מזרח תיכון חדש: עוגת גבינה עם תחתית בקלאווה עשירה בפיצוחים

שתיים במחיר אחת - למעלה עוגת גבינה קרמית ונימוחה, למטה בקלאווה פריכה עם אגוזים, שומשום, דבש וקינמון. ההכנה קצת מורכבת, אבל שווה את התוצאה

בקלאווה גבינה ופיצוחים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
בקלאווה גבינה ופיצוחים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 26-24 ס"מ)

 

  • 10 עלי פילו, מופשרים
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון

 

למלית האגוזים

  • 200 גרם תערובת אגוזים (לפי הטעם), קצוצים
  • 1/2 כוס (50 גרם) שומשום
  • 1/4 כוס (90 גרם) דבש
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/3 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר/טחון
  • קורט מלח

 

למלית הגבינה

  • 500 גרם גבינת קש (כנען או טיב טעם), אורדה או ריקוטה
  • 1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת 16% שומן ומעלה
  • 1 ביצה
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל

 

  • להגשה: אבקת סוכר, פיסטוקים קצוצים

 

ההכנה

1. מלית האגוזים: שמים בקערה את כל מרכיביה, ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

2. מלית הגבינה: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביה (אפשר גם לטרוף בקערה רגילה), ומעבדים לבלילה אחידה.

3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.

4. פורסים עלה פילו אחד בתבנית, כך שהשוליים גולשים מעבר לדפנות. מברישים את העלה במעט מהחמאה המומסת ובוזקים מעט אבקת סוכר וקינמון. מכינים כך 5 עלי פילו נוספים ומניחים אותם זה על זה בתבנית בחפיפה חלקית, כך ששוליהם יכסו את כל היקף התבנית.

5. מפזרים על עלי הפילו את מלית האגוזים ומשטחים בצורה אחידה.

6. פורסים על תערובת האגוזים עלה פילו נוסף, כך שהשוליים גולשים מעבר לדפנות. מברישים את העלה בחמאה ובוזקים מעט אבקת סוכר וקינמון. מכינים כך את יתרת עלי הפילו, ומסדרים אותם זה על זה בתבנית בחפיפה חלקית, כך ששוליהם יכסו את כל היקף התבנית.

7. יוצקים על עלי הפילו את מלית הגבינה ומיישרים. מסירים בעזרת סכין חדה את שולי הפילו החורגים מעבר לשפת התבנית, ושומרים אותם תחת מגבת לחה (כדי שלא יתייבשו).

8. אופים 20 דקות, עד שמלית הגבינה מתייצבת מעט. מוציאים ולא מכבים את התנור.

9. מועכים ומכדררים את חלקי הפילו ששמרנו לכדורים מקומטים, מסדרים אותם בצפיפות על פני העוגה ומברישים ביתרת החמאה.

10. מחזירים לתנור ואופים 30-25 דקות, עד שפני העוגה זהובים. מוציאים ומצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ופיסטוקים קצוצים. מגישים.

 

זמן הכנה: 30 דקות (לא כולל אפייה)

דרגת קושי: בינוני

איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים כ־15 דקות ב־180 מעלות.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד