עוד לא אכלנו די: מאפה דקיק ופריך של פרוסות תפוחים על גבי עלי פילו

שיק צרפתי, בלי לעבוד קשה: קחו לכם את הבצק הכי דק שיש, השביחו אותו בחמאה (איך אפשר בלי?) הוסיפו פרוסות תפוחים דקות ותבלינים, אפו בתנור ותתמוגגו מהריח

דבי מצקין

|

14.10.20 08:05

לשימוש הכתבה בלבד אוכל טארט תפוחי השטיק של דבי מצקין
לשימוש הכתבה בלבד אוכל טארט תפוחי השטיק של דבי מצקין (הכי טעים, הכי פריך בכלום עבודה: רק תזהרו על האצבעות)

מרכיבים

 

  • 5 תפוחי עץ קלופים, ללא הליבה
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות סוכר
  • 6 דפי פילו
  • 1 כף קינמון
  • 2 כפות ריבת משמש
  • 2 כפות ליקר תפוזים
  • אבקת סוכר (לקישוט)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. פורסים דק את התפוחים בעזרת מנדולינה או סכין חדה.
  3. מורחים את נייר האפייה בחמאה ומפזרים עליו מעט סוכר. מניחים עלה פילו בתבנית ומורחים אותו בחמאה, מניחים מעליו עלה פילו נוסף ושוב מורחים בחמאה. חוזרים על התהליך עם יתר העלים.
  4. מסדרים מעל את התפוחים הפרוסים, מורחים אותם בשארית החמאה המומסת, בוזקים סוכר וקינמון ואופים 35-30 דקות עד שהמאפה פריך והתפוחים רכים.
  5. מערבבים את ריבת המשמש עם הליקר ומורחים על המאפה בעודו חם. מגישים בעיטור אבקת סוכר.

 

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד