מעצב האופנה היפני קנזו טקאדה הלך לעולמו בגיל 81 מסיבוכי קורונה

הוא הגיע לפריז בשנות ה-60 והפך למעצב נודע. ימים ספורים לאחר שבית האופנה הנושא את שמו הציג את קולקציית אביב-קיץ 2021 על המסלול, הוא נפרד מהעולם

איתי יעקב

|

04.10.20 | 19:54

היה למעצב האופנה היפני הראשון שזכה להכרה גדולה במערב בזכות עיצובי הבגדים שלו, כמו גם בזכות סדרת בשמים נודעת. קנזו טקאדה, 2020 (צילום: Francois Durand/GettyimagesIL)
היה למעצב האופנה היפני הראשון שזכה להכרה גדולה במערב בזכות עיצובי הבגדים שלו, כמו גם בזכות סדרת בשמים נודעת. קנזו טקאדה, 2020 (צילום: Francois Durand/GettyimagesIL)
תצוגת אביב-קיץ 2021 של בית האופנה קנזו השבוע בפריז (צילום: AP)
תצוגת אביב-קיץ 2021 של בית האופנה קנזו השבוע בפריז (צילום: AP)

מעצב האופנה קנזו טקאדה הלך לעולמו היום בגיל 81 בבית החולים האמריקאי בפריז מסיבוך של מחלת הקורונה, ימים ספורים לאחר שבית האופנה הנושא את שמו הציג את קולקציית אביב-קיץ 2021 בתצוגת מסלול בשבוע האופנה בעיר. טקאדה היפני הגיע לפריז בשנות ה-60 והיה למעצב האופנה היפני הראשון שזכה להכרה גדולה במערב בזכות עיצובי הבגדים שלו, כמו גם בזכות סדרת בשמים נודעת.

 

תצוגת הבכורה שלו בפריז היתה באפריל 1970 (ארבע שנים לפני שהגיעו להציג בעיר ריי קוואקובו, איסי מיאקי ויוז'י יאממוטו) בבוטיק שפתח בגלאריה ויוייאן בעיר. בשנת 1983 השיק את קו הגברים ושלוש שנים לאחר מכן השיק את הקווים המסחריים קנזו ג'ינס וקנזו ג'ונגל. קו הבישום שלו הושק באותו עשור, וב-1988 השיקו טקאדה ופייר ברוק את הניחוח המצליח Kenzo de Kenzo.

 

עיצובים של קנזו, 1973 (צילום: rex/asap creative)
    עיצובים של קנזו, 1973(צילום: rex/asap creative)

     

    טקאדה נולד בפברואר 1939 בהימג'י, יפן. הוא עבר לפריז בשנת 1964, לאחר שסיים את לימודיו בקולג' לאופנה בונקה, כשהוא משאיר מאחוריו פריצת דרך היסטורית: הסטודנט הזכר הראשון במוסד. בעקבות המעבר לפריז הוא הפך לשם דבר, סמל סטטוס, וכולם רצו נתח מעיצוביו, שהתאפיינו בהדפסים צבעוניים עזים ששולבו ביד אמן, לצד גזרות מתוחכמות כמו טוניקות מרובעות, שרוולי קימונו וצלליות רחבות שהיו רחוקות מקווי המתאר של הגוף. מוזיקת הרוק שהושמעה בחנויותיו שעוצבו באופן ייחודי, הביאה לפתחו קהל צעיר שהיה צמא לאופנה חדשה ופורצת דרך.

     

    עם זאת, באותן שנים העדיפה על פניו סצנת האופנה בפריז את המעצבים היפנים הצעירים שהגיעו אחריו עם שפה אוונגרדית ודה קונסטרוקטיביסטית – יאממוטו, קוואקובו ומיאקי – אך אלה בסך הכל עקבו אחר צעדיו המוקדמים של טקאדה. מיאקי אמר לא פעם כי הושפע מהמסע של קנזו לפריז ולמרות שפילוסופיית העיצוב שלהם שונה וכמעט מנוגדת לחלוטין, הוא לא היה זוכה להצלחה בפריז בלי שקנזו יוביל את הדרך. טקאדה גם השפיע בסגנונו רבות על המעצב הבלגי דריס ון נוטן, שעיצוביו נוטפים הדפסים צבעוניים המזכירים את התמהיל האסתטי של טקאדה משנות ה-70.  

     

    תצוגת אופנה של המעצב, 1999 (צילום: rex/asap creative)
      תצוגת אופנה של המעצב, 1999(צילום: rex/asap creative)

       

      בשנת 1999 החליט טקאדה לפרוש מעיצוב אופנה, אך שמר על קשר עם עולם העיצוב באינספור פרויקטים של עיצוב לבית וריהוט. שש שנים קודם לכן הוא כבר מכר את בית האופנה שלו לתאגיד היוקרה LVMH תמורת 80 מיליון דולר. את מקומו תפסו מעצבים מתחלפים שהמשיכו את חזונו האופנתי, אשר המפורסמים בהם היו אנטוניו מאראס (2011-2004) והומברטו ליאון וקרול לים (2019-2012).

       

      הוא עצמו המשיך לבקר בשורה הראשונה של תצוגות האופנה של דור ההמשך, כשבימים אלה עומד בראש המותג כמנהל קריאטיבי המעצב הפורטוגלי פליפה אוליברה בפטיסטה. "הייתי מעריץ של המותג בשנות ה-70 כשהוא התחיל. אני חושב שהוא היה מעצב נהדר", אמר היום סידני טולדנו, יו"ר ומנכ"ל קבוצת האופנה LVMH, שקנזו הוא חלק ממנה. "אני מאוד עצוב. הוא היה בחור נהדר".

       

      המשיך לבקר בשורה הראשונה של המותג שייסד. טקאדה (צילום: AP)
        המשיך לבקר בשורה הראשונה של המותג שייסד. טקאדה(צילום: AP)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד