מה זה משנה איך קוראים למנה כל עוד היא טעימה ומזינה? פשטידת ירקות במחבת (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
4 מנות
- 1 בצל קטן
- 1 גזר בינוני, קלוף
- 1 קישוא בינוני, קלוף
- 1 קולרבי קטן, קלוף או קישוא נוסף במקום
- 1 תפוח אדמה קטן, קלוף
- 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
- 3 ביצים
- 2 כפות קמח לבן או קמח תפו"א
- 3/4 כפית מלח
- 1/4 כפית שטוחה כורכום טחון
- 1/4 כפית שטוחה כמון טחון
- קורט פלפל שחור
- 3-2 כפות שמן (לטיגון)
אופן ההכנה
- מגרדים את הבצל, הגזר, הקישוא, הקולרבי ואת תפוח האדמה בפומפיה גסה. סוחטים את הנוזלים ומוסיפים את יתר המרכיבים (למעט השמן). מערבבים היטב.
- מחממים את השמן במחבת בקוטר 26 ס"מ, עם ציפוי מונע הידבקות. משטחים את התערובת במחבת בשכבה אחידה, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומכסים. מטגנים כ-30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת בחלקה התחתון.
- הופכים את הפשטידה בעדינות (אפשר להחליק את הפשטידה על צלחת שטוחה ואז להפוך את הצלחת למחבת, או להשתמש בתרווד) מכסים ומטגנים 20 דקות נוספות. כשהפשטידה מוכנה, מעבירים אותה לצלחת ההגשה ומניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדש (הפשטידה מתייצבת לאחר הצינון).
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"