לשימוש הכתבה בלבד אוכל טארט תפוחי השטיק של דבי מצקין
(הכי טעים, הכי פריך בכלום עבודה: רק תזהרו על האצבעות)
מרכיבים
- 5 תפוחי עץ קלופים, ללא הליבה
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות סוכר
- 6 דפי פילו
- 1 כף קינמון
- 2 כפות ריבת משמש
- 2 כפות ליקר תפוזים
- אבקת סוכר (לקישוט)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- פורסים דק את התפוחים בעזרת מנדולינה או סכין חדה.
- מורחים את נייר האפייה בחמאה ומפזרים עליו מעט סוכר. מניחים עלה פילו בתבנית ומורחים אותו בחמאה, מניחים מעליו עלה פילו נוסף ושוב מורחים בחמאה. חוזרים על התהליך עם יתר העלים.
- מסדרים מעל את התפוחים הפרוסים, מורחים אותם בשארית החמאה המומסת, בוזקים סוכר וקינמון ואופים 35-30 דקות עד שהמאפה פריך והתפוחים רכים.
- מערבבים את ריבת המשמש עם הליקר ומורחים על המאפה בעודו חם. מגישים בעיטור אבקת סוכר.
>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.