כרובית מתחת לשמיכה לבנה של רוטב בשמל קטיפתי וגבינת מוצרלה

הריח של המאפה הנהדר הזה ירכז את כל בני המשפחה מסביב לשולחן, מבלי שתצטרכו לקרוא להם (ואל תתפלאו למצוא איזה שכן שהסתנן לשורותיכם בציפייה לביס מנחם)

מירי צדוק

|

05.10.20 | 08:06

מאפה שצריך לשמור עליו: כרובית ברוטב בשמל ומוצרלה (צילום: מירי צדוק)
מאפה שצריך לשמור עליו: כרובית ברוטב בשמל ומוצרלה (צילום: מירי צדוק)
 

מרכיבים

תבנית בגודל כ-20X30 ס"מ 

 

  • 1 כרובית בינונית או 1 חבילה של כרובית קפואה, מופשרת (כרובית טרייה תהיה טעימה יותר במתכון הזה)
  • 1 כף חומץ
  • מלח

 

לרוטב הבשמל

  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף קמח
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 200 גרם מוצרלה מגוררת, או כל גבינה קשה אחרת שמעדיפים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • מעט פלפל שחור

 

לציפוי

  • 2 כפות פירורי לחם
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הכרובית הטרייה במים עם כף אחת של חומץ למשך 10 דקות, שוטפים אותה ומחלקים לפרחים בגודל בינוני. מרתיחים את הכרובית בסיר עם מים מומלחים קלות עד לדרגת אל-דנטה, כלומר עד שאפשר לנעוץ בה מזלג אבל היא עדיין קצת קשה. אם משתמשים בכרובית קפואה, מפשירים, שוטפים וחולטים אותה. מסננים את הכרובית, מעבירים לקערה ומועכים אותה קלות עם המזלג.
  2. מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  3. הרוטב: ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
  4. מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים תוך כדי עד לקבלת מרקם קרמי סמיך אך לא מדי. מסירים מן האש וטורפים פנימה את הביצה.
  5. מוסיפים את המוצרלה, המלח והפלפל ומערבבים עד שהגבינה נמסה בתוך התערובת ומתקבל רוטב סמיך. יוצקים אותו על הכרובית ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  6. הציפוי: מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את פירורי הלחם והפרמזן ואופים כ-35 דקות עד להשחמה יפה.

 

 

לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לאינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"

 

    מעדיפים בטטות? נסו קיש גבינות ובטטה - כתום ומופלא

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד