פאי חגיגי עם מלית קשיו קרמית, מעוטר בפירות טריים וזילוף דבש

מתלבטים אם כדאי להשקיע בקינוח מרשים בסוכות? אנחנו בטוחים שכן, במיוחד כשיש לכם אפשרות להכין את המאפה הצבעוני והנהדר הזה שישמח את כל המשפחה

אורה קורן

|

30.09.20 | 09:22

אפשר לאפות את הפירות בעוגה או להניח אותם מעל - בכל מקרה יצא מעולה (צילום: אורה קורן)
אפשר לאפות את הפירות בעוגה או להניח אותם מעל - בכל מקרה יצא מעולה (צילום: אורה קורן)

מרכיבים

תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ

 

לקלתית

  • 160 גרם קמח
  • 40 גרם שקדים טחונים
  • 10 גרם קוואקר
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 24 גרם (2 כפות גדושות) קורנפלור
  • קורט מלח
  • 60 מ"ל מים קרים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 60 מ"ל שמן
  • 1 חלבון ביצה

 

למלית

  • 300 גרם גבינת קשיו (המתכון בהמשך)
  • 100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 2 חלמונים
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
  • 50 גרם סוכר
  • 1 כף רום או ברנדי/קוניאק/שרי

 

לעיטור

  • ענבים
  • תאנים
  • גרגרי רימון
  • דבש / סילאן

 

אופן ההכנה

  1. הקלתית: טוחנים במעבד מזון את הקמח, השקדים הטחונים, הקוואקר, אבקת האפייה, אבקת הסוכר, הקורנפלור והמלח. מערבבים את המים עם תמצית הוניל ומוסיפים יחד עם השמן לתערובת היבשים. מעבדים עד להיווצרות כדור בצק ומוציאים אותו למשטח עבודה מקומח קלות. מעצבים לדיסקית שטוחה, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
  2. משמנים תבנית פאי. מקמחים קלות נייר אפייה ומניחים עליו את הבצק המצונן. מקמחים מלמעלה ומניחים עליו נייר אפייה. מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד בין שני ניירות האפייה. מסירים בעדינות את נייר האפייה העליון והופכים את הבצק לתוך תבנית הפאי המשומנת, כך שנייר האפייה נמצא למעלה, מסירים אותו בעדינות ומהדקים את הבצק לתבנית. מקפיאים בשעה במקפיא.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מניחים אחד מניירות האפייה שהשתמשנו בהם בתוך התבנית עם הבצק הקפוא ומסדקים מעליו משקולות אפייה או 1 ק"ג גרגרי חומוס יבש או שעועית. אופים 20 דקות, מסירים את הנייר עם משקולות האפייה ומחזירים לתנור עד שהבסיס מזהיב ומתקשה. מוציאים ומורחים בחלבון ביצה.
  4. המלית: טורפים את כל מרכיביה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על הבצק. אם רוצים, אפשר לשלב חלק מהפירות במלית ולאפות אותם. עם זאת לא כדאי לאפות את הרימון, הגרגרים אינם יפים או טעימים לאחר האפייה. אפשר, אם רוצים, לזלף מעט דבש. אופים ב-180 מעלות עד שהמלית מתמקת. מצננים, מקשטים בפירות טריים ובדבש ומגישים.

 

 

גבינת קשיו

 

מרכיבים

480 גרם

 

  • 200 גרם קשיו
  • 200 מ"ל מים קרים
  • 1/2 כפית מלח
  • מיץ מחצי לימון

 

אופן ההכנה

  1. משרים קשיו במים ללילה או לפחות ל-4 שעות.
  2. מסננים היטב את הקשיו ומעבירים לבלנדר. מוסיפים את המים, המלח ומיץ הלימון וטוחנים 10-5 דקות עד לקבלת תערובת חלקה. אם לא מתקבל מרקם חלק או התערובת לא נטחנת כמו צריך, אפשר להוסיף מעט מים. את הגבינה אפשר להקפיא או להשתמש בה כממרח או מלית טבעונית.

 

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    מעדיפים להתמקד ברימונים? נסו את הקצפת המיוחדת של אורה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג