עוגת קפה ואגסים קלה להכנה עם טריק קטן שהופך אותה למהממת

עוגה בחושה טבעונית בניחוח חורפי. אין לכם אגסים? אפשר להכין אותה בלי, ואפשר להוסיף לה אגוזים ושקדים קצוצים, או כל תוספת אחרת שאוהבים

עוגת קפה ואגסים (צילום וסגנון: מילי אליהו)
עוגת קפה ואגסים (צילום וסגנון: מילי אליהו)

 

המרכיבים

תבנית אינגליש קייק או תבנית בקוטר 24-22 ס"מ)

 

לאגסים
  • 4-3 אגסים, לא מאוד רכים
  • 3-2 כפות קמח, לקימוח

 

לעוגה

  • 1 כף גדושה אבקת קפה נמס מגורען
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר דמררה או חום כהה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) משקה ("חלב") צמחי (סויה, שקדים, דגנים, אורז)
  • 1/2 כוס (100 גרם) שמן קנולה
  • לזרייה: 1 כף אבקת סוכר

 

ההכנה

1. העוגה: שמים את אבקת הקפה בכוס, מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שהקפה נמס. מאחסנים במקרר כ־10 דקות.

2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

3. בינתיים מכינים את האגסים: שמים בצלחת שטוחה את הקמח לקימוח. קולפים את האגסים ומשאירים את הגבעול. אם רוצים, מוציאים בעזרת סכין את הליבה של כל אגס (אפשר גם לאפות את האגסים בשלמותם). מייבשים את האגסים במגבת נייר, מגלגלים אותם בקמח ומנערים מעודפים.

4. ממשיכים בהכנת העוגה: שמים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח ומערבבים.

5. שמים בקערה נפרדת את החלב הצמחי והשמן ומערבבים. מוסיפים את הקפה המצונן ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

6. מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים. נועצים בתוכה את האגסים, ברווחים שווים, ומשקעים אותם עד למטה.

7. אופים 55-50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה, וקיסם הננעץ בה יוצא נקי. מוציאים ומצננים שעה לפחות. זורים אבקת סוכר ומגישים.

 

זמן הכנה: 20 דקות, לא כולל צינון ואפייה

דרגת קושי: קל

איך שומרים? עד יום, במקרר (עוגה ללא אגסים אפשר לשמור 4-3 ימים במקרר).

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד