כמו של פעם: תפוחים מסוכרים על מקל לכבוד שמחת תורה
הפתיעו את הילדים עם ממתק נוסטלגי שימלא את הבית בקולות צהלה: הם יתלהבו מהקינוח האדום והמבריק ואתם תתמוגגו מהעובדה שמדובר במתכון פשוט להכנה
צפו: כך מכינים בקלות תפוחים מסוכרים על מקל

טעימים לא רק בחגים - אתם יכולים להכין את הממתקים הנפלאים הללו גם בשאר ימות השנה (צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
8 יחידות
- 8 שיפודים עבים
- 8 תפוחים שטופים ויבשים
- 1 ק"ג סוכר
- 250 מ"ל (1 כוס ועוד 2 כפיות) מים
- מעט צבע מאכל אדום (ג'ל או אבקה)
אופן ההכנה
- נועצים היטב את השיפודים בתפוחים.
- מכינים ליד הכיריים שתי קערות מלאות במים קרים: אחת גדולה מאוד - כזאת שיכולה להכיל את הסיר בו יתבשל הקרמל, והשנייה קטנה יותר וגבוהה, לקירור התפוחים המקורמלים.
- שמים את הסוכר והמים בסיר. על הסיר להיות מספיק עמוק, כדי שנצליח לטבול בו את התפוחים. מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות על אש בינונית – חשוב מאוד לא לערבב בזמן החימום! ברגע שהסירופ מתחיל לקבל צבע של קרמל בהיר מסירים את הסיר מהכיריים וטובלים בקערת המים הגדולה שהכנו, להפסקת הבישול.
- מוסיפים את צבע המאכל ומטים את הסיר לכל הכיוונים כדי שהצבע יתפשט באופן אחיד (חשוב מאוד לא לערבב גם בשלב זה!)
- טובלים את אחד התפוחים בסיר, כך שיצופה היטב בשכבה דקה של קרמל. מרימים את התפוח, מסובבים קצת כדי להפוך את הציפוי לאחיד וטובלים לשנייה-שתיים בקערת המים הקטנה שהכנו, כדי לייצב את הקרמל. מניחים על נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר התפוחים. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום היטב.
>> בפרקים הבאים: מתכונים בדוקים למנות שרק נראות מסובכות, טיפים פרקטיים ועוד דברים מעניינים שלמדתי במטבח הפרטי שלי.