שילוב טעמים עדין: עוגיות שוקולד לבן ואוכמניות קלות להכנה

עוגיות פריכות המשלבות טעמים מתוקים-חמצמצים, ומשתדכות מצוין עם תה. השילוב של השוקולד הלבן ופירות היער יוצר מראה עשיר ומנוקד בסגול ולבן

עוגיות שוקולד לבן ואוכמניות (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגיות שוקולד לבן ואוכמניות (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(20-15 עוגיות)

 

  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
  • 1 ביצה גדולה, טרופה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 70-50 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 1/2 כוס אוכמניות טריות או מופשרות ומסוננות
  • להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. שמים בקערת מעבד המזון או המערבל עם וו הגיטרה את החמאה ושני סוגי הסוכר ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים את הביצה והווניל ומעבדים למרקם אחיד.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, המלח ומחצית מכמות השוקולד הלבן. מוסיפים את התערובת לקערת המערבל ומערבבים לעיסה אחידה.

4. בוצעים פיסות מהבצק ומגלגלים אותן לכדורים, בערך בגודל של כדור פינג פונג. מניחים בתבנית במרחק 3 ס"מ זה מזה ומשטחים לעיגולים בעובי כ־1 ס"מ. משבצים בבצק, בנעיצה קלה, את יתרת השוקולד ואת האוכמניות.

5. אופים כ־15 דקות, עד שהשוליים ותחתית העוגיות מזהיבים אך המרכז נשאר בהיר. מוציאים ומצננים כ־30 דקות (העוגיות יתקשו בצינון). בוזקים מעט אבקת סוכר. מגישים.

 

זמן הכנה: 25-20 דקות, לא כולל אפייה

דרגת קושי: קל

איך שומרים: עד 4 ימים במקרר (בחורף בטמפרטורת החדר) או עד 3 חודשים במקפיא

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד