הכי קרוב לנופש בקריביים:
עוגה עם רום ואננס ממרטיניק

הימים הגשומים האלה הם הזדמנות נפלאה להיכנס להרפתקה קולינרית, כי ממילא אין כל כך מה לעשות בחוץ. בפנים לעומת זאת, יצפה לכם הישג בטעם של חופשה חלומית

ענת צרפתי

|

26.11.20 | 11:28

זה הזמן בו כולם חולמים על נופש בקריביים. ובכן כל מה שאנחנו יכולים להציע לכם זה עוגה - אבל איזה עוגה! (צילום: ענת צרפתי)
זה הזמן בו כולם חולמים על נופש בקריביים. ובכן כל מה שאנחנו יכולים להציע לכם זה עוגה - אבל איזה עוגה! (צילום: ענת צרפתי)
 

מרכיבים

תבנית מתכת עגולה בקוטר 24 ס"מ

 

  • תרסיס שמן לשימון התבנית וקמח לקימוח
  • 10 טבעות (350 גרם) אננס משומר
  • 2 1/4 כוסות (315 גרם) קמח עוגה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 1/2 כוסות (360 מ"ל) שמנת מתוקה קרה מאוד
  • 3 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס + 2 כפות (225 גרם) סוכר

 

לסירופ הרום

  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ אננס משומר
  • 3 כפות (45 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס 100) גרם) סוכר
  • 2 כפות (30 מ"ל) רום לבן

 

לקרם הגבינה

  • 100 גרם חמאה, רכה אך עדיין קרה מעט
  • 100 גרם גבינת שמנת 30%, שעמדה בחוץ כרבע שעה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 שקיות (200 גרם) אבקת סוכר

 

לעיטור

  • שוקולד לבן מגורר
  • פניני דרז'ה לבן מטאלי

 

אופן ההכנה

  1. העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות וממקמים את הרשת שלב אחד מתחת לאמצע התנור. מרססים את בסיס ודפנות התבנית עם תרסיס השמן ומקמחים. נפטרים מעודפי קמח. אפשר גם לרפד את הבסיס המשומן בנייר אפייה, ואז לשמן ולקמח רק את דפנות התבנית.
  2. חותכים את האננס לקוביות קטנטנות של 5 מ"מ.
  3. בקערה בינונית, מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מנפים ומניחים בצד.
  4. מקציפים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה במהירות נמוכה, מעלים בהדרגתיות את המהירות לבינונית-גבוהה, וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם סמיך ויציב (כשמרימים את המקצף מקבלים בקצהו שפיץ יציב ונוקשה).
  5. בקערה בינונית נוספת, טורפים יחד את הביצים עם תמצית הווניל.
  6. מוסיפים בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת השמנת שבמיקסר ומקציפים יחד במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים כחצי דקה נוספת. עוצרים את המיקסר ובעזרת מרית מקפלים לתוך הבלילה את האננס הקצוץ.
  7. באמצעות מטרפה ידנית, מערבבים בעדינות מחצית מתערובת הקמח אל תוך תערובת השמנת עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את המחצית השנייה של הקמח שנותר, מערבבים, ומעבירים את הבלילה לתבנית. מיישרים ומחליקים באופן שווה את פני התערובת.
  8. אופים 35-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת 10 דקות. משחררים בעזרת סכין את דפנות העוגה בחלק העליון, והופכים אותה על רשת משומנת בתרסיס, מניחים עד לצינון מלא וחוצים לרוחב לקבלת שתי שכבות.
  9. הסירופ: מרתיחים את מיץ האננס והמים עם הסוכר עד להמסתו. מסירים מהאש, מוסיפים את הרום ומצננים.
  10. קרם הגבינה: בקערת המיקסר מקציפים את החמאה והגבינה. מוסיפים את תמצית הוניל ומקציפים שוב. מוסיפים שקית אחת של אבקת הסוכר ומקציפים. מוסיפים את השקית השנייה, מקציפים ומצננים מעט במקרר.
  11. ההרכבה: מרטיבים מחצית אחת של העוגה בסירופ באמצעות מברשת סיליקון ומורחים מעל מעט מהקרם. מניחים מעל את המחצית השנייה ומרטיבים גם אותה בסירופ.
  12. מצפים את העוגה בקרם ומניחים אותה במקרר להתייצבות. לאחר שהתייצבה, מדביקים לדופנותיה את שבבי השוקולד הלבן. מסמנים פסי שתי וערב ובמרכז כל הצטלבות מקשטים בכדורי פניני דרז'ה.

 

 

ענת צרפתי עוסקת בחקר מתכוני מאפים של תרבויות שונות ובהתאמתם לחומרי הגלם בישראל

 

    עוד חמישה מתכוני עוגות שווים של ענת צרפתי

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום וסגנון: אסף אמברם)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום וסגנון: אסף אמברם)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד