חציל לא רגיל: גלילות ממולאות בבשר טחון ותמרים, אפויות ברוטב
לכבוד סוכות, אסנת לסטר מציעה לכם מנה עיקרית שאין מתאימה ממנה לחג: מנת ממולאים עם תמרים ברוטב המתובל בדבש. בקיצור, תכינו כפול כי כולם ירצו תוספת
צפו: כך מכינים מנה משגעת בלי להסתבך

גלילות ממולאות בשר, שקדים ותמרים (צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
לחצילים
- 5 חצילים בינוניים ארוכים, פרוסים לאורך בעובי 7-5 מ"מ
- 2 כפות מלח גס (לפיזור על פרוסות החצילים)
- שמן (לטיגון עמוק או חצי עמוק)
למילוי
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים דק
- 1 כוס שקדים פרוסים או צנוברים או אגוזים קצוצים
- 1 צרור (1 כוס) פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור, טחון
- 1 כפית שטוחה קינמון, טחון
- 25-20 תמרים (מכל סוג שאוהבים) מגולענים וקצוצים
- 500 גרם בשר בקר טחון
להרכבה
- 3-2 עגבניות פרוסות לרוחבן
- 1/2 2 כוסות ציר בקר או ציר עוף או מרק עוף (אפשר להכין מאבקת מרק עוף ומים רותחים)
- 3-2 כפות דבש
אופן ההכנה
- החצילים: מפזרים על פרוסות החצילים את המלח הגס ומניחים במסננת כדי שיוכלו להגיר נוזלים. מניחים לחצילים לעמוד כחצי שעה ומדי פעם מנערים את המסננת והופכים את החצילים.
- מייבשים את החצילים במגבות נייר ומטגנים אותם בשמן עמוק או חצי עמוק, עד להזהבה קלה משני הצדדים. אין צורך להשחים את החצילים - הם יעברו גם אפייה בתנור.
- המילוי: מחממים את השמן במחבת או בסיר שטוח. מטגנים בו את הבצל עד שהוא הופך רך ושקוף. מוסיפים את השקדים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד דקה-שתיים.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
- מכבים את האש, מוסיפים את התמרים, מערבבים ומועכים אותם עם שאר המרכיבים שבמחבת. מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומניחים לתערובת להצטנן.
- מוסיפים את הבשר ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.
- ההרכבה: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בפרוסות העגבניות.
- מניחים על כל פרוסת חציל כף מלאה מעיסת הבשר ומגלגלים. מסדרים את גלילות החצילים הממולאות בתבנית בצפיפות, כשהחיבור פונה כלפי מטה.
- יוצקים את הציר על הגלילות. על הנוזלים להגיע ל-3/4 מגובה החצילים ואפילו טיפה יותר. מזלפים את הדבש מלמעלה ואופים בתנור במשך חמש דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים כשעה וחצי נוספות.
>> בפרקים הבאים: מתכונים בדוקים למנות שרק נראות מסובכות, טיפים פרקטיים ועוד דברים מעניינים שלמדתי במטבח הפרטי שלי.