חביתיות או לא להיות: כך תכינו קרפ צרפתי מושלם, בלי להסתבך בכלל

איך מכינים בלילה ללא גושים מרגיזים? מתי יודעים שהצד השני מוכן בלי להסתכל? וכיצד משתמשים במקל הייעודי המוזר? כל התשובות במדריך המצולם של אסנת לסטר

אסנת לסטר

|

19.11.20 | 06:05

ערימה פוטוגנית שכזאת, גורמת לנו לרוץ מיד למטבח (צילום: Shutterstock)
ערימה פוטוגנית שכזאת, גורמת לנו לרוץ מיד למטבח (צילום: Shutterstock)
צפו: כל אחד יכול להכין קרפ צרפתי טעים
 

מרכיבים

7-6 יחידות

 

  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן (לשימון המחבת)

 

אופן ההכנה

  1. יוצקים את החלב לקערת המיקסר ומתחילים לערבב. מוסיפים בהדרגה את כל המרכיבים לפי הרשימה (למעט השמן שמיועד לשימון המחבת) ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. אי הקפדה על הסדר וערבוב בין הוספת מרכיב למשנהו, עלולה לגרום להיווצרות גושים.
  2. מחממים את השמן במחבת עד שהיא חמה מאוד. מנמיכים את הלהבה ויוצקים כ-חצי מצקת מהבלילה למחבת. מסובבים ומטים את המחבת עד לפיזור אחיד של הבלילה. אפשר גם להיעזר במצקת ולמרוח אותה בזהירות או במקל ייעודי לקרפ. 
  3. מטגנים 60-30 שניות מצד אחד, הופכים ומטגנים את הצד השני עד שגם הוא זהוב. חוזרים על התהליך עם יתר הבלילה. את הקרפים עורמים בצלחת אחד על גבי השני. מגישים עם ממרחים אהובים, פירות טריים, אגוזים ותוספות שמעדיפים.

 

 

>> לכל הסרטונים של אסנת לסטר, הכנסו לערוץ ה-YouTube שלה

 

>> לכל הפרקים של הבלוג "ללמוד משהו חדש במטבח עם אסנת לסטר"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד