חביתיות או לא להיות: כך תכינו קרפ צרפתי מושלם, בלי להסתבך בכלל

איך מכינים בלילה ללא גושים מרגיזים? מתי יודעים שהצד השני מוכן בלי להסתכל? וכיצד משתמשים במקל הייעודי המוזר? כל התשובות במדריך המצולם של אסנת לסטר

אסנת לסטרפורסם: 19.11.20 06:05
ערימה פוטוגנית שכזאת, גורמת לנו לרוץ מיד למטבח (צילום: Shutterstock)
ערימה פוטוגנית שכזאת, גורמת לנו לרוץ מיד למטבח (צילום: Shutterstock)
צפו: כל אחד יכול להכין קרפ צרפתי טעים

מרכיבים

7-6 יחידות

 

  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן (לשימון המחבת)

 

אופן ההכנה

  1. יוצקים את החלב לקערת המיקסר ומתחילים לערבב. מוסיפים בהדרגה את כל המרכיבים לפי הרשימה (למעט השמן שמיועד לשימון המחבת) ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. אי הקפדה על הסדר וערבוב בין הוספת מרכיב למשנהו, עלולה לגרום להיווצרות גושים.
  2. מחממים את השמן במחבת עד שהיא חמה מאוד. מנמיכים את הלהבה ויוצקים כ-חצי מצקת מהבלילה למחבת. מסובבים ומטים את המחבת עד לפיזור אחיד של הבלילה. אפשר גם להיעזר במצקת ולמרוח אותה בזהירות או במקל ייעודי לקרפ. 
  3. מטגנים 60-30 שניות מצד אחד, הופכים ומטגנים את הצד השני עד שגם הוא זהוב. חוזרים על התהליך עם יתר הבלילה. את הקרפים עורמים בצלחת אחד על גבי השני. מגישים עם ממרחים אהובים, פירות טריים, אגוזים ותוספות שמעדיפים.

 

 

>> לכל הסרטונים של אסנת לסטר, הכנסו לערוץ ה-YouTube שלה

 

>> לכל הפרקים של הבלוג "ללמוד משהו חדש במטבח עם אסנת לסטר"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

(צילום: אסף אמברם)