
תשכחו שאין עיקרית - סלט קינואה עם סלק ותפוחים (צילום: עדי כהן סימן טוב)
מרכיבים
- 1 כוס קינואה, שטופה ומסוננת היטב
- 1/2 1 כוסות מים
- 2 סלקים בינוניים, מבושלים וקלופים
- 2 תפוחי עץ חמוצים, פרוסים לגפרורים
- 1 חבילה (200 גרם) גבינת רוקפור טבעונית, או גבינה אחרת שאוהבים, פרוסה לקוביות
- 8 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 2 פלפלים קלויים, קלופים (אפשר קנויים) ופרוסים לרצועות
- שמן זית
- מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- חופן גדול של פיסטוקים קלופים, לא קלויים
- 1 פלפל חריף טרי פרוס (לא חייבים)
אופן ההכנה
- מבשלים את הקינואה ב-1/2 1 כוסות מים עם מעט מלח כ-12 דקות, עד שהיא מוכנה. מפוררים את הקינואה במזלג ומצננים בקערת ההגשה.
- פורסים את הסלקים לקוביות או יוצרים מהם כדורים קטנים בעזרת כף פריזיאן, מוסיפים לקינואה.
- מוסיפים את התפוחים, את הגבינה, הבצל הירוק, הפלפלים, שמן הזית, מיץ הלימון המלח והפלפל. מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול.
- מפזרים פיסטוקים ופלפל חריף ומגישים.
>> עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני

עוד מנה ראשונה טבעונית ועשירה בטעמים - מרק ברוקולי