מנה מושלמת לאוהבי הירקות: סירות חצילים ממולאות ברטטוי (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
4 מנות
- 1 זוקיני
- 1 קישוא (את הקישואים והזוקיני אפשר להחליף בבטטה קטנה)
- 3 עגבניות בשלות
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל ירוק
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 חצילים חצויים לאורך
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
- כף רסק עגבניות
- ענפי טימין טרי
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים מעט את התבנית.
- חותכים את הזוקיני, הקישוא, העגבניות, הפלפלים והבצל לקוביות קטנות בגודל של 1/2 ס"מ. קוצצים את השום. שמים את הכול בקערה.
- מרוקנים את החציל באופן הבא: חורצים בחציל פסים לאורכו ולרוחבו. חשוב לא להגיע עם הסכין עד הקליפה ולהשאיר דפנות של כ-1 ס"מ. מוציאים את קוביות החציל בעזרת כף ומוסיפים אותן לקערה עם הירקות החתוכים.
- מוסיפים לקערה את המלח, הפלפל, שמן הזית ורסק העגבניות ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד של הירקות.
- ממלאים את את סירות החצילים בירקות מפזרים מעל ענפי תימין ואופים במשך כ- 40 דקות.
>> לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לאינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"
מנת נפלאה נוספת המבוססת על ירק - מאפה כרובית בבשמל