מחזה עוף עם ירקות ועד אגסים ביין: 5 מנות אישיות במעטפת נייר אפייה

זה הזמן לאמץ את שיטת הבישול הכי יעילה ובריאה: מנות מאודות בתוך נייר אפייה ששומרות על הטעמים וחוסכות קלוריות וכלים. מה אפשר להכין ככה? הכל, אפילו קינוח

סלמון עם ירקות ברוטב יוגורט  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סלמון עם ירקות ברוטב יוגורט (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

 

 

שבע סיבות טובות לעטוף:

1. סגירת המנה בנייר אפייה הופכת את שיטת הבישול, בעצם, מצלייה לאידוי: הנוזלים נשארים באריזה ושומרים על הטעם ועל העסיסיות של המרכיבים.

2. כמו בכל אידוי, הרבה פחות ויטמינים אובדים בהכנה.

3. הכנת מנות אישיות מאפשרת להוסיף או להפחית מרכיבים, בהתאם להעדפות או לרגישויות של הסועדים.

4. הרבה פחות כלים לשטוף!

5. אפשר בקלות להרכיב את המנות יום מראש, לשמור במקרר, ולאפות לפני ההגשה.

6. מה יותר ריחוק חברתי מזה? ממש תו סגול.

7. ולא נשכח את גורם ההפתעה. איזה כיף לקבל מתנה למנה העיקרית.

 

 

איך עוטפים?

שיטת הלב:

1. מקפלים גיליון נייר אפייה (40X40 ס"מ) לשניים וגוזרים לב ברוחב המקסימלי האפשרי.

2. מניחים את מרכיבי המנה באחד מצדי הלב, קרוב לקו האמצע (תצלום 1).

3. סוגרים במחצית הלב השנייה (תצלום 2) ומחברים את השוליים זה לזה בקיפולים הדוקים, סביב סביב (תצלום 3). את הקצה מסובבים ומניחים מתחת לנייר.

4. מניחים בתבנית ואופים בהתאם להנחיות. פותחים בזהירות (תצלום 4).

 

עיטוף בשיטת הלב (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
    עיטוף בשיטת הלב(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

     

    שיטת הסוכרייה:

    1. פורסים את נייר האפייה ומניחים במרכזו את מרכיבי המנה.

    2. מגלגלים את הנייר לצורת גליל, מעל מרכיבי המנה. את הקצוות, מימין ומשמאל (במרחק 7–10 ס"מ מהקצה), מסובבים ליצירת "סוכרייה".

    3. מניחים בתבנית כשצד התפר פונה מטה. אופים בהתאם להנחיות.

     

     

    שימו לב: המתכונים הם למנה אחת - הכפילו בהתאם למספר הסועדים.

    את כל המנות ניתן לארוז במעטפה יום מראש, לאחסן במקרר ולאפות לפני ההגשה.

    שאריות מהמנות המוכנות אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר. מומלץ לחמם בשיטת המעטפה. 

     

    סלמון עם ירקות ברוטב יוגורט

    המרכיבים (מנה אחת)

     

    סלמון עם ירקות ברוטב יוגורט  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
      סלמון עם ירקות ברוטב יוגורט (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

       

      • 200-150 גרם פילה סלמון, עם העור (טרי או מופשר)
      • 3 ענפי אספרגוס או חופן שעועית ירוקה (טרייה או מופשרת)
      • 1/2 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה למקלות בעובי 1/2 ס"מ
      • 2–3 פטריות שמפיניון, פרוסות

       

      לתיבול

      • 1/2 כפית חרדל
      • 2 כפיות מיץ לימון
      • 2 כפות יין לבן
      • 2 ענפי תימין או 1/2 כפית
      • עלי תימין, אורגנו או רוזמרין (טריים או יבשים)
      • מלח, פלפל שחור
      • 1 כף שמן זית
      • לרוטב היוגורט
      • 3 כפות יוגורט
      • 1/3–1/2 שן שום, כתושה
      • 1/2 כף שמיר קצוץ
      • מלח, פלפל שחור

       

      ההכנה

      1. מחממים את התנור ל־190 מעלות.

      2. אם משתמשים באספרגוס, מסירים את הקצה התחתון שלהם (כ־5 ס"מ). חוצים את הגבעולים לאורכם.

      3. מניחים את האספרגוס (או השעועית), הבטטה והפטריות על נייר האפייה ומניחים עליהם את הסלמון. טורפים בקערה את מרכיבי התיבול ומזלפים על המנה.

      4. סוגרים את נייר האפייה, מניחים בתבנית ואופים 20 דקות (אי־אפשר לפתוח ולבדוק).

      5. בינתיים מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים היטב את כל מרכיביו (מאחסנים במקרר עד לשימוש).

      6. מגישים חם, לצד הרוטב (פותחים את העטיפה בזהירות, בגלל האדים).

       

       

      חזה עוף עם אננס ופלפלים ברוטב חמוץ־מתוק

      דרך מעולה להכין חזה עוף כך שהוא יהיה ספוג טעמים, רך ועסיסי.

       

      חזה עוף עם אננס ופלפלים ברוטב חמוץ־מתוק (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
        חזה עוף עם אננס ופלפלים ברוטב חמוץ־מתוק(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

         

        המרכיבים (מנה אחת)

        • 1/2 חזה עוף
        • 1 פלפל אדום
        • 1 פלפל ירוק או צהוב
        • 1 ענף בצל ירוק
        • 3 כפות קוביות אננס טרי, מופשר או משומר

         

        לרוטב

        • 3 כפות רוטב סויה
        • 1 כף חומץ
        • 1 כפית מחוקה דבש
        • 2 שיני שום, כתושות
        • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר, טרי
        • פלפל שחור
        • להגשה: שומשום שחור,
        • בצל ירוק קצוץ

         

        ההכנה

        1. הרוטב: טורפים את מרכיביו בקערה. אם יש זמן, משרים בו את העוף ומאחסנים כשעה במקרר.

        2. מחממים את התנור ל־190 מעלות.

        3. חותכים את הפלפלים לרצועות, מסירים מהבצל הירוק את הקצוות (כמחצית מהשורש הלבן וכשליש מהגבעול הירוק). מניחים אותם ואת כל שאר מרכיבי המנה על נייר האפייה. יוצקים עליהם את הרוטב/משרה.

        4. סוגרים את נייר האפייה, מניחים בתבנית ואופים 25 דקות. מוציאים, פותחים את העטיפה בזהירות, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים חם.

         

        סטייק עם תרד ושומר

        בשיטת המעטפה הסטייק מתקבל עסיסי בכל מצב, והתרד והשומר נהנים ממיצי הסטייק.

         

        סטייק עם תרד ושומר  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
          סטייק עם תרד ושומר (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

           

           

          המרכיבים (מנה אחת)

          • 200-150 גרם נתח סינטה, פילה או שייטל
          • 1 כוס עלי תרד (קצוצים גס, אם הם גדולים)
          • 1 שומר, פרוס דק

           

          לתיבול

          • 1/2 כפית חרדל, חלק או גרגירים
          • 1 כף מיץ לימון
          • 1 שן שום, כתושה
          • 1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק
          • 1 כפית בזיליקום קצוץ דק
          • 1 כפית עלי סלרי קצוצים דק
          • 1 כף שמן זית
          • מלח, פלפל שחור

           

          ההכנה

          1. מחממים את התנור ל־190 מעלות.

          2. מערבבים את מרכיבי התיבול.

          3. מניחים את הירקות על נייר האפייה ומתבלים בכפית גדושה מתערובת התיבול. מניחים את הסטייק על הירקות ומורחים ביתרת התערובת.

          4. סוגרים את נייר האפייה, מניחים בתבנית ואופים 25 דקות. מגישים חם (פותחים את העטיפה בזהירות, בגלל האדים).

           

          טופו עם זוקיני, ברוקולי ועגבניות

          מנה טבעונית נהדרת שמכינים בדקות. אפשר לגוון בירקות לפי הטעם והמלאי, רק הביאו בחשבון שירקות קשים כדאי לפרוס דק, כדי שיתרככו דיים.

           

          טופו עם זוקיני, ברוקולי ועגבניות  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
            טופו עם זוקיני, ברוקולי ועגבניות (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

             

            המרכיבים (מנה אחת)

            • 2 פרוסות טופו
            • 1 זוקיני או קישוא, פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
            • 1/2 כוס עגבניות שרי, חצויות
            • 1 כוס פרחי ברוקולי, מומלץ טריים
            • 2 שיני שום, קצוצות
            • 1/2 כפית עלי תימין או אורגנו, טריים וקצוצים או מיובשים ומפוררים
            • מלח, פלפל שחור
            • 1 כף שמן זית

             

            ההכנה

            1. מחממים את התנור ל־190 מעלות.

            2. מניחים את כל מרכיבי המנה על נייר האפייה, מוסיפים מלח ופלפל ומזלפים את שמן הזית.

            3. סוגרים את נייר האפייה, מניחים בתבנית ואופים 25 דקות. מגישים חם (פותחים את העטיפה בזהירות, בגלל האדים).

             

            אגסים ביין ותבלינים

            גם קינוח אפשר להכין בשיטה הזו. האגסים מתקבלים מלאי טעם, בתוך רוטב נהדר, וכיף להגיש אותם עם קצפת ומעט סירופ מייפל.

             

            אגסים ביין ותבלינים  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
              אגסים ביין ותבלינים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

               

              המרכיבים (מנה אחת)

              • 1 אגס קלוף, חתוך לרבעים ומגולען

               

              לתיבול

              • 3 כפות יין אדום או 2 כפות ליקר דה קסיס
              • 1 כפית סוכר חום
              • 1/4-1/8 כפית קינמון טחון
              • אפשרות: 1/8 כפית ג'ינג'ר יבש ו/או 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר

               

              להגשה

              • קצפת, סירופ מייפל טבעי

               

              ההכנה

              1. מחממים את התנור ל־190 מעלות.

              2. התיבול: מערבבים בקערית את כל מרכיביו.

              3. מניחים את מרכיבי המנה על נייר האפייה ויוצקים את התיבול.

              4. סוגרים את נייר האפייה, מניחים בתבנית ואופים 25 דקות. מוציאים ומגישים חם (פותחים את העטיפה בזהירות, בגלל האדים), מומלץ לצד קצפת ורוטב מייפל.

               

              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד