסים ביתר הפסטה ויוצקים מים עד לגובה המנה.
  6. מניחים מעל נייר אפייה ועוטפים היטב בנייר אלומיניום. אופים בתנור 7 שעות לפחות.

 

* המתכון באדיבות ברילה

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג