בוסטון קרים פאי: הלהיט האמריקאי בגרסה משודרגת ללא אפייה

במקור זו עוגה המורכבת משתי שכבות טורט במלית קרם וניל ומצופה בשוקולד. מילי אליהו התאימה את העוגה לשמה ושדרגה אותה לפאי מפנק - בלי לפתוח תנור

בוסטון קרים פאי  (צילום וסגנון: מילי אליהו)
בוסטון קרים פאי (צילום וסגנון: מילי אליהו)

  

המרכיבים

(תבנית טארט בקוטר 26-24 ס"מ)

 

לבסיס

  • 150 גרם ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 6 כפות (90 מ"ל) חלב
  • קורט מלח

 

למלית קרם הווניל

  • 1 שקיק (14 גרם) ג'לטין
  • 6 כפות (90 מ"ל) מים קרים
  • 6 חלמונים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
  • 1/2 3 כוסות (840 מ"ל) חלב
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו או 3/4 כפית תמצית וניל איכותית
  • 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

 

לציפוי השוקולד

  • 1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) שמנת להקצפה 38%-32% שומן
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 30 גרם חמאה קרה
  • אפשרות לעיטור: 2 כפות שבבי שקדים מולבנים

 

ההכנה

1. הבסיס: שמים את הביסקוויטים במעבד המזון וטוחנים לאבקה. מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת, החלב והמלח ומערבבים. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים לתחתית ולדופן (אפשר להיעזר בתחתית של כוס). מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש.

2. המלית: שמים בקערה קטנה את הג'לטין והמים ומערבבים. מניחים בצד ל־10 דקות לפחות.

3. שמים בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים היטב לבלילה אחידה.

4. יוצקים לסיר בינוני את החלב. מוסיפים את הווניל ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה, מעבירים מצקת אחת מהחלב אל בלילת החלמונים ומערבבים היטב. מעבירים את כל הבלילה לסיר החלב ומבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, 7-5 דקות. מסירים מהאש מיד כשהקרם מסמיך (נמנעים מבישול יתר, כדי שהקרם לא יתפרק).

5. מוסיפים לקרם את הג'לטין ומערבבים. מוסיפים את החמאה בהדרגה, כ־1/3 מהכמות בכל פעם, ומערבבים עד להמסה.

6. יוצקים את הקרם החמים על תחתית הפאי, מכסים בניילון ומצמידים אותו אל פני הקרם, כדי שלא ייווצר קרום. מאחסנים במקרר שעה לפחות.

7. הציפוי: יוצקים את השמנת לסיר בינוני ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד והחמאה. ממתינים 2 דקות ומערבבים לקרם חלק. מצננים כ־30 דקות.

8. מסירים את הניילון הנצמד מהעוגה, יוצקים עליה את הציפוי ומחליקים. מחזירים למקרר ל־30 דקות לפחות.

9. אם רוצים, מפזרים את שבבי השקדים. מגישים.

  

  • זמן הכנה (לא כולל קירור): 30 דקות
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? במקרר, עד שבוע

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד