בלי קשקושים: כך תכינו ביצה עלומה ורוטב משגע לארוחת בוקר מושלמת

הארוחה הכי חשובה ביום מחייבת השקעה, אבל אל תבהלו, אין צורך לקום לפני עלות השחר - את הפינוק הזה מכינים בדקות ספורות בלבד בעזרת סיר פשוט עם מים רותחים

אסנת לסטרפורסם: 22.10.20 08:01
ארוחת בוקר של ה"ביוקר": ביצה עלומה על טוסט ירקות אל תשכחו להכין גם את הרוטב (צילום: אסנת לסטר)
ארוחת בוקר של ה"ביוקר": ביצה עלומה על טוסט ירקות אל תשכחו להכין גם את הרוטב (צילום: אסנת לסטר)
צפו: כך מכינים ביצה עלומה בלי להסתבך

ביצים עלומות נחשבות למנה מרתיעה, אבל כמו ברוב הדברים - אחרי שמתנסים, מגלים שזה ממש לא מסובך. עם זאת, יש כמה נקודות עליהן כדאי להקפיד:

 

  • חשוב להשתמש בביצים טריות מאוד. כששוברים ביצה טרייה, החלבון אסוף ומתרכז מסביב לחלמון. בביצה פחות טרייה החלבון מתפזר וזה מה שקורה לו גם במי הבישול. לכן, אם אתם רוצים לקבל מעטפת חלמון אחידה ונאה - יש לבחור בביצה הכי טרייה שיש.

 

  • הכינו את כל הדרוש לכם לפני - יש לדייק בזמני הבישול ולכן הכי נוח כשכל הדברים מצויים בהישג יד.

 

תנו כבוד לכל מנה - אם אתם מכינים ביצה אחת, סיר קטן עם מים בגובה 10 ס"מ יספיק. אם אתם מכינים מספר מנות, השתמשו בסיר גדול שיהיה בו מספיק מקום לכל ביצה, כך שלא יהפכו לגוש אחד.

 

שימו עין על המים. הביאו את המים לרתיחה מלאה ואז תנמיכו את האש למינימום - על מנת להגיע לבעבוע עדין מאוד. אם מי הבישול לא יגיעו לרתיחה, זה יפגע בבישול הביצים מצד שני, בעבוע חזק מדי עלול להפוך את הביצה העלומה העדינה למקושקשת מבושלת.

 

 

ולעבודה: כך תכינו ביצים עלומות

 

מרכיבים

 

  • ביצה טרייה מאוד
  • סיר קטן עם מים
  • 1 כף חומץ

 

אופן ההכנה

  1. שוברים את הביצה לתוך קערית קטנה.
  2. מרתיחים את המים בסיר, מנמיכים את האש למינימום. מוסיפים את החומץ ומערבבים כך שנוצרת מערובלת במרכז הסיר. יוצקים את הביצה למרכז המערבולת ומניחים לה להתבשל 3 דקות בדיוק.
  3. מוציאים עם כף מחוררת לצלחת המרופדת במגבת נייר, על מנת לספוג את המים ולייבש אותה. נהוג להגיש על לחם או לחמניה קלויה, עם ירקות ורוטב הולנדייז.

 

 

רוטב הולנדייז נטול ביצים חיות

 

מרכיבים

 

  • 3 כפות (100 גרם) מיונז שמעדיפים
  • 1 כפית (10 גרם) חרדל
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל המרכיבים, עד להמסתו של הסוכר.

 

 

>> לכל הסרטונים של אסנת לסטר, הכנסו לערוץ ה-YouTube שלה

 

>> לכל הפרקים של הבלוג "ללמוד משהו חדש במטבח עם אסנת לסטר" - הקליקו כאן

  

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

(צילום: אסף אמברם)