ארבע לביבות נהדרות לחנוכה, שיתאימו לכל הדרישות של יושבי הבית:
- בטיגון: אם לא נאמר אחרת במתכון, מטגנים את הלביבות בשמן זית חצי עמוק, בחום בינוני־גבוה, 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה
- אפשר גם לאפות! את כל הלביבות אפשר לאפות כ־7 דקות מכל צד בתנור שחומם ל־200 מעלות.
- שימו לב שאת רוב הלביבות אפשר להכין בגרסה נטולת גלוטן.
לביבות דלורית וג'ינג'ר
(כ־20 יחידות). מערבבים דלורית ותפוח אדמה מגוררים דק וסחוטים מנוזלים עם 2 כפיות ג'ינג'ר מגורר, 3 שיני שום שום כתושות, 2 כפיות רוטב סויה, 1/4 כוס כוסברה ו־1/4 כוס בצל ירוק קצוצים, 2 ביצים, מלח, פלפל ו־3 כפות קוקוס. מוסיפים 1/2 כוס קמח תופח (או קמח טפיוקה) ומערבבים. מטגנים בשמן קנולה.
לביבות כרובית, כרשה ושקדים
(כ־30 יחידות). מבשלים לריכוך קל בלבד פרחים מכרובית קטנה ו־1 כרשה פרוסה. מגררים גס את הכרובית, קוצצים את הכרשה. מוסיפים 1 ביצה, 6 כפות פרמזן מגורר, 75 גרם שקדים טחונים, 2 כפיות עלי תימין, 2 כפיות קליפת לימון מגוררת, קורט מוסקט מגורר, מלח ופלפל לבן ומערבבים. מוסיפים 3 כפות קמח (לבן או טפיוקה) ומערבבים.
לביבות קייל ואפונה
(כ־30 יחידות). מערבבים צרור עלי קייל קצוצים, 2 שיני שום כתושות, 1/2 1 כוסות אפונה טחונה או מעוכה, 2 ביצים, 3 כפות נענע קצוצה ו־2 כפות שמיר קצוץ. מוסיפים 3/4-1/2 כוס קמח (לבן או טפיוקה) ומערבבים.
טבעוניות: לביבות עדשים, אגוזים ופטריות
(כ־25 יחידות). מטגנים 1 בצל וסלסילת פטריות קצוצות. לקראת הסוף מוסיפים 3 שיני שום קצוצות ו־1 כפית זרעי כוסברה טחונים. מצננים. מערבבים בקערה עם 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות, 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים, 3 כפות טחינה גולמית, מלח ופלפל.