פאבה עדשים: ממרח בהשראה יוונית שירענן את שגרת החומוס

הפאבה ליוונים הוא מה שהחומוס לנו, רק שבמקום אפונה צהובה אנחנו מכינים אותו עם עדשים כתומות ותוספת גזר לחיזוק. אפשר לנגב עם פיתה או ישר מהצלחת עם כף

פאבה עדשים כתומות (צילום וסגנון: דניאל שכטר)
פאבה עדשים כתומות (צילום וסגנון: דניאל שכטר)

הפאבה ליוונים הוא מה שהחומוס לנו, ובאיי יוון מכינים אותו מאפונה צהובה. הגרסה המוצעת כאן היא גרסה ישראלית, עם עדשים כתומות שאפשר להשיג בכל סופר, בתוספת גזר שמעניק לה חיזוק כתום. מנה טבעונית, בריאה, מזינה ומלאה בחלבון, שאפשר לנגב עם פיתה ואפשר לאכול ישר מהצלחת עם כף.

 

המרכיבים

(6 מנות)

 

  • 4 כפות (60 מ"ל) שמן זית
  • 3 שיני שום שלמות
  • 1 עלה מרווה
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים גס
  • 1 כוס (170 גרם) עדשים כתומות, שטופות ומסוננות
  • 3 כוסות (750 מ"ל) מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כוס (60 מ״לֹ) מיץ לימון
  • להגשה: מעט שמן זית, עלעלי תימין

 

ההכנה

1. יוצקים לסיר בינוני 2 כפות משמן הזית ומחממים על להבה קטנה. מוסיפים את השום והמרווה ומטגנים כ־5 דקות, עד שהשום משחים מעט.

2. מוסיפים את הגזר והעדשים ומטגנים קלות, תוך כדי ערבוב, כ־3 דקות.

3. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על להבה נמוכה, ללא מכסה, כ־20 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מסירים מהאש ומסננים.

4. מעבירים את העדשים לקערה, מוסיפים את המלח, הכורכום והכמון ומערבבים. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר, למשך חצי שעה לפחות (ועד לילה, מכוסה במקרר).

5. מעבירים את התערובת לקערת מעבד המזון או הבלנדר, מוסיפים את יתרת שמן הזית ואת מיץ הלימון וטוחנים למרקם משחתי אחיד.

6. מעבירים את הפאבה לצלחות הגשה, מטפטפים עליה מעט שמן זית ומפזרים עלעלי תימין. מגישים.

  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מגישים פושר או קר.

 

כלים: ליאור שחר, סטודיו 1220

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד