תבשיל בשלושה צבעים: אורז מוקפץ עם פרגיות, אפונה, גזר ותירס

אין צורך להסתבך עם כמויות תבלינים, הררי כלים ושיטות הכנה - אפשר פשוט להוציא את שאריות האורז מאתמול, להכניס בו קצת טעמים ולהקפיץ אותו לכדי ארוחה נהדרת

אפרת סיאצ'יפורסם: 16.11.20 08:41
נשאר אורז מאתמול? איזה כיף לכם! עכשיו יש לכם תירוץ להכין את המנה הנפלאה הזאת: אורז עם פרגיות (צילום: אפרת סיאצ'י)
נשאר אורז מאתמול? איזה כיף לכם! עכשיו יש לכם תירוץ להכין את המנה הנפלאה הזאת: אורז עם פרגיות (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

 

לפרגיות

  • 350-300 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 2-1 כפות שמן

 

לתבשיל

  • 4 כוסות אורז לבן או מלא, מבושל
  • 3/4 כוס אפונה וגזר מוקפאים או מקופסת שימורים
  • 1/2 כוס גרעיני תירס מקופסת שימורים
  • 3 כפות רוטב סויה
  • קורט פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. הפרגיות: מתבלים את הפרגיות ברוטב הסויה, הסילאן, המלח והפלפל. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הפרגיות 3-2 דקות מכל צד על אש בינונית.
  2. התבשיל: מוסיפים למחבת את האורז המבושל, האפונה והגזר, התירס ומערבבים.
  3. מתבלים ברוטב הסויה והפלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5-3 דקות, עד לספיגת הטעמים. מגישים חם.

 

 

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...