עוד לא אכלנו די: מאפה דקיק ופריך של פרוסות תפוחים על גבי עלי פילו

שיק צרפתי, בלי לעבוד קשה: קחו לכם את הבצק הכי דק שיש, השביחו אותו בחמאה (איך אפשר בלי?) הוסיפו פרוסות תפוחים דקות ותבלינים, אפו בתנור ותתמוגגו מהריח

דבי מצקיןפורסם: 14.10.20 08:42
צפו: כך מכינים טארט תפוחים פשוט עם מעט מאוד סוכר
הכי טעים, הכי פריך בכלום עבודה: רק תזהרו על האצבעות
הכי טעים, הכי פריך בכלום עבודה: רק תזהרו על האצבעות

מרכיבים

 

  • 5 תפוחי עץ קלופים, ללא הליבה
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות סוכר
  • 6 דפי פילו
  • 1 כף קינמון
  • 2 כפות ריבת משמש
  • 2 כפות ליקר תפוזים
  • אבקת סוכר (לקישוט)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. פורסים דק את התפוחים בעזרת מנדולינה או סכין חדה.
  3. מורחים את נייר האפייה בחמאה ומפזרים עליו מעט סוכר. מניחים עלה פילו בתבנית ומורחים אותו בחמאה, מניחים מעליו עלה פילו נוסף ושוב מורחים בחמאה. חוזרים על התהליך עם יתר העלים.
  4. מסדרים מעל את התפוחים הפרוסים, מורחים אותם בשארית החמאה המומסת, בוזקים סוכר וקינמון ואופים 35-30 דקות עד שהמאפה פריך והתפוחים רכים.
  5. מערבבים את ריבת המשמש עם הליקר ומורחים על המאפה בעודו חם. מגישים בעיטור אבקת סוכר.

 

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.