ממולאה ונפלאה: דלעת יפנית עם בשר, עוף ותפוחי אדמה מתובלים
למה להתעסק בקטנות אם אפשר להכיל ממולא גדול אחד שישביע אחד או אפילו שני אנשים? אסנת לסטר מדגימה כיצד מכינים ארוחה שלמה במהירות ובלי להסתבך כלל

לא חייבים להשתמש בדלעת ערמונים, אפשר בהחלט להשתמש בדלעת גדולה יותר שתכיל כמה מנות (צילום: אסנת לסטר)
צפו וגלו מדוע המתכון הזה דורש פטיש
מרכיבים
2 יחידות
- 2 דלעות יפניות או דלעת אחרת שמעדיפים (אם היא גדולה ויכולה להכיל מלית למספר סועדים, יש להכפיל גם את כמות השמן והתבלינים בהתאם)
- 1 כפית מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור, טחון
- 2-1 כפית מלאה כורכום (מוסיפים לפי הטעם)
- 1 כפית מלאה פפריקה מתוקה
- 1/3-1/4 כוס שמן זית
- 2 כרעיים מחולקים
- 300 גרם בשר בקר חתוך לקוביות
- 3-2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס בצל יבש (קנוי) או בצל טרי פרוס דק מטוגן עד הזהבה קלה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חותכים את השפיץ (אם יש) של הדלעות, כך שתוכלנה לעמוד. מורידים את הכיפות ושומרים בצד. מרוקנים את הדלעות.
- מערבבים בקערה גדולה את המלח, הפלפל, הכורכום, הפפריקה והשמן, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את חלקי העוף, הבשר ותפוחי האדמה ומערבבים עד לציפוי.
- מחלקים את המלית בין הדלעות וממלאים. דוחסים היטב ומסיימים בשכבה של בצל מטוגן.
- מכסים בכיפות ששמרנו בצד ומקבעים אותן בעזרת קיסמים. אופים 4 שעות, מוציאים, מורידים את הקיסמים והכיפות ומגישים חם.
>> לכל הסרטונים של אסנת לסטר, הכנסו לערוץ ה-YouTube שלה
>> לכל הפרקים של הבלוג "ללמוד משהו חדש במטבח עם אסנת לסטר"