לקסם הבא תצטרכו רק להכין בצק מהיר - בצק סופגניות היוגורט והגבינה שלי, שאותו אני מכינה כבר מיליון שנה – ואז לאפות בתבנית ולקבל עוגה שמחה וטעימה עם תחושת חנוכה ובלי טיגון. אם רוצים מאבקים באבקת סוכר וזהו (תאמינו לי שטעים גם ככה) ואם משקיעים, אפשר להזריק פנימה ריבה או כל ממרח אחר. כך או כך – קל וטעים.
המרכיבים
(תבנית בקוטר 26 ס"מ)
- 100 גרם חמאה
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה 5%–9% שומן
- 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 3% שומן
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח (+ אפשרות לעד כוס נוספת)
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- אפשרויות להגשה: אבקת סוכר, ריבה, ריבת חלב, קרם וניל, ממרח שוקולד וכד'
ההכנה
1. ממיסים את החמאה (במיקרוגל או על הכיריים) ומצננים קלות. מעבירים מחצית מהכמות לקערה גדולה (היתרה תשמש לציפוי).
2. מוסיפים לקערה את הביצים ותמצית הווניל וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הגבינה והיוגורט ומערבבים. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, המלח ומחצית מכמות הסוכר. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת הביצים ומערבבים לעיסה אחידה. אם העיסה דלילה מוסיפים עוד קצת קמח ואם היא כבדה מדי, מדללים במעט חלב או מים. משהים 20 דקות בטמפרטורת החדר.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו.
4. שמים בקערה את יתרת החמאה המומסת ובקערה נפרדת את יתרת הסוכר. יוצרים מהבצק 8-7 כדורים רכים - אם צריך, מוסיפים עוד קמח, רק עד שניתן ליצור כדורים ולא יותר. טובלים אותם בחמאה ואז מגלגלים בסוכר. מסדרים בתבנית במעגלים.
5. אופים כ־35 דקות, עד שהעוגה תופחת ומזהיבה מאוד וקיסם הננעץ בה יוצא עם פירורים. מוציאים ומצננים קלות.
6. מחלצים מהתבנית. אם רוצים, מזריקים בעדינות ריבה או מילוי אחר. זורים אבקת סוכר ומגישים חמים (העוגה במיטבה כשהיא טרייה, אבל אפשר לשמור עד יומיים במקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר).