חזה עוף צלוי בתנור עם עגבניות
שרי ועשבי תיבול

חזה עוף עסיסי שנצלה ברוטב שהוא למעשה סלט פשוט ורענן שמשמש כמרינדה מושלמת. חוץ מלהיות טעימה אש זאת גם מנה בלי הרבה קלוריות יחסית

חזה עוף צלוי עם עגבניות ועשבי תיבול  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
חזה עוף צלוי עם עגבניות ועשבי תיבול (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים

 (2–4 מנות בתבנית 30X25 ס"מ)

 

  • 4 כוסות עגבניות שרי, חצויות
  • 2 בצלים, קלופים ופרוסים דק
  • 4 כוסות כוסברה או פטרוזיליה קצוצות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 8 נתחי חזה עוף (2 "פרפרים" שלמים, שנחצו ונחתכו לרוחבם לשניים)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

 

ההכנה

1. שמים בקערה גדולה את העגבניות, הבצל, הכוסברה (או הפטרוזיליה), שמן הזית, מיץ הלימון והשום. מוסיפים כפית מלח ומעט פלפל שחור ומערבבים. מוציאים כחצי כוס מהסלט ושומרים בצד.

2. משמנים קלות את תבנית הצלייה ומניחים בה את נתחי העוף בשכבה אחת. מתבלים בפפריקה, במלח ובפלפל. יוצקים על העוף את תוכן הקערה ומערבבים כך שחלק מהעגבניות והרוטב יהיו מתחת לנתחים. מכסים ומשהים שעה לפחות (עד יום, במקרר).

3. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

4. מערבבים שוב את הנתחים והמרינדה. מכניסים לתנור וצולים 25-20 דקות. במהלך הצלייה הופכים פעם אחת את הנתחים. המנה מוכנה כשהעוף זהוב־שחום מבחוץ ועסיסי ולבן מבפנים (אפשר לחרוץ חתך בסכין ולבדוק), העגבניות צלויות, ובתבנית נותר רק מעט רוטב.

5. ההגשה: מפזרים על נתחי העוף את הסלט שנשמר בצד (אם אוהבים, אפשר להוסיף עוד פטרוזיליה או כוסברה קצוצות). מגישים מיד, מומלץ לצד אורז או קוסקוס.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד