חציל לא רגיל: גלילות ממולאות בבשר טחון ותמרים, אפויות ברוטב

לכבוד סוכות, אסנת לסטר מציעה לכם מנה עיקרית שאין מתאימה ממנה לחג: מנת ממולאים עם תמרים ברוטב המתובל בדבש. בקיצור, תכינו כפול כי כולם ירצו תוספת

אסנת לסטרפורסם: 01.10.20 07:59
צפו: כך מכינים מנה משגעת בלי להסתבך
 גלילות ממולאות בשר, שקדים ותמרים (צילום: אסנת לסטר)
גלילות ממולאות בשר, שקדים ותמרים (צילום: אסנת לסטר)

מרכיבים

 

לחצילים

  • 5 חצילים בינוניים ארוכים, פרוסים לאורך בעובי 7-5 מ"מ
  • 2 כפות מלח גס (לפיזור על פרוסות החצילים)
  • שמן (לטיגון עמוק או חצי עמוק)

 

למילוי

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 1 כוס שקדים פרוסים או צנוברים או אגוזים קצוצים
  • 1 צרור (1 כוס) פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור, טחון
  • 1 כפית שטוחה קינמון, טחון
  • 25-20 תמרים (מכל סוג שאוהבים) מגולענים וקצוצים
  • 500 גרם בשר בקר טחון

 

להרכבה

  • 3-2 עגבניות פרוסות לרוחבן
  • 1/2 2 כוסות ציר בקר או ציר עוף או מרק עוף (אפשר להכין מאבקת מרק עוף ומים רותחים)
  • 3-2 כפות דבש

 

אופן ההכנה

  1. החצילים: מפזרים על פרוסות החצילים את המלח הגס ומניחים במסננת כדי שיוכלו להגיר נוזלים. מניחים לחצילים לעמוד כחצי שעה ומדי פעם מנערים את המסננת והופכים את החצילים.
  2. מייבשים את החצילים במגבות נייר ומטגנים אותם בשמן עמוק או חצי עמוק, עד להזהבה קלה משני הצדדים. אין צורך להשחים את החצילים - הם יעברו גם אפייה בתנור.
  3. המילוי: מחממים את השמן במחבת או בסיר שטוח. מטגנים בו את הבצל עד שהוא הופך רך ושקוף. מוסיפים את השקדים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד דקה-שתיים.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
  5. מכבים את האש, מוסיפים את התמרים, מערבבים ומועכים אותם עם שאר המרכיבים שבמחבת. מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומניחים לתערובת להצטנן.
  6. מוסיפים את הבשר ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.
  7. ההרכבה: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בפרוסות העגבניות.
  8. מניחים על כל פרוסת חציל כף מלאה מעיסת הבשר ומגלגלים. מסדרים את גלילות החצילים הממולאות בתבנית בצפיפות, כשהחיבור פונה כלפי מטה.
  9. יוצקים את הציר על הגלילות. על הנוזלים להגיע ל-3/4 מגובה החצילים ואפילו טיפה יותר. מזלפים את הדבש מלמעלה ואופים בתנור במשך חמש דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים כשעה וחצי נוספות.

 

 

>> בפרקים הבאים: מתכונים בדוקים למנות שרק נראות מסובכות, טיפים פרקטיים ועוד דברים מעניינים שלמדתי במטבח הפרטי שלי.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

(צילום: אסף אמברם)