
אם החורף לא בא, נביא אותו לשולחן בעצמנו: חמין מקרוני ואסאדו (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
5 מנות
- 5 כפות שמן זית
- 5 חתיכות (1 קילו) אסאדו עם העצם
- 2 בצלים חתוכים לרבעים
- 7 שיני שום שלמות, קלופות
- 1 צנצנת רוטב עגבניות עם בזיליקום קנוי או ביתי
- 1 חבילת פסטה מסוג בוקטיני (ארוכה, עבה וחלולה), מוכנה לפי הוראות היצרן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף גדושה פפריקה
- 3 כפות טימין טרי, רק העלים
- 200 גרם ערמונים בוואקום
- מים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-130 מעלות, משמנים נייר אפייה ומניחים אותו בתבנית.
- מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים אותו מכל הצדדים. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- מוסיפים את הבצל והשום, מערבבים ומטגנים כמה דקות, עד שהשוליים נצרבים.
- מערבבים בקערה גדולה מאוד את הפסטה, רוטב העגבניות, המלח, הפלפל, הפפריקה והטימין, עד לציפוי אחיד.
- מסדרים בתבנית שליש מכמות הפסטה, מניחים מעליה את הבשרף הבצל, השום והערמונים. מכסים ביתר הפסטה ויוצקים מים עד לגובה המנה.
- מניחים מעל נייר אפייה ועוטפים היטב בנייר אלומיניום. אופים בתנור 7 שעות לפחות.
* המתכון באדיבות ברילה