אחרי הבישול המנה אומנם פחות צבעונית ומרהיבה אבל הטעם שלה בהחלט מפצה על זה: חסה ובצל סגול ממולאים באורז ובשר (צילום: דינה משה)
מרכיבים
10-8 מנות
לירקות
- 2 בצלים סגולים גדולים, מושרים במים רותחים ומפורקים לעלים
- 2 ראשי חסה, מפורקים לעלים ומושרים במים רותחים 3 דקות
- 2 סלקים שטופים וקלופים
למלית
- 2 כוסות אורז, שטוף ומושרה כשעה במים קרים ומסונן היטב
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 2 פרוסות לימון כבוש, קצוצות
- 6 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כוס עלי נענע, קצוצים
- 1/2 כוס שמיר טרי, קצוץ
- 2 כפיות זוטה לבנה יבשה (לא חייבים)
- 4 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1/8 כפית מלח לימון
- 1/2 1 כפיות סוכר
- 1/4 כוס שמן
לרוטב
- 5-4 כוסות מים
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 כפית זוטה לבנה יבשה
- 1/2 כפית וכר
- קורט מלח לימון
אופן ההכנה
- הירקות: עושים חתך עד למרכז הבצלים (כך שיוצאת צורה הדומה לפקמן), מבשלים את הבצלים כמה דקות במים רותחים, מצננים ומפרקים לשכבות
- מפרקים את החסות לעלים ומשרים אותם 3 דקות במים רותחים, מסננים ומצננים בצד. פורסים את הסלקים לפרוסות.
- המלית: מערבבים את מרכיביה ומניחים בצד. ממלאים את עלי החסה ואת הבצלים במלית. מרפדים תחתית סיר שניתן להכניס לתנור, בפרוסות הסלק ועליהם את הממולאים שהכנו.
- הרוטב: מערבבים את מרכיביו ויוצקים על הממולאים. מביאים לרתיחה ומבשלים 5-4 שעות על להבה קטנה. לחלופין, אחרי שהרוטב רותח, מכסים היטב ואופים בתחתית התנור 5-4 שעות על 125 מעלות.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"
נשאר לכם בשר טחון? לדינה משה יש רעיון ששווה לנסות