תנו צ'אנס למחבת: שתי ארוחות בריאות וזריזות בלי יותר מדי כלים

לפני שנכנסים לעונת הסירים הכבדים והבישול הארוך, בואו להכין ארוחה במחבת אחת: פסטת חיטה מלאה בשמן זית, אפונה, לימון ונענע או פילה דג עם ירוקים של חורף

מנטה

|

24.11.20 09:02

לשימוש מנטה בלבד מנטה מתכונים במחבת
לשימוש מנטה בלבד מנטה מתכונים במחבת (פסטת חיטה מלאה בשמן זית, אפונה, לימון ונענע)
לשימוש מנטה בלבד מנטה מתכונים במחבת
לשימוש מנטה בלבד מנטה מתכונים במחבת (פילה דג עם ירוקים של חורף )

פסטת חיטה מלאה בשמן זית, אפונה, לימון ונענע

 

צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ'
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

החומרים ל-6 מנות:

 

  • 1 חבילה (‭500‬ גרם) פסטה מחיטה מלאה
  • ‭ 1/2‬ כוס שמן לימון נענע (ראו טיפ) או שמן זית
  • 1 שן שום פרוסה
  • ‭ 1/2‬ כוס אפונת גינה, קפואה
  • ‭ 1/2‬ כוס אפונת שלג
  • ‭ 1/4‬ חבילת נענע קצוצה
  • 2 פרוסות לימון דקות ‭
  • 1/4‬ כוס נבטי אפונה
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

מכינים מראש: שמן זית עם לימון ונענע

לילה לפני, מחממים בסיר 1 כוס שמן זית עם קליפה מגוררת מ־1 לימון ו־‭1/2 ‬ חבילת נענע. עוטפים את הסיר ברדיד אלומיניום ומשאירים בטמפרטורת החדר עד למחרת. בבוקר מסננים את השמן ושומרים עד לשימוש.

 

‭.1‬ מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן ומסננים.

 

‭.2‬ מחממים במחבת רחבה את שמן הלימון עם פרוסות השום ומעט מלח עד הזהבה. מוסיפים את אפונת הגינה ואפונת השלג ומקפיצים כחצי דקה.

 

‭.3‬ מוסיפים למחבת את הפסטה, הנענע הקצוצה, פרוסות הלימון ונבטי האפונה, מתבלים במלח ובפלפל גרוס טרי (מוסיפים במידת הצורך עוד משמן הלימון) ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה: 208‬ קלוריות | ‭ 17.8‬גרם פחמימות | ‭ 3.8‬גרם חלבון | ‭14.3‬ גרם שומן | 6 מנות

 

 

פילה דג עם ירוקים של חורף

 

צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ'
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

החומרים ל-4 מנות:

 

  • 4 פילטים (‭200‬ גרם ליחידה) של דג ים (מוסר, דניס, לברק)
  • 1 בוק צ'וי חתוך לאורכו לרבעים
  • ‭ 1/2‬ כוס אפונת שלג
  • 8 גבעולי אספרגוס
  • 4 עלי מנגולד חצויים ומופרדים מהגבעול
  • 1 ענף תימין
  • 4 פרוסות לימון
  • 2 כפות יין לבן ‭
  • 1/4‬ חבילה (‭25‬ גרם) חמאה

 

אופן ההכנה:

 

‭.1‬ מתבלים את נתחי הדג בקורט מלח ופלפל. מסדרים את הבוק צ'וי, אפונת השלג, האספרגוס ועלי המנגולד במחבת באופן שווה. מניחים מעליהם את נתחי הדג כשהעור כלפי מעלה.

 

‭.2‬ מניחים מעל נתחי הדג את התימין, הלימון, היין הלבן והחמאה. מכסים את המחבת במכסה בגודל המתאים. מחממים על להבה גבוהה עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־‭15 ‬ דקות עד שהדג מוכן. מגישים חם.

 

ערכים תזונתיים למנה (מחושב לפי דג לברק): ‭274‬ קלוריות| 7.6 גרם פחמימות | ‭ 40‬גרם חלבון | ‭ 9.3‬ גרם שומן | 4 מנות

 

השף האורח: שניר אנג-סלע, מסעדת גוז' ודניאל

 

ויש לנו גם שקשוקה של ירוקים, חזה עוף עם עגבניות צלויות וקארי ירקות טבעוני

 

 

צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ'
לשימוש מנטה בלבד מתכונים במחבת (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד