מזמן לא קיצצנו: שלושה מתכונים בדוקים לקציצות בקר עטופות ברוטב

היום בערב כשהמשפחה תשאל מה יש לאכול, תהיה לכם תשובה מוכנה שהם ישמחו לשמוע (וגם לטרוף אחר כך): כדורי בשר נימוחים ומתובלים שלא תרצו להפסיק לאכול

Xnet אוכל

|

19.10.20 | 07:33

קציצות בקר ברוטב סויה מתקתק (צילום: בת-חן דיאמנט)
קציצות בקר ברוטב סויה מתקתק (צילום: בת-חן דיאמנט)

קציצות בקר ברוטב סויה מתקתק / בת-חן דיאמנט

 

מרכיבים 

כ-30 קציצות

 

לקציצות

  • 500 גרם בשר בקר טחון (רצוי להשתמש בנתחי צלעות וחזה ביחס שווה)
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 3 בצלים ירוקים, פרוסים דק (כולל החלק הלבן)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) פירורי פנקו
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים חמים
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

לרוטב

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות מים
  • 1/4 כפית מחית צ'ילי או צ'ילי יבש

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיב הקציצות. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות – בכל פעם נוטלים ממנה כף. מניחים את הקציצות בתבנית. אופים כ-15 דקות.
  3. שמים בסיר רחב ושטוח את כל מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים כ-2 דקות נוספות, תוך ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהנוזל מסמיך מאוד.
  4. מכבים את האש, מוסיפים את הקציצות ומערבבים היטב.
  5. מגישים על אורז לבן, ואם רוצים מעטרים בשומשום קלוי ובבצל ירוק.

 

 

בת-חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול - פרטים ומתכונים באתר שלה

 

 

תבשיל קציצות בשר עם שומר ואפונה / אסנת לסטר

מתכון שקיבלתי מהמאזינה סימה אוחנה מקרית מוצקין בתוכנית הרדיו סיר לשבת.

 

קציצות בשר עם שומר ואפונה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    קציצות בשר עם שומר ואפונה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    כ-5 מנות

     

    לקציצות

    • 1 ק"ג בשר בקר טחון
    • 1 בצל בינוני, מגורר
    • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
    • 1 ביצה
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט
    • 1/4 כפית קינמון
    • 1/2 כפית כורכום
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

     

    לתבשיל

    • שמן לטיגון
    • 1 בצל קצוץ
    • 2 שיני שום, קצוצות
    • 1 כפית כורכום
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
    • 2 שומרים, חתוכים לרבעים
    • 1 כוס אפונה קפואה

     

    אופן ההכנה

    1. הקציצות: לשים היטב יחד את כל מרכיבי הקציצות. יוצרים מהתערובת כדורים קצת יותר מפלאפל ומשטחים אותם מעט.
    2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מעבירים לצלחת.
    3. התבשיל: מחממים שמן בסיר שיוכל להכין את הקציצות והירקות, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב כ-20 שניות.
    4. מוסיפים את התבלינים ו-1 עד 1.5 כוסות מים. מוסיפים גם את השומר, האפונה והקציצות.
    5. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית, עד שהנוזלים מסמיכים.

     

     

    עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"

     

     

    קציצות בשר ובטטה ברוטב עגבניות / מרילין איילון

     

    קציצות בשר ובטטה ברוטב עגבניות (צילום: מרילין איילון)
      קציצות בשר ובטטה ברוטב עגבניות(צילום: מרילין איילון)

       

      מרכיבים

       

      • 500 גרם בשר בקר טחון
      • 1 בטטה בינונית, קלופה ומגורדת דק (בערך 200 גרם)
      • 1 ביצה
      • 1/4 כוס פירורי לחם
      • 1/2 צרור פטרוזיליה
      • 1/2 צרור כוסברה
      • מלח
      • פלפל שחור
      • 1/4 כפית אגוז מוסקט
      • 1/4 כפית כמון

       

      לרוטב

      • מעט שמן לטיגון
      • 1 בצל גדול קצוץ
      • 6 שיני שום קצוצות
      • 2 פלפלים חריפים – אדומים, ירוקים או אחד מכל צבע
      • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
      • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
      • 1 כף רסק עגבניות
      • 1 כוס מים
      • 1/2 צרור כוסברה
      • 1/2 כף בזיליקום יבש או אורגנו
      • מלח ופלפל שחור

       

      אופן ההכנה

      1. שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולשים 3-2 דקות. מניחים בצד.
      2. הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום, הפלפלים והבטטות, ומטגנים כ-10 דקות, עד שעולה מהסיר ריח נעים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המים, הכוסברה, הבזיליקום (או האורגנו), מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות.
      3. יוצרים מתערובת הבשר קציצות עגולות בעזרת הידיים, ומחליקים אותן לסיר המבעבע. כשכל הקציצות בפנים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר באופן חלקי ומבשלים 40 דקות ברתיחה עדינה. 

       

       

       מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים

       

       

        עוד שלושה מתכוני קציצות שתרצו לטעום

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: ילנה ויינברג)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: ילנה ויינברג)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר בשרי
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג