כמו של פעם: תפוחים מסוכרים על מקל לכבוד שמחת תורה

הפתיעו את הילדים עם ממתק נוסטלגי שימלא את הבית בקולות צהלה: הם יתלהבו מהקינוח האדום והמבריק ואתם תתמוגגו מהעובדה שמדובר במתכון פשוט להכנה

אסנת לסטרפורסם: 08.10.20 08:16
צפו: כך מכינים בקלות תפוחים מסוכרים על מקל
טעימים לא רק בחגים - אתם יכולים להכין את הממתקים הנפלאים הללו גם בשאר ימות השנה (צילום: אסנת לסטר)
טעימים לא רק בחגים - אתם יכולים להכין את הממתקים הנפלאים הללו גם בשאר ימות השנה (צילום: אסנת לסטר)

מרכיבים

8 יחידות

 

  • 8 שיפודים עבים
  • 8 תפוחים שטופים ויבשים
  • 1 ק"ג סוכר
  • 250 מ"ל (1 כוס ועוד 2 כפיות) מים
  • מעט צבע מאכל אדום (ג'ל או אבקה)

 

אופן ההכנה

  1. נועצים היטב את השיפודים בתפוחים.
  2. מכינים ליד הכיריים שתי קערות מלאות במים קרים: אחת גדולה מאוד - כזאת שיכולה להכיל את הסיר בו יתבשל הקרמל, והשנייה קטנה יותר וגבוהה, לקירור התפוחים המקורמלים.
  3. שמים את הסוכר והמים בסיר. על הסיר להיות מספיק עמוק, כדי שנצליח לטבול בו את התפוחים. מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות על אש בינונית – חשוב מאוד לא לערבב בזמן החימום! ברגע שהסירופ מתחיל לקבל צבע של קרמל בהיר מסירים את הסיר מהכיריים וטובלים בקערת המים הגדולה שהכנו, להפסקת הבישול.
  4. מוסיפים את צבע המאכל ומטים את הסיר לכל הכיוונים כדי שהצבע יתפשט באופן אחיד (חשוב מאוד לא לערבב גם בשלב זה!)
  5. טובלים את אחד התפוחים בסיר, כך שיצופה היטב בשכבה דקה של קרמל. מרימים את התפוח, מסובבים קצת כדי להפוך את הציפוי לאחיד וטובלים לשנייה-שתיים בקערת המים הקטנה שהכנו, כדי לייצב את הקרמל. מניחים על נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר התפוחים. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום היטב.

 

 >> בפרקים הבאים: מתכונים בדוקים למנות שרק נראות מסובכות, טיפים פרקטיים ועוד דברים מעניינים שלמדתי במטבח הפרטי שלי.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

(צילום: אסף אמברם)