
לשימוש הכתבה בלבד אוכל דלעת יפנית ממולאת ללמוד משהו חדש במטבח עם אסנת לסטר
(לא חייבים להשתמש בדלעת ערמונים, אפשר בהחלט להשתמש בדלעת גדולה יותר שתכיל כמה מנות)
מרכיבים
2 יחידות
- 2 דלעות יפניות או דלעת אחרת שמעדיפים (אם היא גדולה ויכולה להכיל מלית למספר סועדים, יש להכפיל גם את כמות השמן והתבלינים בהתאם)
- 1 כפית מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור, טחון
- 2-1 כפית מלאה כורכום (מוסיפים לפי הטעם)
- 1 כפית מלאה פפריקה מתוקה
- 1/3-1/4 כוס שמן זית
- 2 כרעיים מחולקים
- 300 גרם בשר בקר חתוך לקוביות
- 3-2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס בצל יבש (קנוי) או בצל טרי פרוס דק מטוגן עד הזהבה קלה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חותכים את השפיץ (אם יש) של הדלעות, כך שתוכלנה לעמוד. מורידים את הכיפות ושומרים בצד. מרוקנים את הדלעות.
- מערבבים בקערה גדולה את המלח, הפלפל, הכורכום, הפפריקה והשמן, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את חלקי העוף, הבשר ותפוחי האדמה ומערבבים עד לציפוי.
- מחלקים את המלית בין הדלעות וממלאים. דוחסים היטב ומסיימים בשכבה של בצל מטוגן.
- מכסים בכיפות ששמרנו בצד ומקבעים אותן בעזרת קיסמים. אופים 4 שעות, מוציאים, מורידים את הקיסמים והכיפות ומגישים חם.
>> לכל הסרטונים של אסנת לסטר, הכנסו לערוץ ה-YouTube שלה
>> לכל הפרקים של הבלוג "ללמוד משהו חדש במטבח עם אסנת לסטר"