ובלבה הפתעה: עוגה בחושה בסיסית עם טריק מנצח לגיוון ושדרוג

מכינים עוגה בחושה, רכה ומהירה, ומחביאים במרכזה שכבה דקיקה של תוספת מפתיעה: מלית דובדבנים, אוראו, קוקוס ומלבי, גרנולה ודבש או אגוזים מסוכרים

  (צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

 

הבחושה שלי, מתכון בסיסי

קלה להכנה, טעימה מאוד, ומקבלת לתוכה (בזכות העיסה הסמיכה יחסית) מליות מגוונות. וברור, איזו שאלה: העוגה הזו נהדרת גם סתם כך, בלי שום תוספת. בהכנת העוגה אפשר לבחור להשתמש ביוגורט או בשמנת – הראשון נותן טאץ' מרענן ומעט חמצמץ, והשנייה תורמת לטעם קטיפתי ורך. באותו האופן אפשר גם לבחור להשתמש בחלב או ברוויון שמחזק את האופציה החמצמצת.

 

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ)

 

  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב או רוויון
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט 1.5% שומן ומעלה או שמנת חמוצה
  • 120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
  • 1 ביצה + 1 חלמון

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־190 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה (לפחות את התחתית).

2. מערבבים בקערה את הקמח והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את החלב והיוגורט (או התחליפים).

3. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים כ־2 דקות, למרקם אחיד ובהיר. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את הביצה והחלמון ומקציפים עד הטמעה. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח ומערבלים, מוסיפים מחצית מכמות החלב־יוגורט ומערבלים עוד כדקה. מוסיפים כך את יתרת הקמח והיוגורט, ומערבלים למרקם אחיד.

4. יוצקים חצי מהעיסה לתבנית, יוצקים עליה את המלית ומכסים ביתרת העיסה. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.

  • איך שומרים? עד יומיים בטמפרטורת החדר (במקום קריר), עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא (מפשירים בטמפרטורת החדר).

 

מלית אוריאו שכולם אוהבים

טוחנים 10 עוגיות סנדוויץ' שוקו־וניל לפירורים (אם רוצים גם ציפוי, מוציאים 2 כפות מהתערובת ושומרים בצד). מוסיפים למעבד המזון 2 כפות סילאן או דבש ומעבדים קצרות.

לציפוי: מערבבים 50 גרם אבקת סוכר עם 3 כפות מים ויוצקים או מברישים על העוגה המוכנה. מפזרים את הפירורים ששמרנו ומניחים כ־5 דקות, להתייצבות.

 

עוגה בחושה עם מלית אוריאו (צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
    עוגה בחושה עם מלית אוריאו(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

     

     

    מלית מלבי־קוקוס מפתיעה

    מערבבים 150 גרם קוקוס טחון, 1 חלבון ו־3 כפות סירופ מלבי (או 2 כפות תרכיז פטל + 1 כף מי ורדים).

     

    עוגה בחושה עם מלית מלבי קוקוס (צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
      עוגה בחושה עם מלית מלבי קוקוס(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

       

      מלית גרנולה ודבש קראנצ'ית

      מערבבים בקערה 150 גרם גרנולה (מה שאוהבים) ו־3 כפות דבש או סילאן.

       

      מלית גרנולה ודבש קראנצ'ית (צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
        מלית גרנולה ודבש קראנצ'ית(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

         

        מלית דובדבנים עסיסית

        מערבבים בקערה 200 גרם דובדבנים מגולענים ומסוננים (טריים, מופשרים או משומרים) ו־1 כף גדושה סוכר חום.

         

        עוגה בחושה עם מלית דובדבנים (צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
          עוגה בחושה עם מלית דובדבנים(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

            

          עוגה בחושה מאצ'ה במילוי אגוזים מסוכרים

          לפני יותר מ־20 שנה עבדתי בקונדיטוריה של מלון "ריץ" בפריז. העוגה האהובה עליי מכולן הייתה העוגה הכי פשוטה שהגישו שם:

          עוגה בחושה ירקרקה בזכות אבקת תה מאצ'ה (להשיג במעדניות ובחנויות הטבע). המתכון שלפניכם הוא המחווה שלי לזיכרון העוגה ההיא. הוא שכלול של המתכון הבסיסי שהופיע בעמוד הקודם, בתוספת מאצ'ה וברס – אגוזי לוז מסוכרים (להשיג ברוב רשתות השיווק). לא בעניין של מאצ'ה? הכינו את מתכון העוגה הבסיסית, ומלאו את מרכזה באגוזים מסוכרים טעימים.

           

          עוגה בחושה מאצ'ה במילוי אגוזים מסוכרים  (צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
            עוגה בחושה מאצ'ה במילוי אגוזים מסוכרים (צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

             

             

            המרכיבים

            (תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ)

             

            • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
            • 1 כף גדושה אבקת מאצ'ה
            • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
            • 1/2 כפית מלח
            • 1 גביע (200 גרם) יוגורט או שמנת חמוצה
            • 120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
            • 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
            • 1 ביצה + 1 חלמון
            • למלית: 100 גרם אגוזים מסוכרים, קצוצים (לוז או אחרים)

             

            ההכנה

            1. מחממים את התנור ל־190 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.

            2. מביאים את החלב לסף רתיחה (במיקרוגל או על הכיריים), מוסיפים את המאצ'ה ומערבבים עד שהיא נמסה. מצננים קלות.

            3. מערבבים בקערה את הקמח והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את החלב־מאצ'ה והיוגורט (או השמנת).

            3. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים כ־2 דקות, לקבלת מרקם אחיד ובהיר. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את הביצה והחלמון ומקציפים להטמעה. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח ומערבלים, מוסיפים מחצית מכמות החלב־יוגורט ומערבלים עוד כדקה. מוסיפים כך את יתרת הקמח והיוגורט, ומערבלים למרקם אחיד.

            4. יוצקים חצי מהעיסה לתבנית ומפזרים עליה את מרבית האגוזים. מכסים ביתרת העיסה ומפזרים את יתרת האגוזים.

            5. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.

             

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד