צמחוני וקל: קציצות כרובית ועדשים ברוטב קארי יוגורט חמצמץ

קציצות פטנט קלות להכנה שאפשר להגיש עם המון רטבים. הפעם בחרנו ברוטב בטעמי יוגורט וקארי חמצמצים ובעל צבע צהוב זוהר וחזק, שיכניס המון שמחה למטבח

קציצות כרובית ועדשים ברוטב קארי יוגורט חמצמץ (צילום וסגנון: דניאל שכטר)
קציצות כרובית ועדשים ברוטב קארי יוגורט חמצמץ (צילום וסגנון: דניאל שכטר)

קציצות קלות להכנה שאפשר להגיש עם המון רטבים. כאן בחרתי ברוטב עם קריצה הודית, בטעמי יוגורט וקארי חמצמצים ובעל צבע צהוב זוהר וחזק, שהולך מצוין עם הקציצות.

 

המרכיבים

(כ־30 קציצות ביס)

 

לקציצות

  • 1 כרובית קטנה, שטופה היטב
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח עדשים כתומות
  • 2 כפות (20 גרם) קמח
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • קורט פלפל שחור
  • לטיגון: 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

 

לרוטב

  • 2 גביעי יוגורט (400 גרם) 7%-3% שומן
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

 

ההכנה

1. הקציצות: חותכים את הכרובית לפרחים, מכניסים לבלנדר וטוחנים עד שכולה גרוסה (כ־3 דקות). מעבירים לקערה גדולה.

2. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

3. יוצקים למחבת גדולה את שמן הזית ומחממים על להבה בינונית. מניחים בשמן החם תלוליות קטנות מהעיסה, בקוטר 5-4 ס"מ, ומשטחים מעט. מטגנים כ־2 דקות, עד שהקציצות מזהיבות, הופכים ומטגנים עוד דקה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הכמות.

4. הרוטב: שמים בסיר קטן את כל מרכיביו, מערבבים למרקם אחיד ומבשלים על להבה קטנה עד לסף רתיחה. מסירים מהכיריים.

5. יוצקים את הרוטב לצלחות הגשה, מסדרים עליו את הקציצות. מגישים חם.

  • איך שומרים? הקציצות והרוטב בנפרד, עד 3 ימים במקרר.

 

כלים: ליאור שחר,סטודיו 1220

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד