

פסטת חיטה מלאה בשמן זית, אפונה, לימון ונענע

החומרים ל-6 מנות:
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה מחיטה מלאה
- 1/2 כוס שמן לימון נענע (ראו טיפ) או שמן זית
- 1 שן שום פרוסה
- 1/2 כוס אפונת גינה, קפואה
- 1/2 כוס אפונת שלג
- 1/4 חבילת נענע קצוצה
- 2 פרוסות לימון דקות
- 1/4 כוס נבטי אפונה
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מכינים מראש: שמן זית עם לימון ונענע
לילה לפני, מחממים בסיר 1 כוס שמן זית עם קליפה מגוררת מ־1 לימון ו־1/2 חבילת נענע. עוטפים את הסיר ברדיד אלומיניום ומשאירים בטמפרטורת החדר עד למחרת. בבוקר מסננים את השמן ושומרים עד לשימוש.
.1 מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן ומסננים.
.2 מחממים במחבת רחבה את שמן הלימון עם פרוסות השום ומעט מלח עד הזהבה. מוסיפים את אפונת הגינה ואפונת השלג ומקפיצים כחצי דקה.
.3 מוסיפים למחבת את הפסטה, הנענע הקצוצה, פרוסות הלימון ונבטי האפונה, מתבלים במלח ובפלפל גרוס טרי (מוסיפים במידת הצורך עוד משמן הלימון) ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה: 208 קלוריות | 17.8גרם פחמימות | 3.8גרם חלבון | 14.3 גרם שומן | 6 מנות
פילה דג עם ירוקים של חורף

החומרים ל-4 מנות:
- 4 פילטים (200 גרם ליחידה) של דג ים (מוסר, דניס, לברק)
- 1 בוק צ'וי חתוך לאורכו לרבעים
- 1/2 כוס אפונת שלג
- 8 גבעולי אספרגוס
- 4 עלי מנגולד חצויים ומופרדים מהגבעול
- 1 ענף תימין
- 4 פרוסות לימון
- 2 כפות יין לבן
- 1/4 חבילה (25 גרם) חמאה
אופן ההכנה:
.1 מתבלים את נתחי הדג בקורט מלח ופלפל. מסדרים את הבוק צ'וי, אפונת השלג, האספרגוס ועלי המנגולד במחבת באופן שווה. מניחים מעליהם את נתחי הדג כשהעור כלפי מעלה.
.2 מניחים מעל נתחי הדג את התימין, הלימון, היין הלבן והחמאה. מכסים את המחבת במכסה בגודל המתאים. מחממים על להבה גבוהה עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־15 דקות עד שהדג מוכן. מגישים חם.
ערכים תזונתיים למנה (מחושב לפי דג לברק): 274 קלוריות| 7.6 גרם פחמימות | 40גרם חלבון | 9.3 גרם שומן | 4 מנות
השף האורח: שניר אנג-סלע, מסעדת גוז' ודניאל

ויש לנו גם שקשוקה של ירוקים, חזה עוף עם עגבניות צלויות וקארי ירקות טבעוני