חמים על ירקות? קבלו חמישה מתכונים מזינים, קלים ולוהטים

אם מתבלים אותן נכון - אלה המנות שמתחסלות הכי מהר, וזה לא מפתיע בכלל כי מי יכול לעמוד מול הצבעים המפתים ומרקם המספק של ברוקולי צלוי או דלעת נימוחה?

Xnet אוכל

|

24.11.20 | 08:38

ירקות כתומים צלויים עם דבש ואריסה (צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר)
ירקות כתומים צלויים עם דבש ואריסה (צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר)

ירקות כתומים צלויים בדבש ואריסה / אורלי פלאי-בורנשטיין

 

מרכיבים

8 מנות

 

  • 4 גזרים חצויים לאורכם
  • 2 בטטות חצויות לאורכן
  • 2 דלוריות לא קלופות, חתוכות לאורכן לרבעים או שישיות ונקיות מזרעים
  • 1/2 ק”ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות
  • 3/4 חבילה (75 גרם) חמאה מומסת
  • 4 כפות דבש או מייפל
  • 1 כפית אריסה
  • קורט קינמון, טחון (לא חייבים)
  • עלים מ-3 גבעולי מרווה, טימין או רוזמרין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

להגשה

  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה בולגרית 5%, מפוררת או יוגורט מתובל בחצי כפית אריסה
  • 2-1 כפות אגוזים או גרעיני חמניה (לא חייבים)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. שמים את הירקות בתבנית עמוקה.
  3. מערבבים את החמאה עם הדבש (או מייפל), האריסה והקינמון. יוצקים על הירקות ומערבבים כך שיצופו היטב. מוסיפים עלי מרווה ומתבלים במלח ובפלפל גרוס.
  4. צולים 25-20 דקות, עד שהירקות מתרככים אך שומרים על מרקמם וצורתם.
  5. מפזרים מעל גבינה בולגרית ומגישים חמים. לחלופין, אפשר להכין את המנה מראש (ללא הגבינה) ולחמם לפני ההגשה.

 

 

ירקות ירוקים בשמן זית ולימון / דנית קימל, "לאשה"

 

ירקות ירוקים בשמן זית ולימון (צילום: יוסי סליס)
    ירקות ירוקים בשמן זית ולימון(צילום: יוסי סליס)

     

    המרכיבים

    4 מנות

     

    • 1 צרור אספרגוס ירוק טרי
    • 500 גרם כרוב ניצנים, טרי או מוקפא ומופשר
    • 1 ברוקולי טרי, מחולקים לפרחים קטנים
    • 2 כפות שמן זית
    • 2 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
    • ‭5-4‬ שיני שום, קלופות וקצוצות
    • מלח, פלפל שחור

     

    אופן ההכנה

    1. קוטמים את הקצוות העבים של האספרגוס (מקפלים את הענף בעדינות, וזורקים את החלק שנשבר מעצמו).
    2. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים מעט מלח ומרתיחים. מכניסים למים הרותחים את כרוב הניצנים ומבשלים במשך 3 דקות. מוסיפים את האספרגוס ואת הברוקולי ומבשלים ‭4-3‬ דקות. מסננים.
    3. מסדרים את הירקות החמים בצלחת הגשה - אפשר לערבב אותם או להניח כל סוג בנפרד, איך שאוהבים. שמים בקערה את שמן הזית, מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל ומערבבים. מזליפים על הירקות ומגישים חם.

     

     

    ירקות אפויים במייפל / אפרת סיאצ'י

     

    ירקות אפויים במייפל (צילום: אפרת סיאצ'י)
      ירקות אפויים במייפל(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      4-3 מנות

       

      • 1 בטטה גדולה, חתוכה לפלחים
      • 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לפלחים
      • 3 גזרים דקים, חצויים (או 2 כוסות גזר גמדי קפוא)
      • 3 כפות שמן זית
      • 3 כפות סירופ מייפל
      • 1 כף גדושה רוטב צ'ילי מתוק
      • 1 שן שום כתושה
      • מלח, פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
      2. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומשטחים בתבנית.
      3. אופים 50-40 דקות ללא כיסוי, עד שהירקות מתרככים.

       

      עוד מתכונים קלים ומהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות

       

       

      ירקות פריכים בציפוי פנקו / אורה קורן

       

       

      מרכיבים 

      כ-25 יחידות

       

      • 14 פטריות שמפניות גדולות
      • 1 בטטה גדולה
      • 1 קישוא

       

      לבלילה

      • 1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
      • 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
      • מלח
      • 1 כוס (200 מ"ל) מים קרים

       

      לציפוי

      • 1/4 1 כוסות (100 גרם) פנקו
      • 1/2 כפית כורכום
      • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
      • מלח ופלפל שחור

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית.
      2. הירקות: משאירים את הפטריות שלמות. מנגבים אותן כדי להסיר אבק ושומרים בצד. שוטפים את הבטטה ומבשלים אותה במיקרוגל להתחלת הריכוך. משך זמן הבישול תלוי בגודל שלה: בטטה מאורכת במשקל 700 גרם תתרכך תוך 3 דקות. חשוב להפוך אותה במחצית הזמן. בטטה במשקל של 300 גרם תתרכך תוך דקה וחצי וגם אותה יש להפוך אחרי דקה. שימו לב שהבטטה צריכה רק להתרכך קצת ולא להיות מוכנה לאכילה. הבישול נועד להתאים את זמן ההכנה שלה לשאר הירקות. פורסים את הבטטה לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. שוטפים את הקישוא. אם הקליפה סבירה משאירים אותה ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
      3. הבלילה: מערבבים את הקמחים והמלח ומוסיפים מים בהדרגה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם של נוזל מעט סמיך.
      4. הציפוי: מערבבים את כל המרכיבים.
      5. מחזיקים פטריה ברגל שלה וטובלים אותה בבלילה. מניחים לבלילה לטפטף ומגלגלים את הפטריה בקערה עם הפנקו, עד להידבקות הציפוי. מניחים בתבנית על הצד. חוזרים על הפעולה עם יתר הפטריות, פרוסות הבטטה והקישוא.
      6. מזלפים מעט שמן זית על כל הירקות בתבנית ואופים בשליש העליון של התנור כחצי שעה, עד שהפנקו משחים מעט. להשחמה ופריכות נוספות מקרבים את התבנית לגריל למשך 10-5 דקות נוספות. מוציאים ומגישים.

       

      אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

       

       

      כרובית ותפוחי אדמה בתנור / מרילין איילון

       

      כרובית ותפוחי אדמה בתנור (צילום: מרילין איילון)
        כרובית ותפוחי אדמה בתנור(צילום: מרילין איילון)

         

        מרכיבים

        8 מנות

         

        • 1 כרובית מופרדת לפרחים גדולים
        • 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
        • 1 בצל פרוס
        • 2 עלי דפנה
        • 1 כף שטוחה שום כתוש
        • 1 כפית טורשי (תערובת תבלינים לחמוצים) או אבקת קארי
        • 2 כפות שמן
        • 1/4 כוס מים
        • מלח
        • פלפל שחור טחון

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
        2. שמים בקערה גדולה את הכרובית, תפוחי האדמה, הבצל ועלי הדפנה.
        3. מערבבים בכלי קטן את השום, הטורשי, השמן, המים מלח ופלפל.
        4. יוצקים את תערובת התבלינים על הירקות ומערבבים עד שהם מצופים היטב. מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ומעט שזופים.
        5. מגישים עם כוסברה או פטרוזיליה.  

         

        מרילין איילון היא בעלת בלוג האוכל Ma Blogeria ומחברת הספר שבוע במטבח של מרילין בהוצאת מייזליק ספרים

         

         

          כל הירקות בסירה סגולה אחת - הרטטוי של מירי צדוק

           

          לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
          לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

           

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד