צילום: שי יחזקאל

ריבועי קסם: כך תפתחו בבית פס ייצור לקרקרים מופלאים

הם דקיקים, קלילים, פריכים ומתפצחים. חמישה רעיונות לקרקרים עמוסי כל טוב, וגם ארבעה ממרחי בריאות משגעים שיעשו לכם חשק לנשנש בריא

קרקר גרעינים ועגבניות מיובשות (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
קרקר גרעינים ועגבניות מיובשות (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
קרקר עשבי תיבול פיקנטי (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
קרקר עשבי תיבול פיקנטי (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
קרקר זיתים ואצות (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
קרקר זיתים ואצות (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

קרקר עשבי תיבול פיקנטי

 

 (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

     החומרים לתבנית תנור אחת:

    • 3 גבעולי בצל ירוק
    • 1/4 כוס שמיר
    • 2 שיני שום
    • 1 פלפלון צ'ילי טרי
    • פיסת ג'ינג'ר באורך 1 ס"מ
    • 1 כף זרעי כוסברה
    • 1 כפית כמון
    • 1/2 כוס שמן זית
    • 100 גרם שקדים קצוצים
    • 100 גרם גרעיני דלעת
    • 100 גרם אגוזי מקדמיה קצוצים
    • 100 גרם קמח שקדים
    • 100 גרם עגבניות מיובשות
    • 1 כפית מלח גס
    • כ־2 כוסות מים

     

    אופן ההכנה:

    1. משרים ושוטפים את הבצל הירוק והשמיר, מייבשים במסננת וקוצצים.

    2. מכניסים למעבד מזון את השום, הצ'ילי, הג'ינג'ר, זרעי הכוסברה, הכמון ושמן הזית וכוס מים וטוחנים היטב.

    3. מוסיפים את השקדים, גרעיני הדלעת, האגוזים והקמח וטוחנים בפולסים לבלילה אחידה.

    4. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הבצל הירוק, השמיר, העגבניות המיובשות והמלח הגס ומערבבים. מוסיפים מים במידת הצורך.

    5. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת לקקן מורחים את נייר האפייה בשכבה דקה של העיסה. אופים בתנור שחומם מראש ל־150 מעלות כ־30 דקות.

    6. מוציאים את התבנית מהתנור, ובעזרת סכין יוצרים חיתוכים של קוביות בגודל 3X3 ס"מ. מחזירים לתנור ל־15 דקות, הופכים את הקרקרים לצד השני ואופים 15 דקות נוספות.

    7. מצננים מעל רשת ומאחסנים בכלי אטום לשמירת הטריות.

     

    ערכים תזונתיים למנה (4 יח’ של 3*3 ס”מ): 152 קלוריות | 4.7 גרם פחמימות | 3.6 גרם חלבון | 13.9 גרם שומן  

     

    קרקר כוסמין וזוקיני

     

     (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      החומרים לתבנית תנור אחת:

      • 100 גרם זרעי צ'יה, מושרים לשעתיים
      • 100 גרם גרעיני חמנייה
      • 100 גרם גרעיני דלעת
      • 100 גרם קמח כוסמין 70%
      • 100 גרם אגוזים
      • 2 זוקיני מגוררים
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1 כפית מלח גס
      • 1 כפית תימין
      • 1 כוס מים

       

      אופן ההכנה:

      1. משרים במים את כל הזרעים והגרעינים למשך שעתיים, סוחטים היטב וטוחנים במעבד מזון עם יתר המצרכים וכוס המים למחית גסה.

      2. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת לקקן מורחים את נייר האפייה בשכבה דקה (3 מ”מ) של העיסה. אופים בתנור שחומם מראש ל־150 מעלות כ־30 דקות.

      3. מוציאים את התבנית מהתנור, ובעזרת סכין יוצרים חיתוכים של קוביות בגודל 3X3 ס"מ.

      4. מחזירים לתנור ל־15 דקות, הופכים את הקרקרים לצד השני ואופים 15 דקות נוספות.

      5. מצננים מעל רשת ומאחסנים בכלי אטום לשמירת הטריות.

       

      ערכים תזונתיים למנה (4 יח’ של 3*3 ס”מ): 133 קלוריות | 6.6 גרם פחמימות | 4.6 גרם חלבון | 9.7 גרם שומן  

       

      מה כדאי למרוח?  ממרח עדשים כתומות

      1 כוס עדשים מבושלות + 2 שיני שום + 1 כף שמן זית 1 כף מיץ לימון + מלח. טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון. 

       

      קרקר זיתים ואצות

       

       (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
         

         

        החומרים לתבנית תנור אחת:
        • 100 גרם שיבולת שועל גסה
        • 100 גרם קמח חומוס
        • 100 גרם פשתן, מושרה לשעתיים
        • 100 גרם שומשום לבן
        • 100 גרם זיתים קצוצים
        • 1 כוס כוסברה קצוצה
        • 1 פלפל צ'ילי טרי
        • 2 דפי אצות נורי, חתוכים לרצועות דקיקות
        • 5 כפיות רוטב סויה
        • 1 כף שמן זית
        • 1 כוס מים

         

        אופן ההכנה:

        1. משרים במים את כל הזרעים והגרעינים למשך שעתיים, סוחטים היטב וטוחנים במעבד מזון עם יתר המצרכים והמים למחית גסה.

        2. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת לקקן מורחים את נייר האפייה בשכבה דקה (3 מ”מ) של העיסה. אופים בתנור שחומם מראש ל־150 מעלות כ־30 דקות.

        3. מוציאים את התבנית מהתנור, ובעזרת סכין יוצרים חיתוכים של קוביות בגודל 3X3 ס"מ.

        4. מחזירים לתנור ל־15 דקות, הופכים את הקרקרים לצד השני ואופים 15 דקות נוספות.

        5. מצננים מעל רשת ומאחסנים בכלי אטום לשמירת הטריות.

         

        ערכים תזונתיים למנה (4 יח’ של 3*3 ס”מ): 84 קלוריות | 7.4 גרם פחמימות | 3.2 גרם חלבון | 5 גרם שומן

         

        מה כדאי למרוח? ממרח עדשים

        1 כוס עדשים שחורות מבושלות + 1 בצל מקורמל + 1 כפית כמון + 1 כף מיץ לימון + מלח ופלפל. טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון.

         

        קרקר טחינה וצנוברים

         

         (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

           

          החומרים לתבנית תנור אחת:

          • 100 גרם זרעי פשתן אדומים
          • 100 גרם קמח חומוס
          • 100 גרם גרעיני דלעת
          • 100 גרם שומשום שחור
          • 100 גרם צנוברים
          • 2 שיני שום קצוצות
          • 1 בצל אדום קצוץ
          • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
          • 1/4 כוס עגבניות מיובשות
          • 1 כפית מלח גס אטלנטי
          • 1 כפית כורכום
          • 1 כוס טחינה גולמית
          • 1 כוס מים

           

          אופן ההכנה:

          1. משרים במים את כל הזרעים והגרעינים למשך שעתיים, סוחטים היטב וטוחנים במעבד מזון עם יתר המצרכים והמים למחית גסה.

          2. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת לקקן מורחים את נייר האפייה בשכבה דקה (3 מ”מ) של העיסה. אופים בתנור שחומם מראש ל־150 מעלות כ־30 דקות.

          3. מוציאים את התבנית מהתנור, ובעזרת סכין יוצרים חיתוכים של קוביות בגודל 3X3 ס"מ.

          4. מחזירים לתנור ל־15 דקות, הופכים את הקרקרים לצד השני ואופים 15 דקות נוספות.

          5. מצננים מעל רשת ומאחסנים בכלי אטום לשמירת הטריות.

           

          ערכים תזונתיים למנה (4 יח’ של 3*3 ס”מ): 157 קלוריות | 7.4 גרם פחמימות | 5.8 גרם חלבון | 11.9 גרם שומן

           

          מה כדאי למרוח? "לאבנה" קשיו

          1 כוס קשיו (מושרה שעתיים במים) + 2 כפות מיץ לימון + 1 כף שמן זית + מלח גס. טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון. 

           

          קרקר גרעינים ועגבניות מיובשות

           

           (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

             

            החומרים לתבנית תנור אחת:
            • 100 גרם זרעי פשתן
            • 100 גרם גרעיני חמנייה
            • 100 גרם גרעיני דלעת
            • 100 גרם שומשום מלא
            • 100 גרם קמח שקדים
            • 1 פלפל צ'ילי טרי
            • 1/4 כוס עגבניות מיובשות
            • 1 כפית מלח גס
            • 1 כפית תימין
            • 1 כף שמן זית
            • 1 כוס מים פושרים

             

            אופן ההכנה:

            1. משרים במים את כל הזרעים והגרעינים למשך שעתיים, סוחטים היטב וטוחנים במעבד מזון עם יתר המצרכים והמים למחית גסה, אך דביקה וצמיגית.

            2. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת לקקן מורחים את נייר האפייה בשכבה דקה (3 מ”מ) של העיסה. אופים בתנור שחומם מראש ל־150 מעלות כ־30 דקות.

            3. מוציאים את התבנית מהתנור, ובעזרת סכין יוצרים חיתוכים של קוביות בגודל 3X3 ס"מ.

            4. מחזירים לתנור ל־15 דקות, הופכים את הקרקרים לצד השני ואופים 15 דקות נוספות.

            5. מצננים מעל רשת ומאחסנים בכלי אטום לשמירת הטריות.

             

            ערכים תזונתיים למנה (4 יח’ של 3*3 ס”מ): 121 קלוריות | 5 גרם פחמימות | 4.6 גרם חלבון | 9.6 גרם שומן

             

            מה כדאי למרוח? ממרח אפונה וצ'ילי

            1 כוס אפונה ירוקה קפואה + 1 שן שום + 1 כף מיץ לימון + 1 כף שמן זית + 1 פלפלון צ'ילי טרי. טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון.

             

            שפית אורחת: אביטל סבג, מרצה, מלמדת ומעבירה סדנאות בישול וקייטרינג טבעוני דרך עונות השנה

             

             

            הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
            הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד