
ההכנה מהירה ופשוטה והטעם נהדר: מרק ירקות סמיך (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים או 2 יחידות כרישה, קצוצות
- 1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות
- 2 גבעולי סלרי עם העלים, שטופים וקצוצים
- 1 קישוא, חתוך לקוביות
- 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
- 400 גרם דלעת חתוכה לקוביות
- 8 כוסות מים
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית כורכום טחון
- 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס עדשים כתומות
- 1/2 1 כפיות מלח
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות עד להזהבה.
- מוסיפים את הקישוא, תפוח האדמה והדלעת, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים את המים, שני סוגי הפפריקה, הכמון, הכורכום, הפטרוזיליה והמלח ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים מוסיפים את העדשים ומבשלים כחצי שעה, עד שהן מוכנות.
- מוסיפים את המלח, טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים, אפשר לטחון או לטחון חלקית את המרק, עד מנת להסמיכו. מגישים חם.
לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לאינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"

יש לנו גם מתכון מפנק לכרובית מתחת לשמיכת בשמל