פּוּט אִיט אִין: פילה פוטית ברוטב שמנת ופסטו, אפוי בתנור

גם אתם שומרים את כל הרטבים שהצטברו מכל משלוחי המזון שהזמנתם? קבלו רעיון טעים שיעזור לכם לנצל כמה מהם כהלכה ואפילו לא תצטרכו לשטוף יותר מתבנית אחת

ילנה ויינברג

|

18.11.20 | 09:02

עכשיו אתם שמחים שלא זרקתם את כל הערימה מהמשלוח הקודם: פילה פוטית ברוטב (צילום: ילנה ויינברג)
עכשיו אתם שמחים שלא זרקתם את כל הערימה מהמשלוח הקודם: פילה פוטית ברוטב (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 800 גרם פילה סול/פוטית קפוא, מופשר
  • 1/2 כוס שמנת לבישול
  • 2 כפות מיונז או מיונז שום, אלף האיים וכדומה
  • 2 כפות פסטו ביתי/קנוי או מטבל עשבי תיבול  
  • 2 כפיות חרדל חלק, גרגרים או רוטב חרדל
  • 2 כפות רוטב סויה רגיל

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, משמנים קלות תבנית בינונית (עדיף פיירקס).
  2. סוחטים את נתחי הדג מהנוזלים ומייבשים היטב במגבות נייר.
  3. יוצקים לתבנית את השמנת, מוסיפים את המיונז, הפסטו, החרדל ואת רוטב הסויה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. שמים את הנתחים בתבנית ומערבבים עד לציפוי אחיד ברוטב שהכנו.
  4. מסדרים את הדגים בשכבה אחידה (לא נורא אם הם עולים אחד על השני) ואופים בתנור כחצי שעה או עד שהשמנת מבעבעת ומשחימה. מוציאים ומגישים מיד.

 

מתכונים נוספים של ילנה ויינברג אפשר למצוא בבלוג שלה

 

    אוהבים דגים? הנה מתכון נהדר לפילה דג במחבת

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג