מאפה שצריך לשמור עליו: כרובית ברוטב בשמל ומוצרלה (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
תבנית בגודל כ-20X30 ס"מ
- 1 כרובית בינונית או 1 חבילה של כרובית קפואה, מופשרת (כרובית טרייה תהיה טעימה יותר במתכון הזה)
- 1 כף חומץ
- מלח
לרוטב הבשמל
- 50 גרם חמאה
- 1 כף קמח
- 1 כוס חלב
- 1 ביצה
- 200 גרם מוצרלה מגוררת, או כל גבינה קשה אחרת שמעדיפים
- 1 כפית שטוחה מלח
- מעט פלפל שחור
לציפוי
- 2 כפות פירורי לחם
- 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה
- משרים את הכרובית הטרייה במים עם כף אחת של חומץ למשך 10 דקות, שוטפים אותה ומחלקים לפרחים בגודל בינוני. מרתיחים את הכרובית בסיר עם מים מומלחים קלות עד לדרגת אל-דנטה, כלומר עד שאפשר לנעוץ בה מזלג אבל היא עדיין קצת קשה. אם משתמשים בכרובית קפואה, מפשירים, שוטפים וחולטים אותה. מסננים את הכרובית, מעבירים לקערה ומועכים אותה קלות עם המזלג.
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- הרוטב: ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים תוך כדי עד לקבלת מרקם קרמי סמיך אך לא מדי. מסירים מן האש וטורפים פנימה את הביצה.
- מוסיפים את המוצרלה, המלח והפלפל ומערבבים עד שהגבינה נמסה בתוך התערובת ומתקבל רוטב סמיך. יוצקים אותו על הכרובית ומערבבים עד לציפוי אחיד.
- הציפוי: מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את פירורי הלחם והפרמזן ואופים כ-35 דקות עד להשחמה יפה.
לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לאינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"
מעדיפים בטטות? נסו קיש גבינות ובטטה - כתום ומופלא