גם יפות וגם אפויות: קציצות קינואה עם מנגולד, בצל ואופציה טבעונית

תמיד ידענו שהגרגרים האלה הם משהו מיוחד: הם מעולים כתוספת חמה ושוברת שגרה וגם כמרכיב מעשיר בסלטים קרים, והנה עכשיו תראו כיצד היא הופכת לעיקרית מקורית

מירי צדוק

|

25.10.20 | 09:06

מטבל וסלט ליד ואתם יכולים לחגוג: קציצות קינואה עם מנגולד (צילום: מירי צדוק)
מטבל וסלט ליד ואתם יכולים לחגוג: קציצות קינואה עם מנגולד (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

 

  • 1 כוס קינואה, מבושלת (ראו הוראות למטה)
  • 2 חבילות עלי מנגולד
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 3 ביצים או 180 מ"ל טחינה מוכנה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 בצל סגול קטן פרוס לטבעות (לקישוט)
  • מעט שמן זית (להברשה)

 

אופן ההכנה

  1. הקינואה: שוטפים היטב 1 כוס קינואה לא מובשלת ושמים בסיר עם 1/2 1 כוסות מים, מכסים ומבשלים 15 דקות. מכבים את האש ומחכים 15 דקות לפני שפותחים ומאווררים. מצננים לחלוטין לפני השימוש. הכמות הזאת מניבה יותר קינואה מהדרוש, אפשר להשתמש בשאריות לסלטים או לתבל ולאכול כתוספת.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. שוטפים את המנגולד, מורידים את הגבעולים וחולטים את העלים במים רותחים למשך 3 דקות, מוציאים מהמים, מסננים, וקוצצים דק.
  4. מערבבים 1 כוס קינואה מבושלת עם יתר המרכיבים, למעט הבצל, עד אשר נוצרת  תערובת אחידה הדומה לבצק. יוצרים מהתערובת קציצות ומסדרים אותן בתבנית.
  5. פורסים את הבצל לטבעות, ומסדרים אותן על הקציצות, לוחצים קלות, כדי לטביע אותן. מברישים בשמן זית ואופים 25 דקות.

 

צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק בעמוד האינסטגרם שלה או בבלוג "עוגה לשבת"

 

    פחות מתחברים למנגולד? למירי יש גם קציצות קינואה מקסיקניות

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג