להגיש חם, עם כדור גלידה: 5 קינוחים שמחממים ומקררים בעת ובעונה אחת

אין ויכוח, עוגת שוקולד חמה עם גלידה היא קינוח מנצח חורף, אבל חוץ ממנה יש לנו עוד כמה הצעות לוהטות (וקרות בו בזמן!) לקינוחים חמימים שמשתדכים מעולה לגלידה

קעריות פחזניות מטוגנות עם גלידה קרה  (צילום: יעל אילן)
קעריות פחזניות מטוגנות עם גלידה קרה (צילום: יעל אילן)

מה הכי כיף לאכול כשמזג האוויר עוד לא התייצב ומשלב בין ימים חמים לקרים? 5 הצעות לקינוחים שמתאימים בדיוק לעכשיו:

 

תפוחים חמים בסירופ עם גלידה קרה

 

תפוחים חמים בסירופ עם גלידה קרה (צילום: רן גולני)
    תפוחים חמים בסירופ עם גלידה קרה(צילום: רן גולני)

     

    המרכיבים (8-7 מנות)

    • 8-7 תפוחי עץ (מכל זן), קלופים

     

    לסירופ

    • 4 כוסות (1 ליטר) מים
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 1 מקל קינמון באורך 5 ס"מ
    • 1/2 תרמיל וניל (שנחצה לאורכו)
    • 1 סרט מקליפת לימון
    • מיץ מ־1/2 לימון
    • להגשה: גלידה לפי הטעם

    ההכנה

    1. הסירופ: שמים בסיר את כל מרכיביו ומבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות.

    2. מוסיפים את התפוחים (הנוזלים צריכים להגיע עד 2/3 מגובה התפוחים. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מים רותחים). מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ־45 דקות, עד שהתפוחים רכים והנוזל מסמיך מעט לסירופ. מסירים מהכיריים (אפשר לשמור עד 4 ימים במקרר, בתוך הסירופ).

    3. ההגשה: מניחים תפוח וכדור גלידה בכל צלחת, יוצקים עליהם מהסירופ ומגישים מיד. 

     

    בונוס: קרמבל־קינמון (חלבי ומכיל גלוטן)

    שמים בקערה 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות, 1 כוס קמח, 1/2 כוס סוכר חום, 1 כפית גדושה קינמון טחון ו־1/8 כפית מלח. מעבדים בקצות האצבעות לפירורי בצק גדולים (אפשר להכין גם במעבד מזון). מפזרים את הפירורים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־25 דקות, עד הזהבה. מצננים ושוברים לחתיכות לפי הצורך. 

     

    עוגת סולת ואגסים חמה עם גלידה קרה

     

    עוגת סולת ואגסים חמה עם גלידה קרה (צילום: עודד מרום)
      עוגת סולת ואגסים חמה עם גלידה קרה(צילום: עודד מרום)
       

       

      המרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל 30X20 ס"מ)

      לאגסים

      • 6 אגסים בשלים
      • 3 כפות (כ־40 גרם) סוכר חום
      • 1 כפית תמצית וניל


      לעוגה

      • 3 ביצים
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן, מומלץ קנולה
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ אגסים, תפוחים או מיץ מפרי אחר
      • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
      • 3/4 כוס (100 גרם) סולת
      • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
      • 2 כפיות אבקת אפייה
      • 1/8 כפית מלח
      • להגשה: אבקת סוכר, גלידה לפי הטעם


      ההכנה

      1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

      2. האגסים: קולפים את האגסים, חוצים אותם לאורך, ובעזרת כף פריזאית או סכין מוציאים את הליבה והגרעינים. מעבירים את האגסים לקערה, מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים בעדינות. מניחים בתבנית כשצדם הפנימי (הקעור) של האגסים פונה מעלה.

      3. העוגה: שמים בקערה את הביצים, השמן, המיץ והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הסולת, הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה על האגסים.

      4. אופים כ־35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים מעט (אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר ולחמם לפני ההגשה).

      5. ההגשה: זורים אבקת סוכר על העוגה החמימה, מוסיפים כדור גלידה ומגישים.

       

      עוגת שוקולד מקמח מלא עם רוטב שוקולד חם וגלידה קרה

       

      עוגת שוקולד מקמח מלא עם רוטב שוקולד חם וגלידה קרה  (צילום: כפיר חרבי)
        עוגת שוקולד מקמח מלא עם רוטב שוקולד חם וגלידה קרה (צילום: כפיר חרבי)

         

        המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)

        לעוגה

        • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן, מומלץ שמן זרעי ענבים
        • 1/3 1 כוסות (270 גרם) סוכר חום
        • 2 ביצים
        • 2 גביעים (400 מ"ל) יוגורט או מעדן סויה
        • 50 גרם שוקולד מריר, מומלץ עם 70% מוצקי קקאו, מגורר
        • 1 כפית תמצית וניל
        • 1/2 1 כוסות (180 גרם) קמח כוסמין מלא
        • 1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו
        • 2 כפיות אבקת אפייה
        • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
        • 1/8 כפית מלח


        לרוטב השוקולד

        • 150 גרם שוקולד מריר
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב או מים
        • להגשה: גלידה לפי הטעם (או ראו מתכון בונוס)


        ההכנה

        1. העוגה: מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

        2. שמים בקערה את השמן והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים וטורפים לבלילה אחידה ואוורירית. מוסיפים את היוגורט (או מעדן הסויה), השוקולד ותמצית הווניל וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את שאר מרכיבי העוגה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

        3. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 40-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים קלות.

        4. רוטב השוקולד: שמים בכלי מתאים את השוקולד והחלב (או המים), ומחממים במיקרוגל כחצי דקה בכל פעם, עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד.

        5. ההגשה: מחלקים את העוגה בין צלחות ההגשה ויוצקים עליה מהרוטב. מוסיפים כדור גלידה ומגישים מיד.

           

        בונוס: גלידת בננות־דבש

        מקפיאים 4 בננות קלופות במשך 24 שעות לפחות. מעבירים למעבד המזון, מוסיפים 2 כפיות דבש ומעבדים למרקם קרמי. מגישים מיד או ששומרים במקפיא עד לשימוש.

         

        מרק קפה חם עם גלידה קרה

         

        מרק קפה חם עם גלידה קרה  (צילום: גלעד וגיא צלמים)
          מרק קפה חם עם גלידה קרה (צילום: גלעד וגיא צלמים)

           

          המרכיבים (8 מנות)

          • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
          • 3 כוסות (750 מ"ל) חלב או שמנת לקפה
          • 3 כפות סוכר
          • 3 כפות אבקת קפה נמס מומסות ב־2 כפות מים רותחים
          • להגשה: גלידה לפי הטעם (או ראו מתכון בונוס)


          ההכנה

          1. שמים את כל המרכיבים בסיר ומחממים עד לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה ומערבבים, עד שהשוקולד נמס והנוזל אחיד.

          2. יוצקים את המרק החם לקעריות. חותכים גלידה לקוביות, מניחים 3–4 קוביות בכל קערה ומגישים מיד.

           

          בונוס: גלידת וניל־שוקולד־ביסקוויטים תוצרת בית

          טורפים בקערה 250 גרם גבינת שמנת 30%, 250 גרם גבינה לבנה 9% ו-1 קופסה (400 גרם) חלב מרוכז. מעבירים 2/3 כוס מהקרם לקערה נפרדת. ממסים 50 גרם שוקולד מריר לקרם חלק. מוסיפים אותו לקערה עם 2/3 כוס הקרם ומערבבים. מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת ומוסיפים לקערת הקרם הגדולה. מוסיפים גם 100 גרם ביסקוויטים שבורים גס. מערבבים בתנועות קיפול. מעבירים לכלי הקפאה. יוצקים מעל את קרם השוקולד ומערבבים קלות לדוגמת שיש. מאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות. מגישים.

           

          קעריות פחזניות מטוגנות עם גלידה קרה

           

          קעריות פחזניות מטוגנות עם גלידה קרה (צילום: יעל אילן)
            קעריות פחזניות מטוגנות עם גלידה קרה(צילום: יעל אילן)

             

            המרכיבים (12 מנות)

            • 50 גרם חמאה
            • 1 כוס (240 מ"ל) מים
            • 2 כפות שטוחות (20 גרם) סוכר
            • 1/4 כפית מלח
            • 1/3 כפית קינמון טחון
            • 1 כוס (140 גרם) קמח
            • 3 ביצים
            • שמן לטיגון עמוק
            • להגשה: גלידה
            • אפשרות: אבקת סוכר, רוטב מייפל, אגוזים קצוצים


            ההכנה

            1. שמים במקפיא תבנית למאפינס מסיליקון או ממתכת, לצינון עד להמשך השימוש.

            2. שמים את החמאה, המים, הסוכר, המלח והקינמון בסיר ומבשלים עד שהחמאה נמסה לגמרי והנוזל רותח. מוסיפים את הקמח בבת אחת ובוחשים בכף עץ, עד שנוצר בצק. מסירים מהכיריים ומעבירים את הבצק לקערת המערבל או למעבד המזון. מעבדים במהירות בינונית ומוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי פעולת המכשיר. מעבדים עד שמתקבל בצק חלק. מעבירים אותו לשק זילוף ומניחים לצינון קל.

            3. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים אותה הפוכה על משטח העבודה. משמנים היטב את ה"בליטות". מזלפים את הבצק סביב הבליטות כך שנוצרות "קעריות" בצק (ראו תמונה). מאחסנים את התבנית במקפיא חצי שעה לפחות (עד שבוע), עד שהבצק קפוא לגמרי.

            4. הטיגון: מחממים שמן לטיגון עמוק. מחלצים את קעריות הבצק מהתבנית ומעבירים מיד (קפואות) לסיר השמן. מטגנים כ־2 דקות מכל צד, עד השחמה. מוציאים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג (מומלץ להפוך לאחר כמה דקות, כדי להיפטר מכמה שיותר עודפי שמן).

            5. ההגשה: אם רוצים, זורים אבקת סוכר על הפחזניות. ממלאים אותן בגלידה, מזלפים רוטב מייפל ומפזרים אגוזים. מגישים מיד.

             

            יוצרים "קעריות" בצק על תבנית המאפינס הקרה  (צילום: יעל אילן)
              יוצרים "קעריות" בצק על תבנית המאפינס הקרה (צילום: יעל אילן)

               

               

              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד