מושלם לסופ"ש קריר - עוגת שושנים עם שקדים וסילאן (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
- 1 חבילה של בצק עלים שמרים חמאה, מופשר לפי הוראות היצרן
- 3/4 צנצנת שקדים טחונים (למשל שקדיה)
- 2 כפות סילאן
- 4-3 כפות סוכר קנים
- חופן שקדים, קצוצים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
- פורשים את הבצק על משטח מקומח קלות ומורחים עליו שכבה דקה של השקדים הטחונים. משאירים שוליים נקיות.
- מזלפים למעלה סילאן ומפזרים את סוכר הקנים ואת השקדים הקצוצים.
- מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים לחתיכות בעובי של 4 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בתבנית בדוגמת שושנים ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה משחימה.
צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק בעמוד האינסטגרם שלה או בבלוג "עוגה לשבת"
עוגיות שיבולת שועל ותפוח - לסופ"ש מתוק במיוחד