כולם בסירה אחת: חצילים ממולאים בירקות קיץ המתובלים בשום וטימין

קלאסיקה צרפתית עם טוויסט: מירי צדוק לקחה את הרטטוי התובעני והפכה אותו למנה קלילה וקצת יותר בריאה, שאינה דורשת יותר השקעה מהסלט הקצוץ הרגיל שלכם

מירי צדוק

|

06.10.20 | 08:13

מנה מושלמת לאוהבי הירקות: סירות חצילים ממולאות ברטטוי (צילום: מירי צדוק)
מנה מושלמת לאוהבי הירקות: סירות חצילים ממולאות ברטטוי (צילום: מירי צדוק)
 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 זוקיני
  • 1 קישוא (את הקישואים והזוקיני אפשר להחליף בבטטה קטנה)
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 חצילים חצויים לאורך
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • כף רסק עגבניות
  • ענפי טימין טרי

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים מעט את התבנית.
  2. חותכים את הזוקיני, הקישוא, העגבניות, הפלפלים והבצל לקוביות קטנות בגודל של 1/2 ס"מ. קוצצים את השום. שמים את הכול בקערה.
  3. מרוקנים את החציל באופן הבא: חורצים בחציל פסים לאורכו ולרוחבו. חשוב לא להגיע עם הסכין עד הקליפה ולהשאיר דפנות של כ-1 ס"מ. מוציאים את קוביות החציל בעזרת כף ומוסיפים אותן לקערה עם הירקות החתוכים.
  4. מוסיפים לקערה את המלח, הפלפל, שמן הזית ורסק העגבניות ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד של הירקות.
  5. ממלאים את את סירות החצילים בירקות מפזרים מעל ענפי תימין ואופים במשך כ- 40 דקות.

 

 

>> לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לאינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"

 

    מנת נפלאה נוספת המבוססת על ירק - מאפה כרובית בבשמל

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד