טעים במיוחד על אורז לבן או קוסקוס: תבשיל קישואים, כרוב ואפונה (צילום: דינה משה)
מרכיבים
6 מנות
- 3 כפות שמן
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3 קישואים, שטופים ופרוסים
- 1/4 ראש כרוב
- 500 גרם אפונה קפואה
- 5 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית גדושה מלח גס
- 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1/2 צרור שמיר, קצוץ דק
- מים לפי הצורך
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הכורכום ואת הפלפל השחור ומערבבים.
- מפזרים את הקישואים בשכבה אחידה, מוסיפים מעל את הכרוב ואת האפונה. מפזרים את השום, המלח, הפפריקה והשמיר באופן אחיד.
- יוצקים מים עד לגובה הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות, לצד אורז או קוסקוס.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"
רולדה ממולאת בפטריות - עוד מנה צמחונית נפלאה של דינה