סלט קינואה עשיר עם תפוחים, סלק, פיסטוקים וגבינת רוקפור

כל אחד מהמרכיבים טעים כשלעצמו, אבל כשמחברים את כולם יחד מקבלים חגיגה צבעונית ומזינה בצלחת אחת. נסו ואל תתפלאו אם פתאום לא תחסר לכם העיקרית

עדי כהן סימן טוב

|

11.11.20 08:43

לשימוש הכתבה בלבד אוכל סלט קינואה וסלק עדי כהן סימן טוב
לשימוש הכתבה בלבד אוכל סלט קינואה וסלק עדי כהן סימן טוב (תשכחו שאין עיקרית - סלט קינואה עם סלק ותפוחים)

מרכיבים

 

  • 1 כוס קינואה, שטופה ומסוננת היטב
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 2 סלקים בינוניים, מבושלים וקלופים
  • 2 תפוחי עץ חמוצים, פרוסים לגפרורים
  • 1 חבילה (200 גרם) גבינת רוקפור טבעונית, או גבינה אחרת שאוהבים, פרוסה לקוביות
  • 8 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 2 פלפלים קלויים, קלופים (אפשר קנויים) ופרוסים לרצועות
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • חופן גדול של פיסטוקים קלופים, לא קלויים
  • 1 פלפל חריף טרי פרוס (לא חייבים)

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הקינואה ב-1/2 1 כוסות מים עם מעט מלח כ-12 דקות, עד שהיא מוכנה. מפוררים את הקינואה במזלג ומצננים בקערת ההגשה.
  2. פורסים את הסלקים לקוביות או יוצרים מהם כדורים קטנים בעזרת כף פריזיאן, מוסיפים לקינואה.
  3. מוסיפים את התפוחים, את הגבינה, הבצל הירוק, הפלפלים, שמן הזית, מיץ הלימון המלח והפלפל. מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מפזרים פיסטוקים ופלפל חריף ומגישים.

 

 

>> עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני

 

עוד מנה ראשונה טבעונית ועשירה בטעמים - מרק ברוקולי

 

צילום: עדי כהן סימן טוב
לשימוש הכתבה בלבד אוכל מרק ברוקולי עדי כהן סימן טוב (צילום: עדי כהן סימן טוב)

 

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד