זהירות, הכלי חם: מנות אישיות של סינייה, עם עגבניות וצנוברים מעל

הקציצות כבר לא מרגשות והמשפחה גם מאסה בבולונז? זה הזמן להוציא את הבשר הטחון ולהכין ממנו מנה נהדרת ששכחתם שאתם מכירים ואוהבים

דינה משה

|

15.10.20 07:46

לשימוש הכתבה בלבד אוכל סינייה דינה משה
לשימוש הכתבה בלבד אוכל סינייה דינה משה (איך אתם אוהבים את העיקריות שלכם, בהגשה אישית או משפחתית?)

מרכיבים

5-4 מנות

 

המלית

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס נענע, קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית תבלין בהרט לקובה
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס
  • 1 כפית מלח גס
  • קורט אבקת סודה לשתיה

 

לטחינה

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס מים
  • 1 שן שום, כתושה
  • מיץ מלימון אחד גדול
  • קורט מלח

 

להגשה

  • 50 גרם צנוברים, קלויים
  • 2 עגבניות גדולות, קצוצות כמו לסלט
  • חופן פטרוזיליה ונענע קצוצות

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים קלות את תבניות הסינייה.
  2. המלית: מערבבים את כל מרכיביה, מחלקים אותה למנות שוות בין התבניות ומשטחים אותה בהן. אופים בתנור כחצי שעה עד שהמלית מוכנה.
  3. הטחינה: מערבבים את כל מרכיביה ויוצקים על המלית הצלויה באופן שווה. אופים בתנור כ-10 דקות ומשגיחים שלא תשרף.
  4. ההגשה: מוציאים מהתנור, מפזרים את הצנוברים, העגבניות ועשבי התיבול, מגישים מיד.

 

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

מחפשים קינוח לסיים את הארוחה? יש לנו מלא עוגיות

 

צילום: דינה משה
לשימוש הכתבה בלבד אוכל עוגיות דינה משה (צילום: דינה משה)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד