קחו את זה קצת יותר בקלות: מסבחה שעועית לבנה בלי להסתבך

מפתיע שחמישה מרכיבים פשוטים (מים, מלח ופלפל לא נחשבים!) יכולים להניב ממרח מזין לכריכים, מטבל מעניין לאירוח ועיקרית לארוחה קלה שמגישים לצד סלט ולחם טרי

עדי כהן סימן טוב

|

12.10.20 | 07:31

הגשה מושקעת יכולה להרים את המנה לכדי יצירת אומנות: ממרח שעועית לבנה (צילום: אורלי פיטל)
הגשה מושקעת יכולה להרים את המנה לכדי יצירת אומנות: ממרח שעועית לבנה (צילום: אורלי פיטל)

מרכיבים

 

  • 1 כוס שעועית לימה או כל שעועית לבנה שמעדיפים
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 1 שן שום
  • 3-2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2-1 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. משרים את השעועית במשך 24 שעות (לפחות) בהרבה מים קרים. מחליפים את המים פעמיים במהלך ההשרייה. מסננים ומבשלים שעתיים-שלוש בסיר עם מים או כשעה בסיר לחץ, עד שהשעועית רכה מאוד. שומרים כחצי כוס ממי הבישול. שומרים בצד גם כחצי כוס שעועית שלמה (לקישוט).
  2. שמים את השעועית, הטחינה, השום, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל במעבד המזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים ממי הבישול ששמרנו במידת הצורך - אם השעועית אינה נטחנת כמו שצריך או שהמרקם אינו חלק דיו.
  3. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים עם שעועית שלמה ששמרנו בצד, שמן זית וצנוברים קלויים (לא חייבים). שומרים במיכל אטום במקרר יומיים-שלושה.

 

 

>> עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני 

>> הצילום וכלי הקרמיקה הם של אורלי פיטל

 

    עוד מנה נפלאה של עדי כהן סימן טוב - חצ'פורי טבעוני

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עדי כהן סימן טוב)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עדי כהן סימן טוב)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג