
הנה המרק הראשון של העונה - אף שהאמת היא שאין אצלי דבר כזה, כי אני מכינה מרקים גם בימים הכי קשים של אוגוסט ואוכלת מתחת למזגן. מה שחדש זה שעכשיו כבר לגיטימי לבשל מרק ולאכול אותו בשעות הערב הקרירות מעט. המתכון הזה מהיר, המרק מעט חמצמץ, והוא אפילו יהיה ארוחה שלמה אם תוסיפו לקטניות ולירק שיש בו גם כף־שתיים של קינואה או אורז.
המרכיבים
(8 מנות)
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית סומאק טחון, 1 כפית פפריקה מתוקה
- 3 שיני שום, קלופות
- 1 חבילה (800 גרם) חומוס מבושל קפוא
- 1/2–2 כפיות מיץ לימון (לפי הטעם)
- כ־6 כוסות (כ־1/2 1 ליטרים) מרק עוף או מרק ירקות או מים
- 1 חבילה (500 גרם) תרד קצוץ גס (אפשר מהקפאה)
- אפשרות להגשה: קינואה או אורז מבושלים
ההכנה
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומטגנים עוד כ־5 דקות על להבה בינונית, תוך ערבוב.
2. מוסיפים את השום ואת גרגירי החומוס ומטגנים תוך ערבוב כדקה.
3. מוסיפים מיץ לימון (לפי הטעם) ויוצקים את המרק (או המים) כך שיכסו 5 ס"מ מעל המרכיבים. מגבירים את הלהבה לבינונית־גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים, מכסים את הסיר ומבשלים 25 דקות.
4. מוסיפים את התרד, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 10 דקות ברתיחה קלה, ללא כיסוי. מסירים מהכיריים ומגישים.