זהירות, הכלי חם: מנות אישיות של סינייה, עם עגבניות וצנוברים מעל

הקציצות כבר לא מרגשות והמשפחה גם מאסה בבולונז? זה הזמן להוציא את הבשר הטחון ולהכין ממנו מנה נהדרת ששכחתם שאתם מכירים ואוהבים

דינה משה

|

15.10.20 | 07:27

איך אתם אוהבים את העיקריות שלכם, בהגשה אישית או משפחתית? (צילום: דינה משה)
איך אתם אוהבים את העיקריות שלכם, בהגשה אישית או משפחתית? (צילום: דינה משה)

מרכיבים

5-4 מנות

 

המלית

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס נענע, קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית תבלין בהרט לקובה
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס
  • 1 כפית מלח גס
  • קורט אבקת סודה לשתיה

 

לטחינה

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס מים
  • 1 שן שום, כתושה
  • מיץ מלימון אחד גדול
  • קורט מלח

 

להגשה

  • 50 גרם צנוברים, קלויים
  • 2 עגבניות גדולות, קצוצות כמו לסלט
  • חופן פטרוזיליה ונענע קצוצות

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים קלות את תבניות הסינייה.
  2. המלית: מערבבים את כל מרכיביה, מחלקים אותה למנות שוות בין התבניות ומשטחים אותה בהן. אופים בתנור כחצי שעה עד שהמלית מוכנה.
  3. הטחינה: מערבבים את כל מרכיביה ויוצקים על המלית הצלויה באופן שווה. אופים בתנור כ-10 דקות ומשגיחים שלא תשרף.
  4. ההגשה: מוציאים מהתנור, מפזרים את הצנוברים, העגבניות ועשבי התיבול, מגישים מיד.

 

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

    מחפשים קינוח לסיים את הארוחה? יש לנו מלא עוגיות

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: דינה משה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: דינה משה)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג