סיר בלי לחץ: כדורי עוף מעולים ברוטב מתקתק עם דבש וצ'ילי
כשתמצאו את עצמכם עומדים מול מקרר ובלב השאלה הקיומית "מה אוכלים היום?" כבר תהיה לכם התשובה חמה ומוכנה על הכיריים. רק אל תשכחו את האורז שליד

כדורי עוף טעימים, ברוטב שכולם יאהבו (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
20 יחידות
לכדורי העוף
- 500 גרם עוף טחון
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 בצל קטן טחון או מגורד דק
- 1 ביצה
- 1 כף שמן זית או קנולה
- 4-3 כפות פירורי לחם
- 1/2 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
- 1 כפית שטוחה מלח
- קורט פלפל שחור
לרוטב
- 2 כפות שמן
- 1 גמבה קטנה, חתוכה לרצועות דקות
- 5 שיני שום, פרוסות
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות דבש
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
- 1/2 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 1 כף קורנפלור + 3 כפות מים קרים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו.
- כדורי העוף: מערבבים בקערה את כל המרכיבים ויוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ. מניחים את הכדורים בתבנית ואופים 12-10 דקות, עד שהכדורי ממתייצבים.
- הרוטב: מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את הגמבה כארבע דקות. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים את רוטב הצ'ילי, הדבש, המים, המלח והפלפל ומערבבים.
- ממיסים את הקורנפלור בשלוש כפות מים קרים ומוסיפים לסיר. מבשלים על אש גבוהה במשך 3-2 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את כדורי העוף לרוטב, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות, תוך כדי ערבוב.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"