רואים ירוק בעיניים: תבשיל מהיר
של קישואים, כרוב, אפונה ושמיר

מזג האוויר מתחיל להפנים (אם כי לאט מדי) שמדובר בסתיו וכעת, סלט הירקות המרענן הוא כבר לא האופציה היחידה למנת הירקות היומית: פנו מקום בבטן לתבשילים מזינים

דינה משה

|

08.11.20 | 08:57

טעים במיוחד על אורז לבן או קוסקוס: תבשיל קישואים, כרוב ואפונה (צילום: דינה משה)
טעים במיוחד על אורז לבן או קוסקוס: תבשיל קישואים, כרוב ואפונה (צילום: דינה משה)
 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3 קישואים, שטופים ופרוסים
  • 1/4 ראש כרוב
  • 500 גרם אפונה קפואה
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית גדושה מלח גס
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 צרור שמיר, קצוץ דק 
  • מים לפי הצורך

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הכורכום ואת הפלפל השחור ומערבבים.
  2. מפזרים את הקישואים בשכבה אחידה, מוסיפים מעל את הכרוב ואת האפונה. מפזרים את השום, המלח, הפפריקה והשמיר באופן אחיד.
  3. יוצקים מים עד לגובה הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות, לצד אורז או קוסקוס.

 

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

    רולדה ממולאת בפטריות - עוד מנה צמחונית נפלאה של דינה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד