ממולאה ונפלאה: דלעת יפנית עם בשר, עוף ותפוחי אדמה מתובלים

למה להתעסק בקטנות אם אפשר להכיל ממולא גדול אחד שישביע אחד או אפילו שני אנשים? אסנת לסטר מדגימה כיצד מכינים ארוחה שלמה במהירות ובלי להסתבך כלל

אסנת לסטרפורסם: 03.12.20 08:40
לא חייבים להשתמש בדלעת ערמונים, אפשר בהחלט להשתמש בדלעת גדולה יותר שתכיל כמה מנות (צילום: אסנת לסטר)
לא חייבים להשתמש בדלעת ערמונים, אפשר בהחלט להשתמש בדלעת גדולה יותר שתכיל כמה מנות (צילום: אסנת לסטר)
צפו וגלו מדוע המתכון הזה דורש פטיש

מרכיבים

2 יחידות

 

  • 2 דלעות יפניות או דלעת אחרת שמעדיפים (אם היא גדולה ויכולה להכיל מלית למספר סועדים, יש להכפיל גם את כמות השמן והתבלינים בהתאם)
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כפית פלפל שחור, טחון
  • 2-1 כפית מלאה כורכום (מוסיפים לפי הטעם)
  • 1 כפית מלאה פפריקה מתוקה
  • 1/3-1/4 כוס שמן זית
  • 2 כרעיים מחולקים
  • 300 גרם בשר בקר חתוך לקוביות
  • 3-2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס בצל יבש (קנוי) או בצל טרי פרוס דק מטוגן עד הזהבה קלה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את השפיץ (אם יש) של הדלעות, כך שתוכלנה לעמוד. מורידים את הכיפות ושומרים בצד. מרוקנים את הדלעות.
  3. מערבבים בקערה גדולה את המלח, הפלפל, הכורכום, הפפריקה והשמן, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את חלקי העוף, הבשר ותפוחי האדמה ומערבבים עד לציפוי.
  5. מחלקים את המלית בין הדלעות וממלאים. דוחסים היטב ומסיימים בשכבה של בצל מטוגן.
  6. מכסים בכיפות ששמרנו בצד ומקבעים אותן בעזרת קיסמים. אופים 4 שעות, מוציאים, מורידים את הקיסמים והכיפות ומגישים חם.

 

 

>> לכל הסרטונים של אסנת לסטר, הכנסו לערוץ ה-YouTube שלה

  

>> לכל הפרקים של הבלוג "ללמוד משהו חדש במטבח עם אסנת לסטר"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

(צילום: אסף אמברם)