אל תפסלו את הפסוליה: מאפים קטנים ומתוקים ממולאים בשעועית

כשענת צרפתי נותנת מתכון תדעו שמובטחת לכם תוצאה מוצלחת, כזאת שעוד לא טעמתם בשום מקום אחר וגם אם מדובר בצירוף שנשמע מוזר בסוף יצא מאפה נהדר

ענת צרפתי

|

03.12.20 | 11:02

מאפה קטן, מתוק ולא שגרתי - פסטל דה פג'או (צילום: ענת צרפתי)
מאפה קטן, מתוק ולא שגרתי - פסטל דה פג'או (צילום: ענת צרפתי)

הכירו את הפסטל דה פג'או PASTÉIS DE FEIJÃO  - טארטלטים פורטוגזיים הממולאים בשעועית לבנה וקוקוס. המאפה הזה הוא פרווה ויכול לשמש כקינוח מפתיע ונהדר לאחר ארוחה בשרית או כפינוק לא שגרתי.

 

 

מרכיבים

20 יחידות - תבניות אישיות בקוטר 7.5 ס"מ וגובה 3 ס"מ

 

לקלתיות

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 2/3 כוס (70 גרם) קוואקר אינסטנט/מהיר/דק
  • 1/4 כוס +1 כף מחוקה סוכר (60 גרם) או 6 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 כוס (100 גרם) שמן חמניות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 2 חלמונים גודל L או 2 כפות (30 מ"ל) שמנת סויה צמחית או 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב סויה

 

למלית

  • 4 ביצים גודל L
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן חמניות
  • 1 1/4 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 3 שקיות (30 גרם) סוכר וניל
  • 2 כפיות תמצית לימון או 5 גרם קליפת לימון מגורדת (קליפה מלימון אחד גדול)
  • 1/2 1 כוסות (230 גרם) שעועית לבנה משומרת, מסוננת ושטופה (אם משתמשים בקפואה, מבשלים אותה 25 דקות לאחר הרתיחה)
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (75 גרם) קוקוס טחון
  • אבקת סוכר (לקישוט)

 

אופן ההכנה

  1. הקלתיות: שמים במעבד מזון את הקמח, הקוואקר והסוכר. טוחנים במשך דקה במהירות גבוהה.
  2. בקערית מערבבים את השמן והמים. מפעילים את המעבד במהירות גבוהה, יוצקים פנימה את התערובת ומעבדים 10 שניות, רק עד שהקמח סופח את הנוזלים ומתקבל בצק פירורי חשוב לא לעבד יותר מדי כי עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). עוצרים, מוסיפים את החלמונים ומפעילים שוב לשניות אחדות, רק עד לקבלת כדור בצק שנאסף סביב הלהב.
  3. מוציאים את הבצק ממעבד המזון, יוצרים ממנו כדור ומעבירים לקערה. מכסים בניילון ונותנים לבצק לנוח 10 דקות.
  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות. גוזרים מנייר אפייה ריבועים גדולים יותר מהתבניות.
  5. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים ממנו 20 עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מרפדים את התבניות בעיגולי הבצק ומהדקים היטב. מניחים את ריבועי נייר האפייה שגזרנו מעל לעיגולי הבצק וממלאים במשקולות אפייה עד שפת הקלתית (אפשר להשתמש גם בקטניות או בגרגרי אורז). אופים 10 דקות, מוציאים, מסירים את הנייר והמשקולות ומניחים בצד. לא מכבים את התנור.
  6. המלית: שמים במעבד המזון את הביצים, השמן, הסוכר, סוכר הווניל ותמצית הלימון ומעבדים יחד מספר שניות. מוסיפים את השעועית וטוחנים יחד. לבסוף מוסיפים את הקמח והקוקוס וטורפים היטב למחית אחידה. מוציאים, שמים בכל קלתית 2 כפות מהמלית (עד 3/4 גובה).
  7. אופים 25 דקות, עד להזהבה או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה, יוצא יבש. לאחר שהמאפים הצטננו מפזרים מעל אבקת סוכר.

 

 

ענת צרפתי עוסקת בחקר מתכוני מאפים של תרבויות שונות ובהתאמתם לחומרי הגלם בישראל

 

    עוגה במצב רוח של נופש באיים הקריביים: עם אננס ורום

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ענת צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ענת צרפתי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (8 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג