
אין סיבה ללכת על לבן ומשעמם כשאפשר ללכת על חגיגי ומתובל: אורז עם טנזיה (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
לאורז
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כוס אורז בסמטי לבן
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות מים רותחים
לטנזיה
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן קצוץ
- 4 משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות
- 2 שזיפים מיובשים חתוכים לרצועות
- 2 תאנים יבשות חתוכות לרצועות
- 30 גרם חמוציות
- 50 גרם צימוקים
- 50 גרם אגוזי מלך חצויים
- 50 גרם שקדים פרוסים
- 30 גרם צנוברים
- 30 גרם שומשום קלוי
- 1 כף סילאן
- 1 כפית סוכר לבן
- 1/2 כפית שטוחה קינמון
- 1/2 כפית שטוחה אגוז מוסקט
- 1/2 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1/4 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
- האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד שהאורז מצופה כולו בשמן. מוסיפים את המלח ואת המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהאורז מוכן.
- הטנזיה: מחממים כף אחת של שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את המשמשים, השזיפים, התאנים, החמוציות והצימוקים ומערבבים.
- מוסיפים את אגוזי המלך, השקדים, הצנוברים והשומשום, מערבבים ומטגנים כדקה.
- מוסיפים כף נוספת משמן הזית, את הסילאן, הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט, המלח והפלפל השחור, מערבבים היטב, מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים עד אש קטנה עד שהרוטב מסמיך.
- מעבירים את האורז לקערת הגשה רחבה, מניחים על האורז את הטנזיה ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

יש גם תוספת נוספת שתעיף לכם את הסכך: סלט קינואה סגול