בלי להתעסק עם שמרים: לחם יוגורט במחבת בהשראה טורקית

לחם רך ומשגע שמכינים בלי מיקסר ובלי התפחה. המתקדמים יכולים לגוון עם מבחר תוספות וטעמים ולשדרג עם זעתר, בצל ירוק, עלי מרווה או שום כתוש

לחם יוגורט במחבת  (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
לחם יוגורט במחבת (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

לחם מחבת (כלומר, מטגנים ולא אופים אותו) בהשראה טורקית, שאינו מכיל שמרים. עם מה הוא טעים? עם הכל. כל ממרח שתחברו לו יעבוד, אבל זאת הצעת ההגשה האהובה עליי: עם תרד ובצל מוקפצים קצת במחבת עם שמן זית, בתיבול סומאק ובתוספת פירורי גבינת פטה. כן, ככה זה כבר ארוחה שלמה

 

המרכיבים

(6 יחידות, כל אחת היא מנה זוגית)

 

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס מים בטמפרטורת החדר
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט, 3% שומן לפחות, בטמפרטורת החדר
  • 1/3 3 כפות (50 מ"ל) שמן זית
  • לטיגון: 2-1 כפות שמן זית

 

ההכנה

1. שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים. יוצרים גומה במרכז, יוצקים את הביצה והמים, ומוסיפים את היוגורט והשמן. מערבבים בכף עץ לעיסה אחידה ואז לשים (בתוך הקערה) עוד דקה־שתיים. מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר חצי שעה.

2. מחלקים את הבצק ל־6 חלקים. משטחים אותם קצת בידיים ומותחים לצורה אובלית, כמו פיתה מוארכת בעובי כ־2 ס"מ.

3. מחממים את השמן במחבת גדולה (שכבת השמן צריכה להיות ממש דקיקה). מניחים במחבת 2 יחידות מהבצק, במרווח זו מזו, ומחממים על להבה בינונית־גבוהה כ־5 דקות, עד שהצד התחתון מזהיב קלות והלחם תופח קצת. הופכים ומחממים גם את הצד השני עד הזהבה. מעבירים לצלחת ומכינים כך את יתרת הבצק.

 

  • איך שומרים? הלחם במיטבו כשהוא טרי, ויישאר טעים לאורך יום ההכנה. אפשר להקפיא (עד שבועיים), להפשיר ולחמם לפני ההגשה במחבת משומנת או בטוסטר אובן.

 

אפשר גם: להוסיף לבצק עשבי תיבול. למשל, 4 כפות של זעתר קצוץ או פטרוזיליה או בצל ירוק קצוץ דק. אפשר להוסיף גם 3 שיני שום קצוצות דק מאוד. מוסיפים בסוף הלישה לבצק. עוד אופציה: להניח על הלחם, לפני הטיגון, עלי מרווה, ליופי ולטעם.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: עדי אורני, סגנון: לימור ריחאנה)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: עדי אורני, סגנון: לימור ריחאנה)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד