פיקניק מתחת לבית עם לביבות תירס קלות ולחמניות ממולאות בהפתעה

ממש בלי להתרחק, לגמרי בלי להתקהל, פיקניק גרעיני קטן - אפשר גם במרפסת או ליד החלון - כדי שנזכור שבכל זאת חול המועד ושתכף הקיץ ייגמר. 5 מתכונים למבוגרים

פיקניק קרוב לבית (צילום וסגנון: דניאל שכטר)
פיקניק קרוב לבית (צילום וסגנון: דניאל שכטר)

חמישה מתכונים לפיקניק סתווי ליד הבית, ואפשר גם במרפסת או ליד החלון.  

 

סלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה עם רוטב ירקרק, מרענן וטעים. הסוד האמיתי של הסלט הוא בכלל בשלב ההכנה - יציקת הרוטב על תפוחי האדמה בעודם חמים גורמת לטעמים להיספג טוב יותר. לגרסה טבעונית, ותרו על המיונז שברוטב או המירו אותו בתחליף טבעוני.

 

 

סלט תפוחי אדמה (צילום וסגנון: דניאל שכטר)
    סלט תפוחי אדמה(צילום וסגנון: דניאל שכטר)
     

     

    המרכיבים (8-6 מנות)

    • 6 תפוחי אדמה לבנים גדולים
    • 1/2 1 בצלים סגולים בינוניים
    • 6 מלפפונים חמוצים בינוניים
    • 3 גבעולי בצל ירוק

     

    לרוטב

    • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן זית
    • 1 צרור שמיר, נקי מגבעולים עבים
    • 1/2 בצל סגול, קלוף
    • 4 מלפפונים חמוצים בינוניים
    • 1 כף מיונז
    • 1 כפית חרדל גרגירים
    • 3 כפות חומץ
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור

     

    ההכנה

    1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים עד שהם מתרככים (כ־40 דקות).

    2. בינתיים מכינים את הרוטב: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים כ־2 דקות, לרוטב ירוק אחיד.

    3. כשתפוחי האדמה מוכנים, מסננים אותם, קולפים וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ בערך. מעבירים לקערה. יוצקים עליהם, בעודם חמים, את הרוטב ומערבבים בעדינות.

    4. קוצצים דק את הבצלים הסגולים, המלפפונים החמוצים והבצל הירוק ומוסיפים לסלט. מערבבים בעדינות. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות, לספיגת טעמים. מגישים.

    • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. לוקחים לפיקניק בצידנית.

     

    סלט פרגולה עם פתיתים

    Fregola מכונה במקרים רבים "הקוסקוס של סרדיניה". מדובר בגרגירים בגדלים שונים המבוססים על חיטה (סמולינה). משתמשים בהם לתבשילים שונים וגם לסלטים. אני מכין את הסלט הזה, שמבוסס על מקור איטלקי ומכיל גם ירקות צלויים, עם פתיתים - נוח, טעים ומשלנו.

     

     

    סלט פרגולה עם פתיתים (צילום וסגנון: דניאל שכטר)
      סלט פרגולה עם פתיתים(צילום וסגנון: דניאל שכטר)
       

      המרכיבים (5 מנות)

      • 2 כוסות (500 גרם) פתיתים
      • 3/4 כוס (100 גרם) שעועית
      • ירוקה קפואה
      • 20 עגבניות שרי
      • 3 כפות שמן זית
      • 2 קישואים
      • 1/3 כוס (30 גרם) שקדים מולבנים, חצויים
      • 1 כוס עלי ארוגולה

       

      לרוטב

      • 6 כפות שמן זית
      • 6 כפות מיץ לימון
      • 2 כפיות חומץ בלסמי
      • 1 שן שום, כתושה
      • 1 כפית מלח
      • פלפל שחור

       

      ההכנה

      1. מכינים את הפתיתים לפי הוראות היצרן. מצננים.

      2. במקביל, מחממים מים רותחים בסיר, מוסיפים את השעועית וחולטים כ־10 דקות. מסננים ומצננים. חוצים את השעועית ומניחים בצד.

      3. מחממים את התנור ל־250 מעלות במצב גריל. מניחים את העגבניות בתבנית, מזלפים עליהן 2 כפות משמן הזית וצולים כ־30 דקות במרכז התנור, עד שהן נחרכות בחלקן העליון. מוציאים ומצננים. שומרים את הנוזלים שהצטברו בתבנית להכנת הרוטב.

      4. חותכים את הקישואים לעיגולים אחידים בעובי 1 ס"מ. מניחים בתבנית ומברישים במעט שמן זית. צולים

      7 דקות, עד שהם מזהיבים קלות (אפשר בתבנית קטנה, במקביל לעגבניות, ולהוציא בזמן). מוציאים ומצננים.

      5. מחממים מחבת יבשה על להבה בינונית וקולים בה את השקדים תוך כדי ערבוב, עד שהם מזהיבים (5-3 דקות). מעבירים לצלחת ומצננים.

      6. הרוטב: מעבירים את נוזל הצלייה של העגבניות לכלי מתאים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים.

      7. הרכבת הסלט: מעבירים את כל מרכיבי הסלט לקערה ומוסיפים את עלי הארוגולה. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.

      איך שומרים? עד יומיים־שלושה, במקרר. לפני ההגשה, מרעננים תיבול. לפיקניק, מומלץ לקחת את הרוטב בכלי נפרד ולערבב לפני ההגשה.

       

      לביבות תירס שכולם אוהבים

      לביבות בריאות רכות־רכות משיבולת שועל וקמח כוסמין. קלות להכנה וטעימות בטירוף. מתכון מנצח למבוגרים ולילדים כאחד.

       

       

      לביבות תירס (צילום וסגנון: דניאל שכטר)
        לביבות תירס(צילום וסגנון: דניאל שכטר)

         

        המרכיבים (כ־20 לביבות)

        • 3 קלחי תירס טריים או 300 גרם גרגירי תירס משומרים או קפואים
        • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל דקה
        • 1/2 כוס (70 גרם) קמח כוסמין
        • 1 כפית מלח
        • 1 כפית אבקת אפייה
        • 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
        • 1/2 כוס (125 מ"ל) מים
        • 1 ביצה
        • 60 גרם גבינת ריקוטה
        • 50 גרם פתיתי גבינה צהובה
        • לטיגון: 2 כפות שמן זית

         

        ההכנה

        1. אם משתמשים בקלחי תירס: מבשלים אותם, מצננים ומגרדים את הגרגירים לקערה. אם משתמשים בתירס קפוא: משרים את הגרגירים בקערה עם מים פושרים במשך 5 דקות ומסננים.

        2. מעבירים את גרגירי התירס לקערה גדולה. מוסיפים את שיבולת השועל, קמח הכוסמין, המלח ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את החלב, המים, הביצה והריקוטה ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מוסיפים את פתיתי הגבינה הצהובה ומערבבים קלות.

        3. מחממים במחבת טפלון את שמן הזית, ובעזרת כף מניחים בה לביבות מהעיסה. מטגנים כ־3 דקות, הופכים ומטגנים כ־2 דקות נוספות, עד ששני הצדדים מזהיבים. מצננים קלות או לגמרי ומגישים.

        איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה, אפשר לשמור יום במקרר. לוקחים לפיקניק בקופסה סגורה.

         

        לחמניות קטנות ממולאות בהפתעות

        המרכיבים (כ־20 יחידות)

         

        לחמניות ממולאות בהפתעה (צילום וסגנון: דניאל שכטר)
          לחמניות ממולאות בהפתעה(צילום וסגנון: דניאל שכטר)

           

          לבצק

          • 3 כפות (30 גרם) סוכר חום
          • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים
          • 1/4 1 כוסות (300 מ״ל) מים פושרים
          • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח לבן
          • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח כוסמין לבן
          • 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
          • 1/2 כפית מלח

           

          למלית

          • 2 בצלים סגולים בינוניים
          • 1 כף שמן זית
          • 200 גרם גבינה בולגרית
          • 1 צרור אורגנו

           

          לציפוי

          • 1 ביצה, טרופה
          • 3 כפות גרעינים (תערובת לפי הטעם): דלעת, חמנייה, שומשום שחור וכדומה

           

          ההכנה

          1. שמים בקערית את הסוכר החום והמים הרותחים. מערבבים היטב להמסה מלאה. מצננים.

          2. מוסיפים את מי הסוכר למים הפושרים ומערבבים.

          3. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את שני סוגי הקמח, השמרים והמלח ומערבלים. יוצקים את המים (עם מי הסוכר) לאט, תוך כדי לישה. לשים עוד כ־5 דקות, עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה. מכסים ומניחים להתפחה במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

          4. בינתיים מכינים את המלית: מחממים את התנור ל־250 מעלות במצב גריל.

          5. חותכים את הבצלים לקוביות בגודל 3 ס"מ בערך. מניחים בתבנית ומרססים או מברישים במעט שמן זית. צולים כ־10 דקות, עד שקוביות הבצל משחימות קלות. מוציאים ומצננים.

          6. חותכים את הגבינה לקוביות בגודל 4 ס"מ בערך. מפרידים את עלי האורגנו מן הגבעולים וקוצצים אותם.

          7. מחלקים את הבצק לכ־20 חלקים ויוצרים מהם כדורים בקוטר 5 ס"מ (40 גרם לכדור). משטחים כל כדור על כף היד ומניחים במרכזו מעט מהבצל, קוביית גבינה ועלי אורגנו. סוגרים עליהם את הבצק ומגלגלים שוב לכדור. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים זה מזה, ומניחים להתפחה (ללא כיסוי) במשך כחצי שעה.

          8. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

          9. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה ומפזרים עליהן את הגרעינים.

          10. אופים כ־20 דקות, עד שהלחמניות זהובות ותפוחות. מוציאים, מצננים ומגישים.

          • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה. בפיקניק מגישים בטמפרטורת החדר.

           

          חיתוכיות לימון־קוקוס

          מאפה חמצמץ־מתקתק וקל להכנה. הקוקוס והשקדים הקלויים מעשירים את הטעם הלימוני שלו, והתוצאה נהדרת.

           

          חיתוכיות לימון-קוקוס (צילום וסגנון: דניאל שכטר)
            חיתוכיות לימון-קוקוס(צילום וסגנון: דניאל שכטר)

             

            המרכיבים

            (תבנית בגודל 25X25 ס"מ)

             

            לשכבת הבצק

            • 1/3 כוס (30 גרם) שקדים מולבנים חצויים
            • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן
            • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
            • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
            • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

             

            לשכבת הלימון־קוקוס

            • 3 ביצים גדולות
            • 1 כוס (200 גרם) סוכר
            • 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
            • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
            • 3 כפות קמח
            • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
            • 1/2 כפית אבקת אפייה
            • לעיטור: אבקת סוכר

             

            ההכנה

            1. מחממים מחבת יבשה על להבה בינונית וקולים בה את השקדים תוך כדי ערבוב והשגחה במשך 5-3 דקות. מעבירים לצלחת ומצננים רבע שעה לפחות.

            2. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.

            3. שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, הסוכר וקליפת הלימון ומוסיפים את השקדים. מעבדים עד שהשקדים קצוצים דק. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהתערובת נעשית פירורית (אפשר לטחון את השקדים בנפרד ולהכין את הבצק במערבל עם וו גיטרה).

            4. מעבירים את פירורי הבצק לתבנית ומשטחים אותם לשכבה אחידה.

            5. אופים 15-12 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות.

            6. בינתיים, מכינים את שכבת הלימון־קוקוס: שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים וטורפים היטב.

            7. יוצקים את הקרם על הבצק החם ומחזירים לתנור. אופים עוד 20-15 דקות, עד ששכבת הקרם מזהיבה. מוציאים ומצננים.

            8. מפזרים אבקת סוכר על המאפה וחותכים לריבועים. מגישים.

            • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. לוקחים לפיקניק בקופסה סגורה.

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד