
איך אתם אוהבים את העיקריות שלכם, בהגשה אישית או משפחתית? (צילום: דינה משה)
מרכיבים
5-4 מנות
המלית
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס נענע, קצוצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית תבלין בהרט לקובה
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס
- 1 כפית מלח גס
- קורט אבקת סודה לשתיה
לטחינה
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס מים
- 1 שן שום, כתושה
- מיץ מלימון אחד גדול
- קורט מלח
להגשה
- 50 גרם צנוברים, קלויים
- 2 עגבניות גדולות, קצוצות כמו לסלט
- חופן פטרוזיליה ונענע קצוצות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים קלות את תבניות הסינייה.
- המלית: מערבבים את כל מרכיביה, מחלקים אותה למנות שוות בין התבניות ומשטחים אותה בהן. אופים בתנור כחצי שעה עד שהמלית מוכנה.
- הטחינה: מערבבים את כל מרכיביה ויוצקים על המלית הצלויה באופן שווה. אופים בתנור כ-10 דקות ומשגיחים שלא תשרף.
- ההגשה: מוציאים מהתנור, מפזרים את הצנוברים, העגבניות ועשבי התיבול, מגישים מיד.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

מחפשים קינוח לסיים את הארוחה? יש לנו מלא עוגיות