צילום: שי יחזקאל

תנו צ'אנס למחבת: שתי ארוחות בריאות וזריזות בלי יותר מדי כלים

לפני שנכנסים לעונת הסירים הכבדים והבישול הארוך, בואו להכין ארוחה במחבת אחת: פסטת חיטה מלאה בשמן זית, אפונה, לימון ונענע או פילה דג עם ירוקים של חורף

פסטת חיטה מלאה בשמן זית, אפונה, לימון ונענע (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
פסטת חיטה מלאה בשמן זית, אפונה, לימון ונענע (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
פילה דג עם ירוקים של חורף  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
פילה דג עם ירוקים של חורף (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

פסטת חיטה מלאה בשמן זית, אפונה, לימון ונענע

 

 (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    החומרים ל-6 מנות:

     

    • 1 חבילה (‭500‬ גרם) פסטה מחיטה מלאה
    • ‭ 1/2‬ כוס שמן לימון נענע (ראו טיפ) או שמן זית
    • 1 שן שום פרוסה
    • ‭ 1/2‬ כוס אפונת גינה, קפואה
    • ‭ 1/2‬ כוס אפונת שלג
    • ‭ 1/4‬ חבילת נענע קצוצה
    • 2 פרוסות לימון דקות ‭
    • 1/4‬ כוס נבטי אפונה
    • מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:

     

    מכינים מראש: שמן זית עם לימון ונענע

    לילה לפני, מחממים בסיר 1 כוס שמן זית עם קליפה מגוררת מ־1 לימון ו־‭1/2 ‬ חבילת נענע. עוטפים את הסיר ברדיד אלומיניום ומשאירים בטמפרטורת החדר עד למחרת. בבוקר מסננים את השמן ושומרים עד לשימוש.

     

    ‭.1‬ מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן ומסננים.

     

    ‭.2‬ מחממים במחבת רחבה את שמן הלימון עם פרוסות השום ומעט מלח עד הזהבה. מוסיפים את אפונת הגינה ואפונת השלג ומקפיצים כחצי דקה.

     

    ‭.3‬ מוסיפים למחבת את הפסטה, הנענע הקצוצה, פרוסות הלימון ונבטי האפונה, מתבלים במלח ובפלפל גרוס טרי (מוסיפים במידת הצורך עוד משמן הלימון) ומגישים.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 208‬ קלוריות | ‭ 17.8‬גרם פחמימות | ‭ 3.8‬גרם חלבון | ‭14.3‬ גרם שומן | 6 מנות

     

     

    פילה דג עם ירוקים של חורף

     

     (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      החומרים ל-4 מנות:

       

      • 4 פילטים (‭200‬ גרם ליחידה) של דג ים (מוסר, דניס, לברק)
      • 1 בוק צ'וי חתוך לאורכו לרבעים
      • ‭ 1/2‬ כוס אפונת שלג
      • 8 גבעולי אספרגוס
      • 4 עלי מנגולד חצויים ומופרדים מהגבעול
      • 1 ענף תימין
      • 4 פרוסות לימון
      • 2 כפות יין לבן ‭
      • 1/4‬ חבילה (‭25‬ גרם) חמאה

       

      אופן ההכנה:

       

      ‭.1‬ מתבלים את נתחי הדג בקורט מלח ופלפל. מסדרים את הבוק צ'וי, אפונת השלג, האספרגוס ועלי המנגולד במחבת באופן שווה. מניחים מעליהם את נתחי הדג כשהעור כלפי מעלה.

       

      ‭.2‬ מניחים מעל נתחי הדג את התימין, הלימון, היין הלבן והחמאה. מכסים את המחבת במכסה בגודל המתאים. מחממים על להבה גבוהה עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־‭15 ‬ דקות עד שהדג מוכן. מגישים חם.

       

      ערכים תזונתיים למנה (מחושב לפי דג לברק): ‭274‬ קלוריות| 7.6 גרם פחמימות | ‭ 40‬גרם חלבון | ‭ 9.3‬ גרם שומן | 4 מנות

       

      השף האורח: שניר אנג-סלע, מסעדת גוז' ודניאל

       

        ויש לנו גם שקשוקה של ירוקים, חזה עוף עם עגבניות צלויות וקארי ירקות טבעוני

         

         

        3 ארוחות בריאות וזריזות במחבת אחת. לחצו למתכונים (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
        3 ארוחות בריאות וזריזות במחבת אחת. לחצו למתכונים (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

         

         

        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד