
אפשר גם בבית: שיפודי חזה עוף (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
8 יחידות
- 1/2 ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 כפית גדושה תבלין קארי צהוב
- 1 כפית תבלין בהרט
- 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כפית תבלין גריל עוף (לא חייבים)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 שן שום כתושה
- מעט פטרוזיליה קצוצה דק
- מעט בצל ירוק, פרוס (לקישוט - לא חייבים)
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים למעט הבצל הירוק, עד לציפוי אחיד של העוף. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך חצי שעה לפחות (ועדיף יותר).
- מרטיבים את השיפודים במים ומשפדים את קוביות העוף, כארבע קוביות על כל שיפוד.
- מחממים פלנצ'ה או כל משטח צלייה מתאים. צורבים את השיפודים כמה דקות מכל צד, עד שהעוף משנה את צבעו. מוודאים שהעוף עשוי ליד השיפוד. מניחים בצלחת ההגשה, מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

נגמרו השיפודים? יש חזה עוף בטריאקי