
הכי כיף כשמטפטף בחוץ: מרק ברוקולי, כרובית ואפונה (צילום: עדי כהן סימן טוב)
מרכיבים
10-8 מנות
- 600 גרם ברוקולי טרי
- 600 גרם כרובית טריה (אפשר להשתמש בכמות כפולה של ברוקולי)
- 2 ליטר ציר ירקות או מים
- 2 כוסות אפונה טריה או קפואה
- 2 כוסות קרם קוקוס 17% שומן לפחות
- מלח
אופן ההכנה
- קוצצים את הברוקולי ואת הכרובית לפרחים קטנים, מקלפים את הגבעולים ופורסים אותם לפרוסות, מניחים בסיר עם ציר הירקות ומבשלים עד לריכוך. מכבים את האש.
- מוציאים את הברוקולי עם כף מחוררת למי קרח, כדי לשמר את צבעו. ממתינים כמה שניות, מסננים היטב ומחזירים אותו לסיר עם הציר.
- מוסיפים את האפונה, קרם הקוקוס ומלח וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים כחצי כוס מים, אם המרק דליל, מסמיכים אותו עם כפית קורנפלור מומסת ברבע כוס מים ובישול קצרצר של שתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
>> עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני

עוד מנה קרמית שתרצו לנסות - מסבחה שעועית לבנה