פינוק של מלכים: עוגיות אישלר ממולאות בריבה ומצופות בשוקולד

עוגיות סנדוויץ' שהוכנו במקור לכבוד הקיסר האוסטרו-הונגרי פרנץ-יוזף הראשון. אבל אל תתנו לשושלת ההיסטורית להפחיד אתכם - הן קלות להכנות

עוגיות אישלר (צילום וסגנון: מילי אליהו)
עוגיות אישלר (צילום וסגנון: מילי אליהו)

 

המרכיבים

 (14-12 עוגיות)

 

לעוגיות

  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • 80 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (60 גרם) אגוזי מלך טחונים
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 1 כפית מיץ לימון (ואפשר גם מיץ תפוז או מנדרינה)
  • למלית: 3 כפות גדושות (80-70 גרם) ריבה, בכל טעם שאוהבים

 

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן קנולה

 

לקישוט (אם רוצים):

  • 50 גרם שוקולד לבן או שוקולד רובי ורוד, שברי אגוזים או שקדים, סוכריות צבעוניות

 

ההכנה

1. העוגיות: שמים בקערת מעבד המזון או המערבל עם וו הגיטרה את כל מרכיביהן ולשים עד לקבלת בצק רך (אפשר גם ללוש בידיים). מאחסנים במקרר כ־30 דקות.

2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי כ־1 ס"מ. מסירים את נייר האפייה העליון וקורצים בבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מניחים אותם בתבניות ברווח של כ־2 ס"מ ביניהם (את יתרת הבצק אוספים, מרדדים וקורצים באותו אופן).

4. אופים 15-14 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין מעט רכות למגע (הן יתקשו בצינון). מוציאים ומניחים לצינון מלא.

5. הרכבת העוגיות: הופכים מחצית מהעוגיות ומורחים על צדן השטוח כחצי כפית ריבה. סוגרים בעוגיות הנותרות ומהדקים ליצירת סנדוויץ'. מניחים בחזרה בתבנית.

6. הציפוי: ממסים את השוקולד בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול, ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים.

7. טובלים את חלקה העליון של כל עוגיית סנדוויץ' בציפוי השוקולד, ומניחים בחזרה בתבנית. מאחסנים במקרר כ־10 דקות, עד שהשוקולד מתקשה.

8. אם רוצים, מקשטים: ממסים את השוקולד הלבן או הוורוד בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול, ומערבבים לקרם חלק. מעבירים לשקית זילוף, חותכים בה פתח קטנטן ומזלפים פסים על ציפוי השוקולד. מקשטים בשברי אגוזים או שקדים ובסוכריות צבעוניות. מגישים.

 

זמן הכנה, לא כולל אפייה וצינון: 30 דקות

דרגת קושי: קל

איך שומרים: בקופסה סגורה, עד שבוע בטמפרטורת החדר או עד שבועיים במקרר 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד