חציל לא רגיל: גלילות ממולאות בבשר טחון ותמרים, אפויות ברוטב

לכבוד סוכות, אסנת לסטר מציעה לכם מנה עיקרית שאין מתאימה ממנה לחג: מנת ממולאים עם תמרים ברוטב המתובל בדבש. בקיצור, תכינו כפול כי כולם ירצו תוספת

אסנת לסטרפורסם: 01.10.20 07:59
צפו: כך מכינים מנה משגעת בלי להסתבך
 גלילות ממולאות בשר, שקדים ותמרים (צילום: אסנת לסטר)
גלילות ממולאות בשר, שקדים ותמרים (צילום: אסנת לסטר)
 

מרכיבים

 

לחצילים

  • 5 חצילים בינוניים ארוכים, פרוסים לאורך בעובי 7-5 מ"מ
  • 2 כפות מלח גס (לפיזור על פרוסות החצילים)
  • שמן (לטיגון עמוק או חצי עמוק)

 

למילוי

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 1 כוס שקדים פרוסים או צנוברים או אגוזים קצוצים
  • 1 צרור (1 כוס) פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור, טחון
  • 1 כפית שטוחה קינמון, טחון
  • 25-20 תמרים (מכל סוג שאוהבים) מגולענים וקצוצים
  • 500 גרם בשר בקר טחון

 

להרכבה

  • 3-2 עגבניות פרוסות לרוחבן
  • 1/2 2 כוסות ציר בקר או ציר עוף או מרק עוף (אפשר להכין מאבקת מרק עוף ומים רותחים)
  • 3-2 כפות דבש

 

אופן ההכנה

  1. החצילים: מפזרים על פרוסות החצילים את המלח הגס ומניחים במסננת כדי שיוכלו להגיר נוזלים. מניחים לחצילים לעמוד כחצי שעה ומדי פעם מנערים את המסננת והופכים את החצילים.
  2. מייבשים את החצילים במגבות נייר ומטגנים אותם בשמן עמוק או חצי עמוק, עד להזהבה קלה משני הצדדים. אין צורך להשחים את החצילים - הם יעברו גם אפייה בתנור.
  3. המילוי: מחממים את השמן במחבת או בסיר שטוח. מטגנים בו את הבצל עד שהוא הופך רך ושקוף. מוסיפים את השקדים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד דקה-שתיים.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
  5. מכבים את האש, מוסיפים את התמרים, מערבבים ומועכים אותם עם שאר המרכיבים שבמחבת. מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומניחים לתערובת להצטנן.
  6. מוסיפים את הבשר ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.
  7. ההרכבה: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בפרוסות העגבניות.
  8. מניחים על כל פרוסת חציל כף מלאה מעיסת הבשר ומגלגלים. מסדרים את גלילות החצילים הממולאות בתבנית בצפיפות, כשהחיבור פונה כלפי מטה.
  9. יוצקים את הציר על הגלילות. על הנוזלים להגיע ל-3/4 מגובה החצילים ואפילו טיפה יותר. מזלפים את הדבש מלמעלה ואופים בתנור במשך חמש דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים כשעה וחצי נוספות.

 

 

>> בפרקים הבאים: מתכונים בדוקים למנות שרק נראות מסובכות, טיפים פרקטיים ועוד דברים מעניינים שלמדתי במטבח הפרטי שלי.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד