כאן מטגנים בכיף: חמישה מתכונים שכדאי לאכול ללא רגשות אשם

מתי בפעם האחרונה אכלתם משהו לוהט זהוב-שחום, עטוף בשכבת שמן דקיקה, מתובל היטב וכזה שמשמיע קולות קראנץ' כאשר נוגסים בו? עכשיו זה הזמן להרשות לעצמכם

ילנה ויינברג

|

07.12.20 | 08:57

עם קטשופ או מיונז שום - פופקורן עוף ממכר יותר משניצל ופופקורן ביחד (צילום: Shutterstock)
עם קטשופ או מיונז שום - פופקורן עוף ממכר יותר משניצל ופופקורן ביחד (צילום: Shutterstock)

לילדים: פופקורן חזה עוף

 

מרכיבים

2 מנות

 

  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת בצל
  • 3/4 כפית אבקת שום
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 3/4 כפית פפריקה
  • 1/8 כפית פלפל אנגלי, טחון
  • 250 גרם חזה עוף, נקי, יבש וחתוך לקוביות בגודל ביס קטן
  • 2 כפות קורנפלור או קמח לבן
  • 1 חלבון ביצה, טרוף
  • 1 כוס פירורי לחם או פנקו
  • שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את המלח, אבקת הבצל, אבקת השום, הפלפל השחור, הפפריקה והפלפל האנגלי ומערבבים. מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים עד לציפוי אחיד. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד לציפוי אחידה.
  2. טובלים את קוביות העוף בחלבון הביצה ומעבירים לקערה עם פירורי הלחם. המשקיעים יכולים לטבול קוביה-קוביה ולצפות בנפרד את הקוביות. לחלופין אפשר לערבב את החלבון עם קוביות העוף ואז לערבב את הכול עם פירורי הלחם, התצאה במקרה כזה תצא פחות אחידה ויפה, אך תחסכו זמן ותטרחו פחות.
  3. מחממים את השמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם דיו מכניסים את קוביות העוף אחת-אחת. נזהרים שלא להעמיס על הסיר. מטגנים כדקה-שתיים או עד שהעוף שחום, מוציאים לנייר סופג ומגישים עם מיונז שום או רוטב אהוב אחר.

 

>> המתכון המקורי נמצא כאן

 

 

לדרקונים: פלפלים חריפים ממולאים ומטוגנים

 

 

מרכיבים

כ-30 יחידות

 

  • 450 גרם פלפלי חלפיניו
  • 450 גרם גבינת שמנת
  • 2 כפות מיץ ליים או לימון
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית אבקת בצל
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • מלח
  • תוספות שאוהבים: בצל קצוץ או מטוגן, עשבי תיבול קצוצים, פלפל חריף קצוץ, צלפים קצוצים וכו'
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • שמן קנולה לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה

  1. קוטמים את הגבעולים של הפלפלים ואת הקצוות שלהם. נפטרים מהגרעינים והמחיצות הלבנות וחותכים לטבעות בעובי 3 ס"מ. כדאי לעבוד עם כפפות ולהימנע ממגע בפנים ובאנשים אחרים בזמן שמכינים את הפלפלים.
  2. מערבבים בקערה את גבינת השמנת עם מיץ הליים, אבקת השום, אבקת הבצל, הכמון והמלח, עד לקבלת תערובת אחידה. ממלאים את טבעות הפלפלים בתערובת, בעזרת סכין חמאה.
  3. יוצקים את החלב לקערה, שמים את הקמח ואת פירורי הלחם בקערות נפרדות. מרפדים מגש בנייר אפייה.
  4. טובלים טבעת אחת בחלב, מעבירים לקערה עם הקמח ומצפים מכל הצדדים. מוציאים למגש שהכנו. חוזרים על התהליך עם יתר הטבעות הממולאות.
  5. מחממים את השמן.
  6. טובלים טבעת מצופה בחלב ומעבירים לקערה עם פירורי הלחם. מגלגלים ומצפים היטב מכל הצדדים וחוזרים על התהליך עם יתר הטבעות.
  7. מטגנים את הטבעות המצופות כחמש דקות או עד להזהבה. מצננים כמה דקות לפני ההגשה.

 

>> המתכון המקורי נמצא כאן

 

 

לנסיכות: כדורי ריזוטו ממולאים במוצרלה

 

 

מרכיבים

כ-14 יחידות

 

  • 1/2 3 כוסות ציר עוף או מרק עוף מוכן
  • 4 כפות חמאה
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 כוס אורז לריזוטו
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס פרמזן מגורר
  • 1/4 כוס שמנת 38%
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 90 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 כוסות פנקו, טחון במעבד מזון לפירורים קטנים
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 ביצים, טרופות
  • שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה

  1. יוצקים את הציר לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. ממיסים 2 כפות חמאה בסיר שטוח ורחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך 5-4 דקות. מוסיפים את השום, מערבבים ומבשלים כדקה נוספת, עד לריכוך.
  3. מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים, מטגנים כ-3 דקות, עד שהגרגרים הופכים שקופים בקצוות.
  4. מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים עד שהוא נספג כמעט לגמרי, כשתי דקות.
  5. מוסיפים כוס מהציר החם, מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב, כ-4 דקות. מוסיפים כוס נוספת, מערבבים ומבשלים 7-5 דקות, עד שהנוזלים כמעט ונספגו כולם. מוסיפים את יתר הציר ומבשלים תוך כדי ערבוב 11-9 דקות עד שהנוזלים כמעט ונספגו והאורז נגיס. מורידים מהאש, מוסיפים את הפרמזן, השמנת, שתי כפות חמאה הנותרות, הקליפה ומיץ הלימון והפלפל. טועמים ומתבלים במלח אם צריך.
  6. משטחים את הריזוטו על נייר האפייה ומצננים לפחות שעה. לאחר כשעה, אם לא משתמשים - מכסים בניילון נצמד.
  7. לוקחים כמות של 1/4 כוס מהריזוטו הקר ומשטחים על כף היד. שמים במרכז כמה קוביות מוצרלה, סוגרים ומעצבים לכדור. חוזרים על התהליך עם יתר הריזוטו. מניחים את הכדורי במגש ומקפיאים במשך 10 דקות.
  8. מכינים שלוש קערות עם פנקו, קמח וביצים.
  9. טובלים כדור ריזוטו בקמח, מנערים עודפים וטובלים בביצה עד לציפוי. מעבירים לקערה עם פנקו ומגלגלים עד לציפוי אחיד. מחזירים את הכדור למגש. חוזרים על התהליך עם יתר הכדורים ומצננים אותם במקרר עד שהשמן חם.
  10. מחממים את השמן ומטגנים חלק מהכדורים עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג ומטגנים את יתר הכדורים. מגישים עם רוטב.

 

>> המתכון המקורי נמצא כאן

 

 

לנטולים: חטיפי ירקות הודיים (טבעוניים וללא גלוטן)

 

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 גזר בינוני, חתוך לגפרורים קצרים
  • 1/2 פלפל, חתוך לרצועות דקות וקצרות
  • 1 כוס כרוב, חתוך לרצועות דקות וקצרות
  • 1 בצל בינוני, חתוך לרצועות דקות וקצרות
  • 1 כוס שעועית עדינה, חתוכה דק
  • 1 כוס עלי תרד טרי, קצוץ (לא חייבים)
  • מלח
  • פלפל חריף קצוץ, לפי הטעם
  • 2 כפות עלי נענע או כוסברה, קצוצים
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1/2 כפית תבלין גראם מסאלה
  • 1/2 כוס קמח חומוס
  • 1/4 כוס קמח אורז או קורנפלור
  • שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את הגזר, הפלפל, הכרוב, הבצל, השעועית והתרד ומערבבים.
  2. מוסיפים את המלח, הפלפל, הנענע, הג'ינג'ר והגראם מסאלה, מערבבים ומועכים קצת את הירקות להוצאת המיץ. מניחים בצד ל-10 דקות.
  3. מוסיפים את הקמחים ומערבבים עד שנוצרת עיסה.
  4. מחממים את השמן ומחליקים לתוכו כפות מהעיסה עם הירקות. מטגנים את החטיפים כמה דקות, עד שהם משחימים קלות. מוציאים לנייר סופג וחוזרים על התהליך עם יתר העיסה.

 

>> המתכון המקורי נמצא כאן

 

 

למגזימים: חטיף מארס בטיגון עמוק

 

 

מרכיבים

6-4 חטיפים

 

  • 4-6 חטיפי מארס
  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם קורנפלור
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1 פחית (330 מ"ל) בירה
  • שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה

  1. מצננים את החטיפים במקרר למשך חצי שעה.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה. מוסיפים את הבירה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. מחממים את השמן. כאשר השמן חם, מוציאים חטיף מהמקרר, טובלים בבלילה ומטגנים כמה דקות, עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג וחוזרים על התהליך עם יתר החטיפים.

 

 

    עוד חמש מנות מטוגנות שמותר לטעום בחנוכה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד